.
Κατηγορία Yamaha
Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020 11:34

Yamaha YZ250F 2021

Με τη Yamaha να έχει παρουσιάσει ένα ριζικά ανανεωμένο YZ450F το 2020, σειρά για το 2021 είχε το YZ250F, το οποίο δέχθηκε πολλές αλλαγές για τη χρονιά που η ιαπωνική εταιρεία μοτοσυκλέτας γιορτάζει τα 65 χρόνια ιστορίας της.

Η Yamaha κάνει λόγο για ριζικά ξανασχεδιασμένο κινητήρα, ο οποίος ήταν ήδη από τους κορυφαίους της κατηγορίας, διαθέτοντας πρωτοποριακή αντίστροφη αρχιτεκτονική με την εξαγωγή στο πίσω μέρος.

Για το 2021, νέο είναι το προφίλ του εκκεντροφόρου εξαγωγής με μειωμένο overlap στις βαλβίδες. Νέες είναι και οι ρυθμίσεις του ψεκασμού, με στόχο τις αυξημένες επιδόσεις και τον καλύτερο έλεγχο μετά τις μεσαίες rpm.

Νέο είναι το σύστημα εισαγωγής, και ξανασχεδιασμένο το φιλτροκούτι, για πιο ευθεία και ομαλή διαδρομή στο εισαγόμενο μείγμα, νέο και το κάλυμμα στο φιλτροκούτι. Με νέους αεραγωγούς, το κάλυμμα του 2021 αυξάνει τον όγκο του μείγματος εισαγωγής, για ακόμα πιο δυνατές επιδόσεις ψηλά.

Ολοκληρώνοντας τις αλλαγές που στόχο είχαν τη βελτίωση των επιδόσεων του κινητήρα, έχουμε νέο τελικό στην εξάτμιση, μακρύτερο κατά 70 ολάκερα χιλιοστά (!), που παρέχει μεγαλύτερο όγκο, και πιο γλυκιά επιτάχυνση ειδικά στις ψηλές στροφές.

Για τις αυξημένες επιδόσεις του κινητήρα η Yamaha προίκισε το YZ250F του 2021 με νέο καλάθι συμπλέκτη, με παχύτερα και πιο ανθεκτικά τοιχώματα, για αυξημένη αξιοπιστία και σταθερή απόδοση στον αγώνα. Βελτιωμένες είναι όμως και η 3η, η 4η και η 5η ταχύτητα του κιβωτίου, για καλύτερες επιδόσεις και μεγαλύτερη αξιοπιστία.

Όσον αφορά στο πλαίσιο, το YZ250F του 2021 φορά βελτιωμένο αλουμινένιο δύο δοκών, με ξανασχεδιασμένα επίπεδα ακαμψίας στα διάφορα μέρη του, για καλύτερη πληροφόρηση και σταθερότητα. Βελτιωμένη είναι και η πλάκα του τιμονιού αλλά και οι βάσεις του, αλλά και ο μπροστινός άξονας του τροχού.

Νέες είναι οι ρυθμίσεις στις αναρτήσεις της KYB (μπροστινό ανάποδο πιρούνι και πίσω μονό αμορτισέρ), για πιο προοδευτική λειτουργία και καλύτερη πληροφόρηση του αναβάτη, αλλά και για βελτιωμένη απόσβεση των ανωμαλιών του εδάφους.

Στην πέδηση, η ανασχεδιασμένη δαγκάνα μπροστά είναι 30% πιο άκαμπτη από πριν, ενώ χρησιμοποιεί πιο μεγάλα πιστόνια και νέα τακάκια, ενώ ο νέος δίσκος των 270 mm μπροστά έχει 16% περισσότερη επιφάνεια επαφής με τα τακάκια, δίχως καμία αύξηση στο βάρος. Νέα είναι και η πίσω δαγκάνα, και μαζί με τον νέο δίσκο των 240 mm παρέχει όλη τη δύναμη που είχαμε συνηθίσει στο προηγούμενο μοντέλο, ζυγίζοντας παράλληλα 120 γραμμάρια λιγότερα.

Τέλος, νέα είναι η θέση του τιμονιού, πιο μπροστά, ώστε να μπορεί ο αναβάτης να φορτίσει καλύτερα τον μπροστινό τροχό όταν το χρειάζεται, νέα είναι και τα ελαφρύτερα μαρσπιέ, βοηθώντας το YZ250F να ζυγίζει μόλις 106 γεμάτα κιλά, μόλις 3 κιλά περισσότερα από το δίχρονο YZ250!

Φυσικά νέα είναι τα γραφικά και τα χρώματα, με το Icon Blue να παίζει κυρίαρχο ρόλο, ενώ μπλε είναι ακόμα και τα numberplates.

Ο κινητήρας του YZ250F, όπως και το YZ450F, μπορεί κλασικά να ρυθμιστεί ακριβώς στα μέτρα του αναβάτη, με τη βοήθεια του Yamaha Power Tuner και ενός Smartphone.

Σημειώστε πως η Yamaha θα κυκλοφορήσει και έκδοση Monster Energy Racing, με μόνη διαφορά στα γραφικά.

Αμφότερες οι εκδόσεις αναμένεται να φτάσουν στους dealers τον Οκτώβριο του 2020.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020 11:40

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon