.
Κατηγορία Yamaha
Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2018 11:54

Yamaha WR450F 2019

Μεγαλύτερη ισχύς, αυξημένη ευελιξία

Το WR450F του 2019 διαθέτει νέο πλαίσιο, ισχυρότερο κινητήρα, δυνατότητα tuning μέσω smartphone app, κορυφαίες αναρτήσεις της Kayaba και βελτιώσεις παντού σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο.

Στις δύο δεκαετίες που μεσολάβησαν από τότε που το πρώτο τετράχρονο WR-F έφερε την επανάσταση στη σκηνή των enduro μοτοσυκλετών, το μοντέλο καθιερώθηκε για τη γραμμική και ευέλικτη ισχύ, την υψηλή ποιότητα και την ανθεκτική κατασκευή του.

Πιο ισχυρός κινητήρας 450 κ.εκ. με ανεστραμμένη κεφαλή

yamaha wr450f 2019 16

Η ολοκαίνουργια WR450F είναι εξοπλισμένη με έναν προηγμένο κινητήρα με ανεστραμμένη κυλινδροκεφαλή, η οποία διαθέτει κύλινδρο κλίσης προς τα πίσω, που συμβάλλει στην ιδανική συγκέντρωση μαζών. Ο νέος, τετραβάλβιδος κινητήρας 450 κ.εκ. με έμφαση στη ροπή, αναπτύχθηκε από τη motocross μοτοσυκλέτα YZ450F που κατέκτησε τον τίτλο MXGP, έχει όμως δεχτεί αλλαγές για τη νέα χρήση enduro, στο σύστημα εισαγωγής στην εξάτμιση, στον ψεκασμό καυσίμου και στους χάρτες ανάφλεξης. Το αποτέλεσμα είναι η παροχή μεγάλης και γραμμικής ισχύος. Με εξαιρετική αίσθηση πρόσφυσης, το WR450F προσφέρει ακόμα υψηλότερες επιδόσεις για νικηφόρα αποτελέσματα στις ειδικές enduro.

Ο ισχυρότερος κινητήρας προσφέρει μεγαλύτερο εύρος δύναμης έλξης, αλλά και ομαλότερο έλεγχο του γκαζιού στην τεχνική οδήγηση. Αυτά τα βελτιωμένα χαρακτηριστικά, σε συνδυασμό με το ελαφρύτερο και λεπτότερο πλαίσιο, επιτρέπουν στον αναβάτη της WR450F να διατηρεί ταχύτερο ρυθμό σε όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Tuning μέσω smartphone με την εφαρμογή Power Tuner

yamaha wr450f 2019 17

Χάρη στο ενσωματωμένο WiFi, μπορείτε να βελτιώσετε την απόδοση της νέας WR450F, ώστε να ταιριάζει με διαφορετικές πίστες και μεταβαλλόμενες καιρικές συνθήκες, χρησιμοποιώντας ένα smartphone σε συνδυασμό με τη μονάδα ελέγχου επικοινωνίας, η οποία είναι διαθέσιμη στο προαιρετικό κιτ αγωνιστικής οδήγησης*.

Η νέα εφαρμογή Power Tuner προσφέρει στον αναβάτη του WR450F τη δυνατότητα να πραγματοποιεί άμεσες αλλαγές στο σύστημα διαχείρισης καυσίμου και στο χρονισμό ανάφλεξης και να ανεβάζει/κοινοποιεί δεδομένα, ώστε οι λεπτομερείς ρυθμίσεις να μπορούν να γίνονται από την άκρη της πίστας με απόλυτη ευκολία.

Η δωρεάν εφαρμογή Yamaha Power Tuner επιτρέπει επίσης στους ιδιοκτήτες να καταγράφουν πληροφορίες για τους αγώνες και να παρακολουθούν μια σειρά δεδομένων που αφορούν τη συντήρηση, τον διαγνωστικό έλεγχο του συστήματος, το χρόνο λειτουργίας του κινητήρα και πολλά άλλα.

(* Το κιτ αγωνιστικής οδήγησης διατίθεται ξεχωριστά)

Διακόπτης ρυθμιζόμενης λειτουργίας κινητήρα

yamaha wr450f 2019 18

Ο διπλός διακόπτης χαρτογράφησης κινητήρα στο τιμόνι, οποίος υιοθετήθηκε στο νέο μοντέλο και βρίσκεται δίπλα στη μανέτα του συμπλέκτη, επιτρέπει αλλαγές στα χαρακτηριστικά παροχής ισχύος του κινητήρα κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Αυτός ο διακόπτης επιτρέπει στον αναβάτη να επιλέγει μία από τις δύο χαρτογραφήσεις του κινητήρα εν κινήσει με το πάτημα ενός κουμπιού, ώστε να ανταποκριθεί στις αλλαγές του περιβάλλοντος οδήγησης. Σε συνδυασμό με τη μεγαλύτερη ροπή του νέου κινητήρα, αυτός ο διακόπτης λειτουργίας υπογραμμίζει την προσαρμοστικότητα του WR450F.

Νέο αλουμινένιο περιμετρικό πλαίσιο

yamaha wr450f 2019 25

Το ολοκαίνουργιο αλουμινένιο περιμετρικό πλαίσιο που αναπτύχθηκε από το τελευταίο YZ450F είναι πιο λεπτό και ελαφρύ, προσδίδοντας στη μοτοσυκλέτα μια πολύ ελαφρύτερη και πιο ευέλικτη αίσθηση σε βραχώδη εδάφη με στροφές ή σε εδάφη στα οποία απαιτείται τεχνική.

Κορυφαίες αναρτήσεις

yamaha wr450f 2019 32

Με νέο εσωτερικό μηχανισμό με μακρύτερα ελατήρια, με υψηλό ποσοστό συμπίεσης, το πιρούνι της KYB με ξεχωριστό σύστημα αέρα/λαδιού εξασφαλίζει σταθερή απόδοση σε όλους τους τύπους εδάφους, ενώ οι άκαμπτοι εξωτερικοί σωλήνες προσφέρουν αίσθηση σιγουριάς στην επαφή με το έδαφος.

Το πίσω αμορτισέρ βασίζεται επίσης στο YZ450F και, όπως και το πιρούνι, διαθέτει ρυθμίσεις που προορίζονται ειδικά για τα μοντέλα enduro. Το νέο ελατήριο με διάμετρο 11,5 mm είναι κατά 350 γραμμάρια ελαφρύτερο και διαθέτει υψηλότερο συντελεστή αντοχής στην κόπωση συγκριτικά με το αντίστοιχο του τρέχοντος μοντέλου. Επιπλέον, για πιο «ψυχρή» λειτουργία και πιο σταθερή δύναμη απόσβεσης, η χωρητικότητα του ρεζερβουάρ του αμορτισέρ έχει αυξηθεί κατά 30 κ.εκ.

Μεγαλύτερο ρεζερβουάρ καυσίμου 7,9 λίτρων

yamaha wr450f 2019 21

Για μείωση των στάσεων για ανεφοδιασμό, το WR450F του 2019 είναι εξοπλισμένο με νέο ρεζερβουάρ καυσίμου μεγάλης χωρητικότητας 7,9 λίτρων από πλαστική ρητίνη, που διαθέτει αντλία καυσίμου μικρών διαστάσεων. Η αυξημένη χωρητικότητα καυσίμου έχει επιτευχθεί με την επέκταση του κάτω τμήματος του ρεζερβουάρ προς το κέντρο της μοτοσυκλέτας, ένα χαρακτηριστικό που βελτιώνει τη συγκέντρωση μαζών και επιτρέπει τη σχεδίαση του λεπτού και μικρών διαστάσεων πλαισίου, ενισχύοντας την άνεση και την ευκινησία του αναβάτη.

Πιο λεπτή και κομψή σχεδίαση

yamaha wr450f 2019 8

Το νέο πλαίσιο επέτρεψε στους σχεδιαστές της Yamaha να δημιουργήσουν μια πολύ λεπτότερη μοτοσυκλέτα που παραπέμπει περισσότερο στην εμφάνιση και την αίσθηση ενός μοντέλου 250 κ.εκ., γεγονός που την καθιστά μία από τις μοτοσυκλέτες enduro 450 κ.εκ. με τις μικρότερες διαστάσεις. Επιπλέον, η συγκέντρωση μαζών έχει βελτιωθεί, ενώ η συνολική εντύπωση της ανάλαφρης αίσθησης και της ευελιξίας έχει ενισχυθεί από τη μάσκα του προβολέα που βρίσκεται πιο χαμηλά και πιο κοντά στον αναβάτη, προσφέροντας αγωνιστικό στυλ με πιο δυναμική εμφάνιση.

Το WR450F διαθέτει επίσης νέα και μικρότερων διαστάσεων ψυγεία που επιτρέπουν την τοποθέτηση πιο στενών προστατευτικών που εφαρμόζουν καλύτερα, προσφέροντας βελτιωμένη ευκινησία στον αναβάτη αλλά και μεγαλύτερο έλεγχο κατά την οδήγηση σε όρθια θέση.

Αποτελεσματικότερη ποδιά και νέος αισθητήρας ταχύτητας

yamaha wr450f 2019 29

Το νέο μοντέλο διαθέτει μεγαλύτερη και ελαφρύτερη προστατευτική ποδιά από πλαστική ρητίνη, η οποία έχει σχεδιαστεί για την προστασία του πλαισίου, του κινητήρα, των εύκαμπτων σωλήνων και της αντλίας νερού από χτυπήματα σε βαθιά χαντάκια και εκτινασσόμενες πέτρες και χώματα. Επιπλέον, η μπροστινή περιοχή που εφαρμόζει καλύτερα αποτρέπει τη συσσώρευση λάσπης ή χαλικιών σε τυχόν κοιλότητες γύρω από τον στροφαλοθαλάμο, μειώνοντας έτσι το περιττό βάρος κατά την οδήγηση.

Για ταχύτερη και ευκολότερη αφαίρεση του μπροστινού τροχού, η νέα μοτοσυκλέτα enduro της Yamaha διαθέτει έναν νέο τύπο αισθητήρα ταχύτητας.

Φίλτρο αέρα ελεύθερης ροής

yamaha wr450f 2019 24

Για εύκολη συντήρηση, το WR450F διαθέτει ολοκαίνουργιο κουτί φίλτρου αέρα που επιτρέπει την αλλαγή του φίλτρου χωρίς τη χρήση εργαλείων. Το νέο στοιχείο φίλτρου προσφέρει μειωμένη αντίσταση στη ροή του αέρα με μεγαλύτερη αξιοπιστία και διαθέτει ελαστικές διατάξεις στεγανοποίησης στον κεντρικό πείρο τοποθέτησης, για βελτιωμένη απόδοση στο φιλτράρισμα της σκόνης.

Ελαφρύτερος, πιο ανθεκτικός συμπλέκτης και κιβώτιο 5 μακριών σχέσεων (wide-ratio)

yamaha wr450f 2019 15

Για τον καλύτερο χειρισμό των αντίξοων συνθηκών κατά την οδήγηση μοτοσυκλετών enduro, ο ανθεκτικός νέος συμπλέκτης διαθέτει πλάκα τριβής με υψηλή αντοχή στη θερμότητα, ενώ η υιοθέτηση της νέας σχεδίασης που εξαλείφει το τρεμόπαιγμα εξασφαλίζει πολύ ελαφρύτερο τράβηγμα του μοχλού για καλύτερη αίσθηση και βελτιωμένη δυνατότητα ελέγχου.

Το νέο WR450F διαθέτει wide-ratio κιβώτιο 5 ταχυτήτων με τροποποιημένους εσωτερικούς μηχανισμούς που προσφέρει ισχυρή εκτός δρόμου απόδοση σε δύσκολες και με τεχνικές απαιτήσεις περιοχές, καθώς και ισχυρές επιδόσεις στις υψηλές ταχύτητες σε ομαλούς χωματόδρομους. Επίσης, η μοτοσυκλέτα διαθέτει οδοντωτά γρανάζια με νέο σχήμα.

Χαμηλότερη και πιο στενή σέλα

yamaha wr450f 2019 2

Η νέα, λεπτότερη σχεδίαση της σέλας διευκολύνει τη μετατόπιση του βάρους του αναβάτη κατά την οδήγηση είτε σε καθιστή είτε σε όρθια θέση. Εκτός από το στενότερο πλάτος κατά 2 cm στο μπροστινό τμήμα, το μεσαίο και το πίσω τμήμα της σέλας είναι επίσης χαμηλότερα, επιτρέποντας στον αναβάτη να κινείται πιο εύκολα προς τα εμπρός ή προς τα πίσω, για μεγαλύτερο επίπεδο ελέγχου κατά την οδήγηση σε στροφές, την επιτάχυνση ή το φρενάρισμα.

Βασικά χαρακτηριστικά του WR450F του 2019

yamaha wr450f 2019 30

  • Ολοκαίνουργιος κινητήρας 450 κ.εκ. με βελτιστοποιημένες ρυθμίσεις 
  • Προαιρετικό κιτ αγωνιστικής οδήγησης με μονάδα ελέγχου επικοινωνίας (CCU) που επιτρέπει τη χρήση της εφαρμογής Power Tuner 
  • Νέος διακόπτης στο τιμόνι για τη ρύθμιση του τρόπου λειτουργίας κινητήρα 
  • Νέο, ελαφρύ περιμετρικό πλαίσιο βασισμένο στην YZ450F 
  • Ανασχεδιασμένη ανάρτηση KYB για σταθερή και ομαλή οδήγηση 
  • Λεπτό ρεζερβουάρ καυσίμου 7,9 λίτρων που συμβάλλει στη συγκέντρωση μαζών 
  • Πλαίσιο και προβολέας με νέα, ελαφριά, πιο λεπτή και κομψή σχεδίαση 
  • Ανθεκτική, νέα προστατευτική ποδιά και νέος αισθητήρας ταχύτητας 
  • Νέα περιβλήματα ψυγείων και σχεδίαση κουτιού φίλτρου αέρα με εύκολη πρόσβαση 
  • Ανθεκτικός νέος συμπλέκτης και κιβώτιο 5 ταχυτήτων ευρείας περιοχής στροφών 
  • Στενή, χαμηλότερη και πιο προσβάσιμη σέλα 
  • Ανθεκτικά, νέα γραφικά με ανάγλυφη υφή και αντοχή στη φθορά

Αυθεντικά αξεσουάρ Yamaha

yamaha wr450f 2019 9

Τα Αυθεντικά αξεσουάρ Yamaha και τα Προϊόντα υψηλών επιδόσεων GYTR επιτρέπουν σε κάθε αναβάτη να μετατρέψει τη Yamaha παραγωγής που διαθέτει σε μια μοναδική αγωνιστική μοτοσυκλέτα εργοστασιακού στυλ.

Σχεδιασμένη για να προσφέρει βελτιωμένη απόδοση, λειτουργικότητα και στυλ, η σειρά εξαρτημάτων περιλαμβάνει εξατμίσεις και φορετούς σιγαστήρες από τιτάνιο, καλύμματα συμπλέκτη τύπου billet, δίσκους, τροχούς, προστατευτικά και πολλά άλλα.

Η Yamaha συνεργάζεται στενά με εγκεκριμένους προμηθευτές για την ανάπτυξη νέων προϊόντων και, συνεπώς, η σειρά Αυθεντικών αξεσουάρ Yamaha εξελίσσεται διαρκώς με νέα εξαρτήματα και αξεσουάρ. Για όλες τις πληροφορίες, επισκεφθείτε τη διεύθυνση: www.yamaha-motor.eu/eu/en

Διαθεσιμότητα

Το νέο WR450F, καθώς και τα μοντέλα WR250F, TTR και PW50 θα είναι διαθέσιμα στους αντιπροσώπους της Yamaha από τον Οκτώβριο 2018.

Φωτογραφίες κίνησης

Φωτογραφίες λεπτομερειών

Βίντεο

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2018 08:51

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon