Κατηγορία Yamaha
Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2019 12:02

Yamaha XSR155 - Επίσημα αποκαλυπτήρια για την Ασιατική έκδοση

Παρουσιάστηκε στην Ταϊλάνδη βασισμένο στα R15 / MT15, με τον κινητήρα με μεταβλητό σύστημα βαλβίδων VVA και πλέον το περιμένουμε και στα μέρη μας στην έκδοση των 125 cc.

Οι φήμες κυκλοφορούν εδώ και αρκετό καιρό, ώσπου τελικά η Yamaha προχώρησε στην επίσημη παρουσίαση της μοτοσυκλέτας με αφετηρία την Ταϊλάνδη, όπου έγιναν τα αποκαλυπτήρια του νέου μοντέλου.

Πρόκειται για τη νέα sport heritage μοτοσυκλέτα που εν πολλοίς βασίζεται στις αντίστοιχες R15 και MT15, οι οποίες στην Ευρωπαϊκή αγορά κυκλοφορούν με την έκδοση του ίδιου κινητήρα στα 125 κυβικά.

Φυσικά η αισθητική σφραγίδα της νέας μοτοσυκλέτας εντάσσεται στο πρότυπο που έχει ήδη τεθεί από τα XSR 900 και 700, ενώ οι αλλαγές αφορούν κυρίως στη θέση οδήγησης και τις διαστάσεις της μοτοσυκλέτας.

Σημειώνουμε πιο ψηλό τιμόνι (συγκριτικά με το ΜΤ), 5 mm μικρότερο μεταξόνιο, μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος (170 mm), καθώς το μικρό XSR ζυγίζει μόλις 1 κιλό παραπάνω από το αντίστοιχο ΜΤ, φτάνοντας στα 134 κιλά με όλα τα υγρά του.

Στην καρδιά του συναντάμε τον μονοκύλινδρο κινητήρα 155 cc με μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων VVA, με απόδοση 19 hp και 1.5 kg.m μέσω εξατάχυτου κιβωτίου. Διαθέτει μονόδρομο συμπλέκτη με υποβοήθηση slip-and-assist στον βασικό εξοπλισμό και LED φώτα μπρος-πίσω.

Στην Ταϊλάνδη το XSR155 κοστίζει €2,690 (ισοτιμία ευρώ-baht 26/8/2019) και οι πρώτες παραδόσεις αναμένονται από τον Δεκέμβριο 2019, σε τέσσερεις χρωματικούς συνδυασμούς.

Όσον αφορά στο ενδιαφέρον για τη δική μας αγορά, όπως είναι μάλλον προφανές η μοτοσυκλέτα αναμένεται να εμφανιστεί (λογικά στην EICMA) σε μια έκδοση 125 κυβικών - όπως ακριβώς συμβαίνει με τα άλλα δύο αδέλφια της, YZF-R125 και MT125 - ώστε να εξυπηρετήσει την κατηγορία διπλωμάτων Α1. Σε αυτήν την περίπτωση, η απόδοση του κινητήρα θα είναι ελαφρώς μειωμένη στους 15 ίππους, όπως επιτάσσει η σχετική νομοθεσία της Ε.Ε.

Πηγή

Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2019 12:09

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube