.
Κατηγορία Moto Morini
Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2023 12:51

Moto Morini - Νέο X-Cape και γκάμα στα 1.200 κυβικά το 2024

Επίσημη ανακοίνωση από τον επικεφαλής της εταιρείας, για την επιστροφή του Corsa Corta δικύλινδρου V κινητήρα της ιταλικής εταιρείας, σε νέα γκάμα.

Η Moto Morini πέρασε σε μία άλλη φάση ύπαρξης το 2018, όταν και η εξαγορά της από το Zhongneng Group από την Κίνα, την κράτησε στην ζωή. Χάρη στους νέους πόρους της σε κάθε επίπεδο, η Moto Morini παρουσίασε το νέο X-Cape με κυβισμό στα 650 κυβικά, ενώ ήδη έχουν κυκλοφορήσει πληροφορίες και φωτογραφίες για ένα νέο X-Cape 1200. Τώρα ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας στην Ιταλία, Alberto Monni, επιβεβαιώνει τα σενάρια και αποκαλύπτει το πλάνο.

Νέα μοντέλα με τον V2 των 1.200 κυβικών το 2024

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο Monni, ο γνωστός από παλιά κινητήρας 1.200 κυβικών Corsa Corta, είναι ήδη έτοιμος για τις προδιαγραφές Euro 5+ και θα τοποθετηθεί σε παραπάνω από ένα μοντέλα, στα επόμενα χρόνια. Είπε συγκεκριμένα: «Για το 2024, η γκάμα μας θα εμπλουτιστεί με μία Euro 5+ έκδοση του κινητήρα μας Corsa Corta 1.200 που ήδη μετρά πολλά χρόνια ζωής, με πλήρες ηλεκτρονικό πακέτο όπως ride-by-wire, μια επιλογή χαρτογραφήσεων οδήγησης και traction control. Δοκιμάζουμε αυτή την έκδοση στο δρόμο ήδη για πάνω από έναν χρόνο, είναι ένας φανταστικός κινητήρας που βρίσκεται στην καρδιά της Moto Morini για τα τελευταία 20 χρόνια.»

Alberto Monni, General Manager, Moto Morini Italy

«Θα ξεκινήσουμε ξανά την παραγωγή με μία γκάμα μοντέλων που θα τον χρησιμοποιούν το 2024, τα οποία θα παρουσιάσουμε στην EICMA της φετινής χρονιάς. Η πρόθεση μας είναι να έχουμε τουλάχιστον 3 διαφορετικά μοντέλα για κάθε κυβισμό της γκάμας μας. Η μόνη κατηγορία στην οποία δεν θα συγκεντρωθούμε είναι τα superbike, γιατί στόχος μας δεν είναι να συναγωνιστούμε για κορυφαίες επιδόσεις. Η Adventure κατηγορία είναι ένα must για την Ευρώπη και αυτή θα είναι η πρώτη μοτοσυκλέτα που θα δείξουμε» είπε επίσης ο Monni, προετοιμάζοντας μας –το πιθανότερο- για την παρουσίαση ενός νέου X-Cape 1200.

Ας μην ξεχνάμε, ότι οι φήμες για το νέο Moto Morini X-Cape 1200 τραβούν τουλάχιστον από τον Σεπτέμβριο του 2022, ενώ φωτογραφίες της μοτοσυκλέτας πρακτικά σε μορφή παραγωγής, είδαμε και τον Νοέμβριο του 2022. Για να δούμε τώρα, τι θα μας προκύψει στην EICMA!  

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2023 13:15

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « H Moto Morini ετοιμάζει cruiser Moto Morini V2 1200 R – Ψηφιακό όνειρο »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon