.
Κατηγορία Yamaha
Πέμπτη, 05 Σεπτεμβρίου 2019 10:08

Yamaha WR250F 2020 - Με νέο κινητήρα και αναρτήσεις και πολλές ακόμα βελτιώσεις

To WR250F του 2020 διαθέτει νέο, υψηλών επιδόσεων κινητήρα με ανεστραμμένη κεφαλή, πρωτοποριακό αλουμινένιο περιμετρικό πλαίσιο, κορυφαίας τεχνολογίας εμπρός και πίσω ανάρτηση και νέα, λεπτότερη σχεδίαση.

Στη διάρκεια της εικοσαετούς πορείας της, η καθαρόαιμη Enduro 250 της Yamaha έχτισε τη φήμη μιας από τις ανθεκτικότερες και πιο εξελιγμένες αγωνιστικές μηχανές όλων των επιπέδων, με πολυάριθμες εθνικές και διεθνείς νίκες στο ενεργητικό της. Ταυτόχρονα, κατακτώντας μία από τις πρώτες θέσεις στην εξαιρετικά ανταγωνιστική κατηγορία E1, η WR250F έγινε ιδιαίτερα αγαπητή σε αναβάτες off-road, που εκτίμησαν την ευκολία στη χρήση, τις εξαιρετικές επιδόσεις και την κορυφαία αξιοπιστία και ανθεκτικότητά της.

Κινητήρας υψηλών επιδόσεων που βασίζεται στο μοντέλο YZ250F
Η YZ250F είναι μία από τις πιο ανταγωνιστικές μοτοσυκλέτες motocross κάθε επιπέδου, όπως αποδεικνύεται από τις κορυφαίες επιδόσεις της με τους αναβάτες της ομάδας Monster Energy Kemea Yamaha, Jago Geerts και Ben Watson, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2019 FIM MX2, καθώς και από τη νίκη του Dylan Ferrandis στο πρωτάθλημα 2019 AMA 250 Supercross West στις Η.Π.Α.

Ο κινητήρας της WR250F 2020 βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στη σχεδίαση του πιο πρόσφατου μοντέλου YZ250F και περιλαμβάνει αρκετές τεχνολογίες κορυφαίων επιδόσεων που παρέχουν ισχυρότερη γραμμική ισχύ σε όλο το εύρος τιμών λειτουργίας του. Το νέο σφυρήλατο έμβολο αλουμινίου επιτυγχάνει υψηλότερο λόγο συμπίεσης 13,8:1 και, σε συνδυασμό με τον βελτιστοποιημένο χρονισμό του εκκεντροφόρου εξαγωγής και τις νέες έδρες βαλβίδας θυρίδας εισαγωγής, αυτές οι αλλαγές ενισχύουν τα επίπεδα ροπής χαμηλών προς μεσαίων στροφών ανά λεπτό του κινητήρα, μετατρέποντάς τον στο απόλυτο όπλο Enduro για την κατηγορία Ε1.

Το μπεκ ψεκασμού 10 οπών του προηγούμενου μοντέλου έχει αντικατασταθεί από ένα νέο μπεκ ψεκασμού 12 οπών, καθώς και ένα νέο σώμα πεταλούδας γκαζιού Mikuni 44mm και μια ανασχεδιασμένη χοάνη εισαγωγής που εξασφαλίζουν εξαιρετικά χαρακτηριστικά ισχύος. Για να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο η αίσθηση ισχύος, ο κινητήρας της WR250F 2020 εξοπλίζεται με αντίβαρο ζυγοστάθμισης στροφάλου νέας σχεδίασης.

Σε σύγκριση με τον προηγούμενο κινητήρα, η σχεδίαση του κινητήρα της WR250F 2020 παρέχει μεγαλύτερη ισχύ σε όλο το εύρος στροφών, καθώς και αυξημένες επιδόσεις σε υψηλότερες στροφές ανά λεπτό, αναδεικνύοντάς τον στον πιο ανταγωνιστικό τετράχρονο κινητήρα Enduro 250 κ.εκ. που κατασκεύασε ποτέ η Yamaha.

Πιο ελαφριά μίζα
Για εύκολη εκκίνηση και ταχύτερες επανεκκινήσεις στη διάρκεια του αγώνα, το νέο μοντέλο είναι εξοπλισμένο με μια ελαφριά και μικρών διαστάσεων μίζα, διαμέτρου μόλις 50mm. Αυτή η πανίσχυρη μίζα 390W βρίσκεται κοντά στο κέντρο του πλαισίου, ώστε να επιτυγχάνεται ιδανική συγκέντρωση μαζών και διαθέτει μικρών διαστάσεων μπαταρία τύπου μολύβδου, ενώ το νέο ACM εξασφαλίζει αξιόπιστη και δυναμική ηλεκτρική τροφοδοσία.

Πιο ελαφρύς και ανθεκτικός συμπλέκτης
Οι μηχανές Enduro είναι πιθανώς οι πιο απαιτητικές όλων των κατηγοριών όσον αφορά τους συμπλέκτες τους. Οι μοτοσυκλέτες υποβάλλονται σε δύσκολη οδήγηση σε πολύ σφιχτές διαδρομές και επιθετικές εκκινήσεις με πλήρες πάτημα του γκαζιού, επομένως ο συμπλέκτης πρέπει να αντέχει σε πολλές ώρες σκληρής χρήσης.

Για το 2020 το κιβώτιο 6 ταχυτήτων ευρείας κλιμάκωσης στροφών της WR250F διαθέτει νέο, ελαφρύτερο και πιο ανθεκτικό συμπλέκτη. Ο νέος συμπλέκτης είναι εξοπλισμένος με ειδικές πυράντοχες πλάκες τριβής με οδοντωτό φινίρισμα, παρέχει ελαφρότερη αίσθηση στον μοχλό και εξασφαλίζει συνεπείς υψηλές επιδόσεις για μεγάλα διαστήματα ακόμα και στο πιο δύσκολο έδαφος.

Νέας σχεδίασης φίλτρο αέρα ελεύθερης ροής
Ο μοναδικός κινητήρας με ανεστραμμένη κεφαλή της Yamaha διαθέτει άνοιγμα εισαγωγής προς τα εμπρός και κουτί φίλτρου αέρα τοποθετημένο μπροστά από το ρεζερβουάρ καυσίμου. Για το 2020, το φίλτρο αέρα διαθέτει νέα σχεδίαση που επιτρέπει την αλλαγή του χωρίς χρήση εργαλείων. Το μήκος της εισαγωγής, σε συνδυασμό με την ειδική σχεδίαση ελεύθερης ροής του φίλτρου ενισχύουν την άριστη αίσθηση πρόσφυσης και τη γραμμική ισχύ του νέου κινητήρα, ενώ η συγκολλημένη κατασκευή και οι πρόσθετες διατάξεις στεγανοποίησης γύρω από τον πείρο τοποθέτησης εξασφαλίζουν την είσοδο μόνο καθαρού αέρα στο θάλαμο καύσης.

Το Power Tuner έγινε εφαρμογή για smartphone!
Για το 2020, τα χαρακτηριστικά ισχύος της WR250F μπορούν να ρυθμιστούν ασύρματα μέσω κατάλληλου smartphone που διαθέτει εγκατεστημένη την εφαρμογή Power Tuner. Παλαιότερα, αυτό μπορούσε να γίνει μόνο μέσω της συσκευής Yamaha Power Tuner, τώρα πλέον, όμως, η προσαρμογή των ρυθμίσεων λειτουργίας του κινητήρα γίνεται πιο εύκολα και πιο γρήγορα από ποτέ.

Η εφαρμογή Power Tuner εξασφαλίζει ακόμα μεγαλύτερο εύρος ρυθμίσεων, δίνοντας στον αναβάτη της WR250F τη δυνατότητα να προσαρμόζει την απόδοση ισχύος ανάλογα με τις προτιμήσεις του, το έδαφος και τις συνθήκες οδήγησης. Οι αναβάτες μπορούν να επιλέξουν μεταξύ 3 διαθέσιμων εργοστασιακών χαρτογραφήσεων και 16 περιοχών με δυνατότητα προσαρμογής όσον αφορά το χρονισμό ψεκασμού καυσίμου και ανάφλεξης, παρέχοντας μια μεγάλη γκάμα δυνατοτήτων ρύθμισης. Οι τιμές εμφανίζονται σε έναν τρισδιάστατο χάρτη για ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια κατά την προσαρμογή ρυθμίσεων στα επιθυμητά εύρη στροφών ανά λεπτό, επιτρέποντας τη βελτιστοποίηση των επιδόσεων του κινητήρα σε κάθε συνθήκη.

Η εφαρμογή Power Tuner διαθέτει επίσης αρχείο καταγραφής πληροφοριών αγώνων, πληροφορίες διαγνωστικού ελέγχου κινητήρα, οθόνη παρακολούθησης σε πραγματικό χρόνο και λειτουργία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας δεδομένων, ενώ επιτρέπει επίσης στους αναβάτες να μοιράζονται και να συγκρίνουν χαρτογραφήσεις και πληροφορίες αγώνων, όταν προγραμματίζουν στρατηγικές αγώνων ή απλώς όταν θέλουν να βοηθήσουν άλλους αναβάτες να απολαύσουν στο έπακρο τη μοτοσυκλέτα τους.

Φτιάξε τον δικό σου χάρτη κινητήρα!
Η WR250F διαθέτει έναν διακόπτη διπλής χαρτογράφησης κινητήρα στο τιμόνι. Ο διακόπτης περιλαμβάνει δύο εργοστασιακά ρυθμισμένες λειτουργίες, ωστόσο οι αναβάτες μπορούν, αν θέλουν, να χρησιμοποιήσουν τις δικές τους προσαρμοσμένες χαρτογραφήσεις που θα δημιουργήσουν μέσω της εφαρμογής Power Tuner. Οι χαρτογραφήσεις αυτές μπορούν να αποσταλούν μέσω της μονάδας ελέγχου επικοινωνίας (CCU) της WR250F και ο αναβάτης μπορεί να εναλλάσσει τις χαρτογραφήσεις ανάλογα με τις μεταβαλλόμενες συνθήκες οδήγησης.

Άλλες αλλαγές στον κινητήρα για το 2020

 • Ανασχεδιασμένες κάτω εγκοπές κυλίνδρου που μειώνουν τις απώλειες άντλησης
 • Νέα θέση ρεζερβουάρ λαδιού και μετρητή στάθμης λαδιού
 • Αλουμινένια πτερωτή και επαναδρομολόγηση σωλήνα νερού
 • Νέο μπουζί διπλού ηλεκτροδίου
 • Ελαφριά μπουλόνια και βίδες

Νέο περιμετρικό πλαίσιο για ακόμα καλύτερη συμπεριφορά
Το νέο αλουμινένιο περιμετρικό πλαίσιο διαθέτει νέα σχεδίαση με ευθύγραμμες μπάρες ρεζερβουάρ καυσίμου και, προκειμένου να εξασφαλίσει το επιθυμητό επίπεδο ακαμψίας, είναι εξοπλισμένο με νέες κύριες βάσεις κινητήρα με πρόσθετες εξωτερικές πλάκες. Η νέα σχεδίαση επιτυγχάνει περίπου 15% αύξηση στη συνολική ακαμψία του πλαισίου και εξασφαλίζει ελαφριά, ισορροπημένη αίσθηση και άριστη πληροφόρηση.

Κορυφαίες αναρτήσεις
Για το 2020, η WR250F είναι εξοπλισμένη με πιρούνι AOS (Air Oil Separate) βασιζόμενο στο YZ250F, που χρησιμοποιεί νέες ρυθμίσεις ειδικά για Enduro.

Οι εσωτερικοί σωλήνες διαμέτρου 25 mm, 1 mm περισσότερο από το προηγούμενο μοντέλο, και ο αυξημένος ρυθμός ροής λαδιού, παρέχουν στο νέα πιρούνι Kayaba (KYB) αίσθηση μεγαλύτερης σιγουριάς κατά την επαφή με το έδαφος. Το νέο ελατήριο με έλασμα στη βαλβίδα μεσαίας ταχύτητας (MSV) ανταποκρίνεται ακόμα και στη μικρότερη ποσότητα ροής λαδιού και εξασφαλίζει άριστη απόσβεση σε χαμηλές ταχύτητες. Το νέο πιρούνι διαθέτει επίσης βάσεις πιρουνιού μεγαλύτερης ακαμψίας που εξουδετερώνουν την ταλάντωση, παρέχοντας αυξημένη αίσθηση πρόσφυσης για ακόμα μεγαλύτερη σταθερότητα και ευκολία ελιγμών.

Στο πίσω μέρος, το νέο αμορτισέρ που βασίζεται στην YZ250F διαθέτει πιο ισχυρό και πιο ελαφρύ σπειροειδές ελατήριο που επιτυγχάνει εξοικονόμηση βάρους 350 γραμμαρίων, ενώ η χωρητικότητα του ρεζερβουάρ έχει αυξηθεί κατά 30 κ.εκ.

Λεπτό ρεζερβουάρ μεγαλύτερης χωρητικότητας
Η νέα WR250F εξασφαλίζει περισσότερες ώρες οδήγησης χάρη στη χρήση ενός νέου ρεζερβουάρ καυσίμου 7,9 λίτρων, το οποίο χωράει 0,5 λίτρα καυσίμου περισσότερα σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο. Η νέα σχεδίαση βασίζεται στη YZ250F και η μεγαλύτερη χωρητικότητα επιτυγχάνεται με την επέκταση του ρεζερβουάρ προς τα κάτω, προς το κέντρο της μηχανής, ώστε να διασφαλίζεται η βέλτιστη ισορροπία.

Νέα, πιο στενά πλαστικά, βελτιωμένη εργονομία
Για το 2020 νέα, πιο σύγχρονης σχεδίασης είναι τα πλαστικά της μοτοσυκλέτας, αντάξια του WR450F και των πιο πρόσφατων μοντέλων motocross YZF. Τα νέα προστατευτικά του ψυγείου και το κάλυμμα του κουτιού φίλτρου αέρα χαρίζουν πιο ομοιόμορφη και κομψή εμφάνιση, ενώ τα νέα πλαινά πλαστικά και το πίσω φτερό χαρίζουν πιο επιθετική όψη. Τέλος νέα είναι τα γραφικά με ανάγλυφη υφή και αντοχή στη φθορά.

Αν και το νέο ρεζερβουάρ καυσίμου έχει μεγαλύτερη χωρητικότητα, το πλαίσιο για το 2020 είναι πιο λεπτό από το προηγούμενο μοντέλο και, σε συνδυασμό με την πιο επίπεδη και χαμηλή σέλα, παρέχει καλύτερη εργονομία και δυνατότητα κίνησης του αναβάτη.

Κομψή μάσκα προβολέα
Η εμφάνιση των μοντέλων της οικογένειας WRF ενισχύεται με τη νέα μάσκα προβολέα τοποθετημένη πιο χαμηλά στο πιρούνι και πιο κοντά στον αναβάτη. 

Ελαφριά και πιο ανθεκτική ποδιά
Για να εξασφαλίσει υψηλά επίπεδα προστασίας, η WR250F διαθέτει νέα ποδιά, κατασκευασμένη από ελαφριά πλαστική ρητίνη. Η ποδιά θωρακίζει το πλαίσιο, την αντλία νερού, τους εύκαμπτους σωλήνες και τα περιβλήματα του κινητήρα, και παράλληλα αποτρέπει την εισχώρηση λάσπης. Η επίπεδη βάση της εξασφαλίζει ομαλή κίνηση πάνω από πέτρες και πεσμένους κορμούς δέντρων.

Ελαφρύς αισθητήρας ταχύτητας και νέα οθόνη οργάνων
Ένας νέος ελαφρύς αισθητήρας μπροστινού τροχού στέλνει δεδομένα σε μια νέα ψηφιακή οθόνη οργάνων. Το νέο σύστημα δεν περιλαμβάνει πλέον το κολάρο και το καλώδιο οδήγησης κοντέρ, το οποίο επιτρέπει την ταχύτερη αφαίρεση και τοποθέτηση του μπροστινού τροχού. Η μικρών διαστάσεων οθόνη περιλαμβάνει επίσης ενδείξεις στάθμης καυσίμου και διαχείρισης κινητήρα.

Βασικά χαρακτηριστικά της WR250F του 2020

 • Ολοκαίνουργια σχεδίαση για το 2020
 • Νέος κινητήρας υψηλών επιδόσεων, προδιαγραφών Enduro, που βασίζεται στο μοντέλο YZ250F
 • Ανασχεδιασμένος χρονισμός εκκεντροφόρου εξαγωγής και νέες θυρίδες εξαγωγής
 • Νέο μπεκ ψεκασμού 12 οπών Denso με νέο σώμα πεταλούδας γκαζιού Mikuni 44mm
 • Νέες πολυγωνικές βαλβίδες εισαγωγής
 • Ελαφρύ έμβολο υψηλότερης συμπίεσης
 • Νέο αντίβαρο ζυγοστάθμισης στροφάλου
 • Νέος ανθεκτικός συμπλέκτης υψηλής αντοχής
 • Νέα ελαφριά και μικρών διαστάσεων ηλεκτρική μίζα
 • Νέο ACM υψηλής απόδοσης
 • Κιβώτιο 6 ταχυτήτων ευρείας περιοχής στροφών με ανασχεδιασμένο έκκεντρο αλλαγής ταχυτήτων
 • Χαρτογράφηση ψεκασμού καυσίμου και χρονισμός ανάφλεξης ειδικά για μοτοσυκλέτες Enduro
 • Συμβατότητα με τη δωρεάν εφαρμογή Power Tuner για smartphone της Yamaha
 • Η εφαρμογή Power Tuner ενεργοποιείται μέσω της μονάδας ελέγχου επικοινωνίας (CCU)
 • Διακόπτης επιλογής χαρτογράφησης 2 λειτουργιών στο τιμόνι
 • Περιμετρικό πλαίσιο νέας σχεδίασης με βάσεις κινητήρα ειδικά σχεδιασμένες για μοτοσυκλέτες Enduro
 • Νέο πιρούνι AOS τύπου YZ250F με μεγαλύτερους εσωτερικούς σωλήνες 25mm
 • Νέο ελαφρύ πίσω αμορτισέρ
 • Ρεζερβουάρ καυσίμου μεγαλύτερης χωρητικότητας 7,9 λίτρων
 • Νέα ποδιά κινητήρα από ρητίνη
 • Νέες βάσεις μπροστινού άξονα τύπου YZ250F
 • Νέα πιο επίπεδη και χαμηλότερη σέλα τύπου YZ250F
 • Ανθεκτικά, νέα γραφικά με ανάγλυφη υφή και αντοχή στη φθορά

Η νέα WR250F 2020, καθώς και η WR450F 2020 θα είναι διαθέσιμες στους αντιπροσώπους της Yamaha από τον Οκτώβριο του 2019. Οι WR250F και WR450F θα είναι διαθέσιμες μόνο με αγωνιστικές προδιαγραφές, χωρίς πιστοποίηση EU4, για χρήση σε κλειστές πίστες, ιδιωτικές περιοχές και ειδικές εκδηλώσεις, όπου επιτρέπεται η συμμετοχή με μη δηλωμένα οχήματα. Για πιο αναλυτικές πληροφορίες και την τιμή λιανικής πώλησης στην περιοχή σας, επικοινωνήστε με τον τοπικό εκπρόσωπο Τύπου.

Γνήσια αξεσουάρ Yamaha
Τα Αυθεντικά αξεσουάρ Yamaha και τα Προϊόντα υψηλών επιδόσεων GYTR® επιτρέπουν σε κάθε αναβάτη να μετατρέψει τη Yamaha παραγωγής που διαθέτει σε μια μοναδική αγωνιστική μοτοσυκλέτα εργοστασιακού στυλ. Σχεδιασμένη για να προσφέρει βελτιωμένη απόδοση, λειτουργικότητα και στυλ, η σειρά εξαρτημάτων περιλαμβάνει εξατμίσεις και σιγαστήρες από τιτάνιο, καλύμματα συμπλέκτη τύπου billet, δίσκους, τροχούς, προστατευτικά και πολλά άλλα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 05 Σεπτεμβρίου 2019 11:16

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
 • twitter
 • facebook icon
 • instagram
 • youtube
 • Google News icon