.
Κατηγορία MV Agusta
Τρίτη, 11 Ιουλίου 2023 18:45

MV Agusta Dragster RR SCS America – Σπεσιαλάκι για την αμερικανική αγορά

Η ειδική έκδοση America συνεχίζει την παράδοση της MV Agusta σε μοτοσυκλέτες αφιερωμένες στην αγορά της Βόρειας Αμερικής.

Το 1973 γεννήθηκε η MV Agusta 750S, η οποία πρωτοεμφανίστηκε στον κόσμο ντυμένη στα χρώματα της σημαίας των ΗΠΑ, υπογραμμίζοντας την ιδιαίτερη σημασία που αποδίδει η ιταλική εταιρεία στην αμερικανική αγορά. Αρκετά χρόνια αργότερα, το 2004, το όνομα America συνδέθηκε με τη Brutale 750, ενώ το 2012 ακολούθησε μια ανάλογη έκδοση βασισμένη στην τετρακύλινδρη Brutale 1090 RR, την ισχυρότερη γυμνή μοτοσυκλέτα της MV Agusta ως τότε.

Πέντε χρόνια αργότερα η νέα τρικύλινδρη πλατφόρμα της MV Agusta ενσωμάτωσε τη Brutale 800 RR America του 2017, συνέχεια της οποίας υπήρξε το 2018 η Dragster 800 RR America που κατασκευάστηκε σε 200 μόλις αντίτυπα.

DRAGSTER RR SCS AMERICA STUDIO 5

Φέτος η MV Agusta επιστρέφει με την πέμπτη αφιερωματική έκδοση, με περιορισμένη παραγωγή 300 κομματιών, την Dragster RR SCS America, και η οποία θα διατεθεί μόνο στην αγορά της Βόρειας Αμερικής.

Και εδώ το πρώτο που προσέχει κανείς είναι η βαφή που, όπως και στις προκατόχους της, αντανακλά την αμερικανική σημαία και γαρνίρεται με μια ειδική σέλα με την περιγραφή “America Special Edition” ραμμένη στο χέρι.

DRAGSTER RR SCS AMERICA DETAILS STANDARD 16

Ξεχωρίζει επίσης από το ανθρακονημάτινο μασίφ κάλυμμα του πίσω τροχού με γραφικά, ενώ ο αριθμός παραγωγής της κάθε μοτοσυκλέτας (001-300) βρίσκεται εγχάρακτος στην πάνω τιμονόπλακα.

Η μοτοσυκλέτα εξοπλίζεται με ένα Special Parts Kit που περιλαμβάνει διάφανο καπάκι για τον συμπλέκτη SCS, ασορτί κουκούλα μοτοσυκλέτας και πιστοποιητικό γνησιότητας.

DRAGSTER RR SCS AMERICA DETAILS SPECIAL PARTS 16

Επιπλέον, ο πελάτης μπορεί να αναβαθμίσει τη Dragster RR SCS America με μια σειρά εξαρτημάτων που περιλαμβάνουν εξάτμιση τιτανίου Akrapovič με ειδική ECU για την προσαρμογή του κινητήρα και η οποία ανεβάζει τη μέγιστη ισχύ στους 148 hp στις 12,800 rpm.

DRAGSTER RR SCS AMERICA DETAILS SPECIAL PARTS 3

Φυσικά, όπως αποκαλύπτει και το όνομά της, αυτή η Dragster RR εξοπλίζεται με τον αυτόματο συμπλέκτη SCS 3.0 που κατασκευάζεται σε συνεργασία με τη Rekluse. Αυτός συνδυάζεται με τον τρικύλινδρο κινητήρα που διαθέτει στρόφαλο με αντίστροφη φορά περιστροφής – τεχνολογία MotoGP – για ένα αποτέλεσμα που φέρει τη σφραγίδα της MV Agusta.

Η διάθεση της Dragster RR SCS America ξεκινά αποκλειστικά για τη Βόρεια Αμερική από σήμερα, Τρίτη 11 Ιουλίου 2023, σε τιμή που δεν έχει ανακοινωθεί.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 11 Ιουλίου 2023 18:53

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon