.
Κατηγορία Yamaha
Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2016 13:16

Yamaha Thesis Project - από τον Maxime Lefebvre

 

Ένα μελλοντικό ΧΤ 500 με κινητήρα υδρογόνου

 

Ο Γάλλος σχεδιαστής Maxime Lefebvre σχεδίασε ένα υπέροχο μελλοντικό Yamaha XT 500 που αξίζει να δείτε. Το Yamaha Thesis Project λέγεται έτσι γιατί είναι η διπλωματική του designer για Master σε design και μεταφορικά μέσα, φέρει κινητήρα υδρογόνου και είναι πανέμορφο, λιτό και προχωρημένο.

Φουτουριστικό και πανέμορφο, το Thesis εμπνέεται από το θρυλικό Yamaha XT 500, με ακραίο και μινιμαλιστικό σχέδιο και κινητήρα υδρογόνου.

Ο Lefebvre έκανε τη διπλωματική του για τη Yamaha Motor Japan, ενώ εργάστηκε και για την Peugeot Scooters.

Μιλώντας μαζί του μάθαμε πως ξεκινάει επίσημα δουλειά με τη Yamaha από το 2017.

Το Thesis ήταν ένα χορηγούμενο από τη Yamaha concept για τη διπλωματική του Lefebvre, πάνω σε μια ΑΝΕΞΑΝΤΛΗΤΗ μοτοσυκλέτα, σε αρμονική συμβίωση με τη φύση.

Όπως γράφει στη σελίδα του Thesis o Lefebvre «οι Trail μοτοσυκλέτες από τη δεκαετία του 1990 ολοένα και μεγαλώνουν σε κυβικά, βάρος και δύναμη. Πλέον έχουν χάσει το μεγαλύτερο μέρος του διπλού (άσφαλτος και χώμα) χαρακτήρα τους, ενώ είναι συνήθως πολύ ακριβές. Στόχος μου ήταν να προτείνω μια αναβίωση των αρχικών αξιών των Trail μοντέλων, όπως το ΧΤ 500. Ένα μοντέλο ικανό σε όλα τα τερέν, άνετο στο δρόμο, και όχι ακριβό.»

Λειτουργικά μπορεί το σχέδιο του Γάλλου να ανήκει σε ένα σχετικά μακρινό μέλλον, αισθητικά πάντως δείχνει υπέρ-επιτυχημένο.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2016 22:02

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Τρίτροχο Yamaha TMax 530! Fujin R1 Concept by Speed Junkies GR »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon