.
Κατηγορία Yamaha
Τετάρτη, 05 Ιουλίου 2017 10:19

Πρώτες εντυπώσεις από το Yamaha T7 Concept

 

Πολύ θετικά τα σχόλια για το πρωτότυπο Adventure

 

To concept T7 της Yamaha, που παρουσιάστηκε στην έκθεση του Μιλάνου τον περασμένο Νοέμβριο, είχε προκαλέσει αίσθηση, έχοντας ένα πραγματικά adventure χαρακτήρα, που άφηνε πολλές υποσχέσεις για την οδήγηση εκτός δρόμου. 

Το γερμανικό περιοδικό Motorrad είχε τη τιμή να αποτελέσει το μοναδικό μέσο παγκοσμίως στο οποίο δόθηκε πριν λίγες ημέρες για δοκιμή το πρωτότυπο, αλλά πλήρως λειτουργικό κατά πως φάνηκε, Yamaha Τ7.

Σας μεταφέρουμε λοιπόν,  τα λίγα αλλά σημαντικά που άφησαν “να βγουν προς τα έξω”:

«To Τ7 είναι εντυπωσιακό, έχει πολύ καλή εργονομία, κινητήρα με ταιριαστά για την adventure κατηγορία χαρακτηριστικά και πανάλαφρη αίσθηση. Αισθανθήκαμε άνετα από την πρώτη στιγμή πάνω του, σου δίνει μεγάλη σιγουριά. H σέλα είναι πάρα πολύ ψηλή, ακόμα και για τα δεδομένα των καθαρόαιμων enduro. Στα 990 χλστ. απόστασης από το έδαφος, δυσκολεύει τα κουμάντα σε στάση με τα πόδια (το πόδι) κάτω. To Τ7 δημιουργήθηκε με βάση Rally αγωνιστικές μοτοσυκλέτες, φέρει μπροστινό από το WR 450 και οι διαδρομές στις αναρτήσεις είναι πραγματικά πολύ μεγάλες. 

Φυσικά το ερώτημα είναι ποια στοιχεία απ΄όλα αυτά θα περάσουν στο μοντέλο παραγωγής (σ.σ. που κατά πάσα πιθανότητα θα ονομάζεται Tenere 700). Η σέλα είναι σίγουρο πως θα χαμηλώσει σε ύψος, κάτω από τα 900 χλστ., το ρεζερβουάρ αλουμινίου θα αντικατασταθεί με πλαστικό, το ίδιο θα συμβεί και με τα πλαϊνά carbon καλύμματα και καπάκια. Οι αναρτήσεις θα είναι και αυτές διαφορετικές, με μικρότερες διαδρομές, ενώ στα φρένα μάλλον θα έχουμε δύο δίσκους μπροστά και –σίγουρα- προσθήκη ABS. Tέλος, το υποπλαίσιο θα ενισχυθεί σημαντικά, ώστε να αντέχει το βάρος συνεπιβάτη και αποσκευών. 

Αυτό που θα μείνει σίγουρα ίδιο, είναι ο κινητήρας, οπότε αναμένεται μια απόδοση της τάξεως των 75 ίππων. Το βάρος του T7 με γεμάτο ρεζερβουάρ, είναι εντυπωσιακά χαμηλό, 185 κιλά! Βέβαια δεν είναι δυνατό να παραμείνει έτσι και στο μοντέλο παραγωγής, περιμένουμε γύρω στα 210 με 220 κιλά, που και πάλι, είναι χαμηλές τιμές για την κατηγορία». 
Πηγή: Motorrad 

Το πότε θα παρουσιαστεί επισήμως η “πολιτική” μοτοσυκλέτα που θα βασίζεται στο T7, δεν έχει ακόμα δημοσιοποιηθεί, περιμένουμε όμως ότι θα κάνει το ντεμπούτο της, σε κάποια από της φθινοπωρινές εκθέσεις.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 06 Ιουλίου 2017 00:34

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon