.
Κατηγορία Yamaha
Τετάρτη, 01 Ιουλίου 2020 16:18

Yamaha MW-Vision - Πατέντες δείχνουν εξέλιξη, και πιθανή παραγωγή

Το τρίκυκλο Leaning Multi Wheel concept όχημα της Yamaha είχε παρουσιαστεί για πρώτη φορά επίσημα στο Tokyo Motor Show του 2019, δείχνοντας το μέλλον στα εν λόγω LMW οχήματα της φίρμας. Τώρα, μέσα από νέες πατέντες, βλέπουμε την εξέλιξη του MW-Vision με πιθανότητες να το δούμε στην παραγωγή.

Στις πατέντες βλέπουμε ένα πιο «προσγειωμένο» τρίκυκλο όχημα, δίχως το παρμπρίζ και το κάλυμμα των επιβαινόντων, θυμίζοντας πλέον περισσότερο μια περίεργη touring μοτοσυκλέτα.

Λέτε να δούμε τη Yamaha να ποντάρει στους 3 τροχούς στη μεγάλη τουριστική κατηγορία, εκεί που όλοι προικίζουν τις μοτοσυκλέτες τους με χτυπητές ιδιαιτερότητες; Δείτε τα παραδείγματα του Honda Goldwing, με το Hossack μπροστινό, τον αερόσακο και το DCT με τις 7 ταχύτητες, ή του BMW K 1600 GT με τον εξακύλινδρο κινητήρα και το Emergency Call…

Οι τροχοί της μοτοσυκλέτας στις πατέντες είναι μεγαλύτεροι από ότι στο MW-Vision, ενώ αξίζει να θυμηθούμε πως το LMW σύστημα που βλέπουμε εδώ είναι εκείνο που αγόρασε η Yamaha από τη Brudeli.

Μια ακόμη ερώτηση που θα πρέπει να κάνουμε αφορά στον τύπο του κινητήρα που θα χρησιμοποιεί η τρίκυκλη μοτοσυκλέτα της Yamaha, αν και όταν φτάσει στην παραγωγή. Το MW-Vision concept έκανε λόγο για υβριδικό κινητήρα, έναν κινητήρα δημοφιλέστατο στα αυτοκίνητα, αλλά άγνωστο στον κόσμο της μοτοσυκλέτας.

Θα είναι η συγκεκριμένη τρίκυκλη μοτοσυκλέτα το καλύτερο όχημα για να προβάρει κάποιον υβριδικό κινητήρα η εταιρεία των τριών διαπασών; Ή θα φέρει συμβατικό βενζινοκινητήρα; Κι αν συμβεί το τελευταίο, τότε για πόσους κυλίνδρους και πόσα κυβικά μιλάμε;

Αναμένουμε με ενδιαφέρον τις εξελίξεις.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 01 Ιουλίου 2020 16:21

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon