.
Κατηγορία Yamaha
Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2019 16:44

Yamaha MT-125 2020 - Ανανέωση με τον νέο κινητήρα του YZF-R125;

Ένα teaser της Αγγλικής αντιπροσωπείας της Yamaha μας ενημερώνει πως στις 16 Οκτωβρίου θα αποκαλυφθεί ένα νέο μοντέλο, για το οποίο έχουμε μια καλή ιδέα ποιο μπορεί να είναι...

Οι υποθέσεις μπορούν να είναι πολλές, αλλά ακόμη και μέσα σε αυτήν την σκοτεινή και επιτηδευμένα μυστηριώδη φωτογραφία έχουμε αρκετά στοιχεία για να μυριστούμε περί τίνος πρόκειται.

Κατ' αρχήν, είναι σαφές πως πρόκειται για γυμνή μοτοσυκλέτα. Τα δίδυμα προβολάκια μυρίζουν ΜΤ-09 και το γλυκό δένει όταν διαβάζουμε στο κείμενο της φωτογραφίας "loading a new level of darkness", δηλαδή μια σαφή παραπομπή στη σλόγκαν που συνοδεύει την οικογένεια των ΜΤ από την πρώτη εμφάνιση του ΜΤ-09 εδώ και μερικά χρόνια: The Dark Side of Japan.

Κοινώς, αυτή η σκοτεινή σιλουέτα που βλέπουμε είναι με μεγάλη βεβαιότητα ένα ΜΤ και, κρίνοντας από τα στενά του λαστιχάκια, θα στοιχηματίζαμε πως πρόκειται για το 125.

Τώρα, κάπου εδώ θυμόμαστε πως πέρυσι παρουσιάστηκε ένα εκτενώς ανανεωμένο YZF-R125 με κινητήρα που διαθέτει σύστημα μεταβλητών βαλβίδων VVA, οπότε όλα τα κομμάτια του παζλ μοιάζουν να μπαίνουν στη θέση τους.

Με τις Euro 5 να έρχονται από το νέο έτος και τη βάση ήδη διαθέσιμη από πέρυσι, το μόνο λογικό θα ήταν να περιμένουμε ένα φρέσκο ΜΤ-125, με τον νέο κινητήρα του R και εμφάνιση που ακολουθεί την ανανέωση της σκοτεινής φαμίλιας στον ρυθμό που έχει ήδη δώσει από φέτος το ΜΤ-09.

Για την επιβεβαίωση μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε ως τις 16 Οκτωβρίου που θα παρουσιαστεί η νέα μοτοσυκλέτα (σύμφωνα με το κείμενο του teaser).

Αν υπάρχει ένα πιθανό εναλλακτικό σενάριο, αυτό θα αφορούσε το ΜΤ-03, το οποίο επίσης θα ικανοποιούσε σε όλα τα σημάδια που αλλιεύουμε από τη φωτογραφία, ωστόσο το 125 παραμένει φαβορί έχοντας τον νέο κινητήρα του R125 να περιμένει στην ουρά, την ώρα που το R3 απλά πέρασε από ένα face lift χωρίς να αλλάξει κάτι ουσιαστικό κάτω από τα πλαστικά του.

Πηγή

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2019 16:54

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon