.
Κατηγορία Moto Morini
Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2023 11:34

H Moto Morini ετοιμάζει cruiser

Μια ακόμη μοτοσυκλέτα με τον δικύλινδρο κινητήρα 650 cc του X-Cape ετοιμάζεται στην Ιταλία.

Στη νέα της εποχή υπό την ιδιοκτησία της κινέζικης Zongneng Vehicle Group, η Moto Morini αισθάνεται μια οικονομική ασφάλεια που της επιτρέπει να έχει σοβαρές βλέψεις για το μέλλον.

Αφότου επέστρεψε με την adventure X-Cape 650, συνέχισε με το ζεύγος των Seiemmezzo και έχει βάλει στο πρόγραμμα και την αναβίωση του μεγάλου V2 1,187 cc Corsa Corta που είχε σχεδιάσει ο θρυλικός Ιταλός μηχανικός Franco Lambertini στις αρχές της δεκαετίας του 2000.

moto morini cruiser 3

Αυτός ο δικύλινδρος V προορίζεται να τροφοδοτήσει μια νέα επέκταση της γκάμας, με πιθανότερο πρώτο μοντέλο το X-Cape 1200, κατά τον ιταλικό Τύπο.

Στο μεταξύ ωστόσο το περιοδικό Motociclismo αποκαλύπτει μια σειρά σχεδίων της Moto Morini που προβλέπουν ένα cruiser μοντέλο με τον δικύλινδρο σε σειρά των 649 cc που έχει αυτή τη στιγμή στη διάθεσή της η ιταλική εταιρεία – και ο οποίος είναι πρακτικά ο ίδιος που χρησιμοποιεί η CFMOTO στα 650ΜΤ, 650ΝΚ κ.ο.κ..

moto morini cruiser 2

Με βάση αυτόν τον κινητήρα λοιπόν, οι Ιταλοί σχεδιάζουν μια cruiser μοτοσυκλέτα με τελική μετάδοση με ιμάντα και απόδοση που λογικά θα είναι μικρότερη ή ίση των 59 hp που αποδίδει στο X-Cape.

Προς το παρόν αυτή αποτελεί απλώς εικόνες σε μια αίτηση κατοχύρωσης πνευματικών δικαιωμάτων, ωστόσο οι Ιταλοί συνάδελφοι πιστεύουν πως η μοτοσυκλέτα θα μπορούσε να παρουσιαστεί πριν το τέλος του 2023, ίσως στην επόμενη EICMA με στόχο τη γκάμα του 2024.

Πηγή: Motociclismo

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2023 11:37

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon