.
Κατηγορία Yamaha
Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2018 15:59

Yamaha WR450F Rally 2019

Βελτιωμένο ενόψει Dakar

Η Yamaha παρουσιάζει το νέο WR450F Rally που θα τρέξει σε περίπου 40 μέρες στο Dakar 2019 στη Χιλή. Βασισμένο στο υπάρχον μοντέλο παραγωγής με τον ανεστραμμένο κύλινδρο (εισαγωγή μπροστά, εξαγωγή πίσω), αναβαθμίζεται με μια σειρά εξαρτημάτων από τη σειρά GYTR (Genuine Yamaha Technology Racing).

Ο κινητήρας του έχει ενημερωθεί με νέες χαρτογραφήσεις και ένα σύστημα εξάτμισης τιτανίου από την Akrapovic ειδικά σχεδιασμένο για τη συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα.

adrien van beveren

Στο πλαίσιό του η βασική γεωμετρία παραμένει εν πολλοίς αμετάβλητη, με μόνες αλλαγές το μακρύτερο ψαλίδια κατά 20 mm (συγκριτικά με το WR450F παραγωγής) και offset στα 25 mm.

Το νέο πλαστικό ρεζερβουάρ χωρά 33 λίτρα καυσίμου αλλά, παρά τον έξτρα εξοπλισμό που απαιτεί ένας αγώνας τόσο απαιτητικός όσο το Dakar, το συνολικό βάρος της μοτοσυκλέτας ανακοινώνεται στα εντυπωσιακότατα 142 κιλά.

Van Beveren Yamaha WR450F Dakar 2019 wheelie Enduro21 560

Οι αναρτήσεις του αναβαθμίστηκαν με ένα νέο αμορτισέρ της ΚΥΒ, ενώ στο μπροστινό φρένο συναντάμε έναν oversize δίσκο 330 mm με τετραπίστονη δαγκάνα της Brembo.

Παράλληλα, η Yamaha Motor Europe ανακοινώνει πως το WR450F Rally Replica θα είναι διαθέσιμο για αγορά από ενδιαφερόμενους ιδιώτες που θέλουν να το τρέξουν σε αγώνες ράλι - πληροφορίες εδώ.

Πηγή: Yamaha Racing και Enduro21

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2018 16:12

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon