.
Κατηγορία Yamaha
Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2019 11:04

Νέο μεγαλύτερο Yamaha TMAX για το 2020!

Πληροφορίες από την Αγγλία ισχυρίζονται πως το νέο, ανανεωμένο T-Max είναι προ των πυλών.

Το σωτήριον έτος 2020 αποτελεί την πύλη εισόδου στον κόσμο των προδιαγραφών Euro 5, γεγονός που από μόνο του είναι αρκετό για να δούμε αρκετά μοντέλα να αλλάζουν. Η αιτία είναι μάλλον ευνόητη: πολύ πιο σφικτές προδιαγραφές σημαίνουν απώλεια ισχύος στους υπάρχοντες κινητήρες.

Ήδη έχουμε δει τη Honda να ανεβάζει την Africa Twin στα 1100 cc και τώρα μαθαίνουμε πως το ίδιο ετοιμάζεται να κάνει και η Yamaha με το T-Max.

Από το 2000 που πρωτοπαρουσιάστηκε το πρωτοποριακό σπορ σκούτερ της εταιρείας μετρούσε 500 κυβικά, ώσπου το 2012 ανέβηκε στα 530. Έμεινε εκεί για κάμποσα χρόνια και τώρα φαίνεται πως ήρθε η ώρα για την επόμενη ανανέωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η Αγγλική ιστοσελίδα Bike Social, οι συνάδελφοι είχαν την ευκαιρία να δουν ιδίοις όμασι επίσημα έγγραφα που επιβεβαιώνουν την ύπαρξη του νέου T-Max της Euro 5 εποχής, το οποίο θα εξακολουθήσει να διατίθεται σε δύο εκδόσεις, SX και DX.

Συγκεκριμένα, ο δικύλινδρος κινητήρας θα ανέβει στα 562 κυβικά, με απόδοση 47 ίππων σε λίγο ψηλότερες στροφές από το παρόν μοντέλο, δηλαδή στις 7,500 αντί για τις 6,750.

Αυτή η απειροελάχιστη αύξηση της τάξης των 2 ίππων αντανακλά την εξισορρόπηση των νέων προδιαγραφών από τον αυξημένο κυβισμό, ενώ πολύ σωστά διαπιστώνουν οι Άγγλοι συνάδελφοι πως η Yamaha δε θα ήθελε να ξεφύγει πάνω από τα 47 άλογα για να μην χάσει τους Ευρωπαίους αναβάτες με δίπλωμα οδήγησης Α2.

Με όλες τις αλλαγές που προβλέπονται για το 2020, το νέο T-Max θα πάρει και περίπου 5 κιλάκια, φτάνοντας αισίως στα 218 το SX και τα 220 το DX.

Λογικά δεν θα περιμένουμε και πολύ για τα επίσημα αποκαλυπτήρια.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2019 13:28

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon