.
Κατηγορία Suzuki
Πέμπτη, 06 Σεπτεμβρίου 2018 10:08

To Suzuki Katana έρχεται και επισήμως

Στη δημοσιότητα το πρώτο teaser βίντεο 

Πάνε τουλάχιστον τρία χρόνια που οι φήμες για την επιστροφή του Katana βρήκαν τον δρόμο τους προς τα πρωτοσέλιδα τον μοτοσυκλετιστικό Τύπο. Αρχικά ο ντόρος ξεκίνησε όταν η Suzuki κατοχύρωσε το όνομα και ένα λογότυπο για το υποτιθέμενο νέο μοντέλο, ωστόσο ο καιρός που πέρασε από τότε δεν έφερε την επίσημη παρουσίασή του.

Αυτή τη φορά πάντως δε μιλάμε για φήμες, αλλά για ένα δεδομένο που εδράζει στο πρώτο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Suzuki και αφορά ένα νέο μοντέλο που θα ντεμπουτάρει στην Intermot 2018 στην Κολωνία στις 2 Οκτωβρίου.

Αν και το μοντέλο δεν κατονομάζεται, ούτε καν φαίνεται στο βίντεο, το κεντρικό θέμα του που αφορά τη σφυρηλάτηση ενός σπαθιού και το μήνυμα “feel the edge” (νιώσε την κόψη) πάνω από ένα γιαπωνέζικο ιδεόγραμμα δεν αφήνει και πολλά στη φαντασία.

katana teaser 1 1 800

Οι πληροφορίες μας λένε πως πρόκειται για μια μοτοσυκλέτα βασισμένη στο GSX-S1000 – δηλαδή στη βάση του θρυλικού GSX-R1000 K5 – με στοιχεία που λογικά θα παραπέμπουν κατευθείαν στις χαρακτηριστικές γραμμές του παλαί ποτέ Katana.

Έχουμε επίσης ακούσει και διαβάσει φήμες που θέλουν τον κινητήρα να μεγαλώνει στα 1100 cc, ώστε να ταιριάξει με το αυθεντικό μοντέλο, αλλά όλα αυτά προς το παρόν αποτελούν εικασίες.

Το μόνο βέβαιο είναι πως στις 2 Οκτωβρίου θα γνωρίζουμε οριστικά, ενώ δεν αποκλείεται ως τότε να έχουμε και νέα δεδομένα, αφού η Suzuki αποκαλεί αυτό το βίντεο ως “Phase One”, Φάση Πρώτη δηλαδή, οπότε μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε κι άλλο βίντεο μέσα στον μήνα που μεσολαβεί ως την Intermot.

Και, ποιος ξέρει, ίσως το επόμενο teaser να δείχνει και κάτι από μοτοσυκλέτα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 06 Σεπτεμβρίου 2018 10:13

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Suzuki GSX-R1000R - Ειδική έκδοση για το 2019;! Suzuki RM-Z250 2019 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon