.
Κατηγορία Suzuki
Τρίτη, 02 Οκτωβρίου 2018 14:48

Suzuki Katana 2019 - Intermot 2018

Ένας θρύλος αναβιώνει

Το Katana είχε πρωτοπαρουσιαστεί το 1981 με τον τετρακύλινδρο κινητήρα του τότε GSX1100 και η Suzuki το διαφήμιζε ως την ταχύτερη μοτοσυκλέτα του πλανήτη. Λίγη σημασία έχει αν πράγματι ήταν ή όχι, καθώς η μοτοσυκλέτα με το όνομα του θρυλικού Ιαπωνικού σπαθιού έφτιαξε τον δικό της θρύλο που φτάνει ως τις μέρες μας.

Η επαναφορά του στη ζωή γίνεται με έναν ανάλογο τρόπο, καθώς η Suzuki χρησιμοποιεί ως βάση ξανά ένα μεγάλο GSX.

katana m0 ymd right

Αυτή τη φορά πρόκειται για το GSX-S1000, το οποίο προφέρει όλο του το είναι πλην των κουστουμιών και, φυσικά, τον επίσης θρυλικό κινητήρα του GSX-R1000 Κ5.

Το σχέδιο του νέου Katana προέρχεται από τον designer Rodolfo Frascoli του Ιταλικού οίκου Engines Engineering από τη Μπολόνια και, όπως προείπαμε, βασίζεται εξ ολοκλήρου στο streetfighter GSX-S σε μια πιο ήπια εκτέλεση. «Ήπια» στην εμφάνιση και τη θέση οδήγησης δηλαδή, διότι από κάτω καραδοκεί το θηρίο του Κ5 με τους 150 ίππους στις 10,000 σ.α.λ. και τα 11 kg.m στις 9,500, φορεμένο σε αυτούσιο το πλαίσιο του GSX-S1000.

katana m0 fuel tank

Οι αναρτήσεις του περιλαμβάνουν ανεστραμμένο πιρούνι 43mm KYB με πλήρεις ρυθμίσεις και μονό αμορτισέρ πίσω με προφόρτιση και επαναφορά.

Σταματά με τη χάρη δύο τετραπίστονων ακτινικών Brembo Monobloc από το τρέχον GSX-R1000 σε δίσκους 310 mm και με την εξασφάλιση ABS της Bosch.

Το ηλεκτρονικό του οπλοστάσιο είναι αρκετά λιτό και περιλαμβάνει απλά ένα traction control που ρυθμίζεται σε τρία επίπεδα και μπορεί να απενεργοποιηθεί.

katana m0 meter

Τέλος, διαθέτει μια έγχρωμη LCD οθόνη στα όργανα – με το φρέσκο, κατοχυρωμένο λογότυπο του Katana σε πρώτο πλάνο – και LED φώτα.

Το περιμένουμε στις βιτρίνες των καταστημάτων την Άνοιξη του 2019 – για να θυμηθούμε τι χαζεύαμε ως πιτσιρικάδες κάποτε, αλλά και να μαθαίνουν οι νεότερες γενιές.

katana m0 ymd rear diagonal

Φωτογραφίες

Βίντεο

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 02 Οκτωβρίου 2018 15:18

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Suzuki GSX-R 1000/R - Intermot 2018 Suzuki SV 650X 2019 - Intermot 2018 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon