.
Κατηγορία Yamaha
Παρασκευή, 07 Δεκεμβρίου 2018 14:43

Yamaha Nozza Grande – Scooter 125 κ.εκ. με υβριδικό μοτέρ

Λειτουργία “boost” για υποβοήθηση στις εκκινήσεις

Η Yamaha ανακοίνωσε το νέο της scooter Νozza Grande 125, το οποίο είναι το δεύτερο, μετά από το Grand Filano, στο οποίο εφαρμόζεται ένα υβριδικό σύστημα κίνησης, αποτελούμενο από θερμικό κινητήρα και ηλεκρικό μοτέρ, σε παράλληλη σύνδεση. 

"Παράλληλη σύνδεση”, ονομάζεται στα υβριδικά, η περίπτωση όπου τόσο ο κινητήρας εσωτερικής καύσης, όσο και το εναλλακτικό μοτέρ, συνεισφέρουν αμφότερα και ταυτόχρονα στην παραγωγή ισχύος.

“Σε σειρά σύνδεση” από την άλλη, είναι η περίπτωση όπου ένας θερμικός κινητήρας λειτουργεί ως γεννήτρια, παράγοντας ρεύμα για την τροφοδότηση του εναλλακτικού μοτέρ.

Το νέο Nozza Grande 125 Hybrid λοιπόν, φέρει έναν νέο, blue core 2 κινητήρα, με λιγότερους κραδασμούς και ακόμα πιο φιλική και ομαλή απόδοση της ισχύος του, ο οποίος υποβοηθείται από έναν ηλεκτροκινητήρα.

Η συμβολή της γεννήτριας αυτής , γίνεται μόνο στις εκκινήσεις από στάση και για τρία δευτερόλεπτα μέγιστο χρόνο, βοηθώντας το μοτέρ στο έργο του. Μιας και η επιτάχυνση από στάση αποτελεί το πιο απαιτητικό πεδίο για έναν κινητήρα, η επικουρική συνδρομή ισχύος, βελτιώνει την κατανάλωση αλλά και τις επιδόσεις τους scooter.

To Νοzza Grande θα παράγεται σε δύο εκδόσεις, την standard και την premium, με την δεύτερη να εξοπλίζεται με ABS και σύστημα keyless σύστημα εκκίνησης. Το μοντέλο προς το παρόν θα διατεθεί αποκλειστικά στην αγορά του Βιετνάμ, με την διάθεση του να ξεκινά από τα τέλη του τρέχοντος μηνός (Δεκέμβριος 2018).  

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 07 Δεκεμβρίου 2018 14:43

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon