.
Κατηγορία SYM
Τρίτη, 03 Νοεμβρίου 2020 16:52

SYM Maxsym 400 2021 – Η επιστροφή

Μετά από σύντομη αποχή από την αγορά το Maxsym 400 επιστρέφει εναρμονισμένο στις προδιαγραφές Euro 5.

Το Maxsym 400i κοσμούσε τη γκάμα της SYM στις αρχές της περασμένης δεκαετίας, ωστόσο με το πέρασμα στις Euro 4 χάθηκε από την ευρωπαϊκή πτέρυγα της εταιρείας, για να επιστρέψει τώρα ανανεωμένο.

Το νέο 400άρι βασίζεται στο σχέδιο του πρωτοτύπου που φανέρωσε η SYM στην περσινή EICMA 2019, ωστόσο δεν ήρθε ποτέ στις αγορές ως μοντέλο 2020, κάνοντας λίγη υπομονή για να εμφανιστεί φέτος στην ανανεωμένη γκάμα του 2021 και της Euro 5 εποχής.

Παρά την ολιγοετή απουσία του, το νέο μοντέλο βασίζεται εν πολλοίς στον άμεσο πρόγονό του, φορώντας τον ίδιο μονοκύλινδρο κινητήρα 399 cc. Η προσαρμογή του στις νέες προδιαγραφές της ΕΕ είχε διπλή επίπτωση στην απόδοσή του, καθώς η ισχύς του ανακοινώνεται στα 33.5 hp / 6,750 rpm, δηλαδή χάνει έναν ονομαστικό ίππο, αλλά και μεγιστοποιείται 250 στροφές χαμηλότερα. Η ροπή του από την άλλη εμφανίζεται ενισχυμένη, με μέγιστη τιμή τα 4 kg.m / 5,250 rpm, ενώ ο προκάτοχός του απέδιδε 3.6 / 5,500.

Σύμφωνα με τη SYM ο κινητήρας πέρασε από ένα φρεσκάρισμα που έχει ως αποτέλεσμα 32% καλύτερη κατανάλωση καυσίμου από το προηγούμενο μοντέλο.

Αλλαγές έγιναν και στο πλαίσιο, το οποίο είναι μεν το ίδιο σχέδιο, προκύπτει δε 18.5% ελαφρύτερο.

Οι τροχοί του Maxsym 400 δεν άλλαξαν, με διαστάσεις 120/70-15 μπροστά και 160/60-14 πίσω.

Για τη συνέχεια η SYM εμπλούτισε τον εξοπλισμό του Maxsym 400 με κάμποσα φρέσκα στοιχεία:

- Traction control

- Advanced Brake Light. Στο φρενάρισμα από ταχύτητες άνω των 70 km/h το πίσω φως φρένου αναβοσβήνει για να προειδοποιεί καλύτερα τους επερχόμενους οδηγούς

- Αεροδυναμική ζελατίνα ρυθμιζόμενη καθ’ ύψος χωρίς εργαλεία

- Νέος τριπλός LED μπροστινός προβολέας

- Νέο LED πίσω φωτιστικό σώμα

- Νέο τελικό εξάτμισης. Η SYM λέει πως είναι το κοντύτερο της κατηγορίας του, συμβάλλοντας καλύτερα στη συγκέντρωση μαζών γύρω από το κέντρο βάρους

- Keyless εκκίνηση

- Ρυθμιζόμενες μανέτες

- Αποθηκευτικός χώρος κάτω από τη σέλα που χωρά ένα full-face κι ένα ανοικτό κράνος

- Αναδιπλούμενοι καθρέπτες

- Παροχή φόρτισης USB με το νέο πρωτόκολλο QC3.0 που υπόσχεται ταχύτερη φόρτιση με λιγότερη θέρμανση της μπαταρίας της συσκευής.

- Ρεζερβουάρ 13 λίτρων, δύο λιγότερα από τον προκάτοχό του.

Δείτε το παρακάτω στο προωθητικό βίντεο που μόλις έδωσε στη δημοσιότητα η SYM.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 03 Νοεμβρίου 2020 16:57

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon