.
Κατηγορία MV Agusta
Τρίτη, 04 Ιουλίου 2023 10:11

MV Agusta Dragasm 800 – Το πιο θεόμουρλο supermoto που (δεν) υπάρχει!

Όταν γουστάρεις supermoto αλλά το θέλεις να είναι και... MV Agusta.

Οι 3D Illustrators δίνουν ρέστα στην σημερονή εποχή, δημιουργώντας οτιδήποτε μπορεί να κατεβάσει η φαντασία τους και οι προτάσεις νέων, φανταστικών και... παραμυθένιων μοτοσυκλετών δεν σταματούν να έρχονται. Η πρόταση που βλέπετε μπροστά σας είναι ένα ακόμα παράδειγμα: Το εικονικό MV Agusta Dragasm 800 ειναι ακόμα ένα... υγρό όνειρο μιας μοτοσυκλέτας που δύσκολα θα δούμε στην πραγματικότητα, ένα σχέδιο που δημοσιεύθηκε στα κοινωνικά δίκτυα, από την σελίδα JL Motor Accessories.

H ιδέα είναι απλή: Μία μοτοσυκλέτα supermoto, όπως τις γνωρίζουμε και τις αγαπάμε, αλλά με έναν... τρικύλινδρο κινητήρα στριμωγμένο στο πλαίσιο της! Για το συγκεκριμένο σχέδιο, επιλέχθηκε ο 3κύλινδρος 800 της MV Agusta, που χρησιμοποιείται στις F3 800, Turismo Veloce και Brutale/Dragster και μπορεί να αποδώσει ισχύ μέχρι και 147 ίππους. Το σχέδιο προβλέπει και τα ανάλογα περιφερειακά, για την εικονική μοτοσυκλέτα, με δύο δισκόφρενα εμπρός αντί για ένα, ώστε να... μαζεύεται πιο γρήγορα η ταχύτητα ενός σημαντικά βαρύτερου supermoto σαν αυτό. Στο σχέδιο, οι δημιουργοί του εικονικού Dragasm δεν κινήθηκαν υπερβολικά, καθώς καταλαβαίνεις ότι κάτι... δεν πάει και τόσο καλά με το συγκεκριμένο σχέδιο, μόνο αν το παρατηρήσεις από κοντά.

Μία κατηγορία που έχει προέλθει απευθείας από τις off-road μοτοσυκλέτες, τα supermoto συναντώνται κυρίως ως μονοκύλινδρα και, αρκετά σπανιότερα, ως δικύλινδρα. Μια τρικύλινδρη supermoto θα ήταν μάλλον η απόλυτη υπερβολή της κατηγορίας, ως τώρα, αν γινόταν ποτέ πραγματικότητα! Φυσικά, μέχρι να σκεφτεί κάποιος και το επόμενο επίπεδο και σφηνώσει κανέναν V4 κινητήρα, σε μία ανάλογη κατασκευή...

 

Πηγές: Muzza.nz, JL Motor Accessories

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 04 Ιουλίου 2023 10:18

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon