.
Κατηγορία Yamaha
Τρίτη, 03 Φεβρουαρίου 2015 09:56

Yamaha Wolverine R 2016

 

Νέα εποχή στα side by side!

 

Η Yamaha παρουσίασε ήδη το νέο Wolverine R για το 2016, το οποίο είναι ένα τετράροδο όχημα side by side - με δύο θέσεις δηλαδή, το οποίο περιλαμβάνει και καρότσα. Το νέο Wolverine R βασίζεται σε τελείως νέο ενισχυμένο πλαίσιο, σχεδιασμένο ώστε να αντέχει στις δύσκολες συνθήκες.

Στα χνάρια του Viking

Αυτό έχει βασιστεί στου τριθέσιου Viking αλλά με μικρότερες διαστάσεις και τον κινητήρα να έχει μεταφερθεί 148 χιλιοστά προς τα εμπρός. Τα καθίσματα επίσης έχουν πλησιάσει αρκετά μεταξύ τους στην προσπάθεια να κρατηθούν οι διαστάσεις σε λογικά επίπεδα.
Η σχεδίαση του είναι επιθετική και οι τροχοί 26 ιντσών ώστε να περνάνε άνετα από κάθε ανωμαλία. Το στυλ του έρχεται από τα αυτοκίνητα με κλωβό ασφαλείας στο άνω τμήμα, αλλά και θήκες για αποθήκευση όπως των αυτοκινήτων. Η καρότσα άλλωστε είναι το μεγάλο του ατού, αφού μπορεί να μεταφέρει ότι χρειαστεί κάποιος που θα το χρησιμοποιήσει στο χωριό ή στο εξοχικό - 188 λίτρα χωρητικότητας ή 136 κιλά βάρους.
Ο κινητήρας του είναι νέος, μονοκύλινδρος χωρητικότητας 708 κυβικών εκατοστών με σύστημα κίνησης βαλβίδων SOHC, με αυτόματη μετάδοση και κιβώτιο CVT. Η κίνηση γίνεται κατ' επιλογή στους δύο, στους τέσσερις τροχούς, ενώ υπάρχει και σύστημα που κλειδώνει τους τέσσερις για τα δύσκολα. Και φυσικά κοντές σχέσεις, αλλά και όπισθεν.
Ένα ηλεκτρονικό πολυόργανο έχει αναλάβει να πληροφορεί τον οδηγό ενώ οι αναρτήσεις της KYB που είναι πλήρως ρυθμιζόμενες με διαδρομές 246 και 269 χιλιοστά για μπροστά και πίσω, φροντίζουν για την άνεση και την ασφάλεια των επιβαινόντων.

Προστασία παντού

Η ασφάλεια του Wolverine R εναπόκειται στις ατσάλινες προστατευτικές ποδιές που σε συνδυασμό με τα πλαστικά αλλά και τα προστατευτικά τροχών, δημιουργούν ένα σύνολο που είναι έτοιμο για να εισχωρήσει άφοβα σε κάθε ανωμαλία. Το ηλεκτρικό τιμόνι EPS παραμένει για άνετη οδήγηση. Με το 36 λίτρων ρεζερβουάρ, φαίνεται πως κάθε βόλτα στο βουνό θα είναι διαφορετική με το νέο Wolverine R.

Φωτογραφίες οδήγησης

Φωτογραφίες λεπτομερειών

 

 

 

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 03 Φεβρουαρίου 2015 10:20

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon