Κατηγορία Nembo
Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου 2010 13:00

Nembo Super 32

 


Με ανεστραμμένο κινητήρα!

 

 


Έχουν βαλθεί να μας τρελάνουν οι νέοι κατασκευαστές μοτοσυκλετών που εμφανίζονται ανά τον κόσμο. Αυτή τη φορά, μία εταιρία που εδρεύει στην Ιταλία με την ονομασία Nimbus Motorcycles και επικεφαλής τον Daniel Sabatini, σχεδίασε ένα τελείως διαφορετικό κινητήρα από αυτόν που ξέρουμε. Πρόκειται για ένα αερόψυκτο τρικύλινδρο ο οποίος είναι ανεστραμμένος! Οι κύλινδροι κοιτούν προς τα κάτω, στο πάνω τμήμα και πίσω βρίσκεται ο στρόφαλος και το κιβώτιο.

 

Η τροφοδοσία του κινητήρα με καύσιμο γίνεται από το μπροστινό τμήμα, πίσω από τον λαιμό του μπροστινού συστήματος με μονό σύστημα ψεκασμού, όπως στα αυτοκίνητα. Η εξαγωγή γίνεται σε ευθεία γραμμή από το πίσω τμήμα των κυλίνδρων, εκεί που κανονικά σε άλλες μοτοσυκλέτες θα βρίσκαμε το κιβώτιο ταχυτήτων.
Ο κινητήρας αναμένεται να αποδίδει 150 ίππους αν και μέχρι να φτάσει στην παραγωγή ακούγεται ότι θα ξεπεράσει κατά πολύ αυτά τα νούμερα. Λεπτομέρειες ωστόσο για τον κυβισμό του αλλά και τα τεχνικά χαρακτηριστικά της μοτοσυκλέτας, δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμη.

Η μοτοσυκλέτα ονομάζεται Nembo Super 32 και είναι ότι πιο διαφορετικό έχουμε δει τον τελευταίο καιρό. Χρησιμοποιεί ένα πλαίσιο τύπου χωροδικτύωμα χωρισμένο σε τρία τμήματα, ένα στιβαρό ανεστραμμένο μπροστινό σύστημα σε ισχυρές πλάκες, ενώ το αμορτισέρ του είναι και αυτό επαναστατικό και λειτουργεί με αέρα. Το κοστούμι του είναι κατασκευασμένο από carbon όπως και το ψαλίδι ενώ το ρεζερβουάρ βρίσκεται στην κανονική του θέση.
Τώρα πως θα συμπεριφέρεται αυτή η μοτοσυκλέτα με τόσο βάρος ψηλά τοποθετημένο και ανεστραμμένο κινητήρα τελείως, είναι κάτι που θα δούμε στο μέλλον. Η περίπτωση της Husaberg πάντως με τον υπό κλίση 70 μοιρών κινητήρα δούλεψε και έδωσε ιδέες.

motoblog.it

Φωτογραφίες

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube