.
Κατηγορία Moto Morini
Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2022 11:37

Moto Morini X-Cape 1200 - Είναι ήδη έτοιμο!

Με δύο πλήρως αποκαλυπτικές φωτογραφίες του νέου X-Cape 1200, η Moto Morini μας δείχνει ακριβώς πως θα είναι το νέο μοντέλο!

Το πολυαναμενόμενο μεγάλο adventure της ιταλικής εταιρίας κυκλοφορεί ήδη ως φήμη και είδαμε πρώτα σχέδια τον περασμένο Σεπτέμβριο, για μία μοτοσυκλέτα ''χτισμένη'' γύρω από τον κινητήρα του υπάρχοντος κινητήρα που είδαμε στο παλαιότερο Gran Passo.

Αυτός είναι ένας V σε διάταξη δικύλινδρος με χωρητικότητα 1187 κυβικών εκατοστών, ο οποίος κινούσε και τα Corsaro και Milano αλλά και Scrambler, ο οποίος για την περίσταση έχει δεχθεί τις απαραίτητες περιποιήσεις ώστε να καλύπτει προδιαγραφές euro5. Λεπτομέρειες και ιπποδύναμη δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί, αν και ο κινητήρας αυτός απέδιδε ήδη 120 ίππους, οπότε είναι άγνωστο αν θα παραμείνει εκεί, αν θα έχει άνοδο ή μείωση λόγω ρύπων.

Η μοτοσυκλέτα πάντως δεν έχει καμία σχέση με τις προηγούμενες adventure του εργοστασίου, και ιδιαίτερα με το Gran Passo, αφού εδώ συναντάμε ακτινωτούς τροχούς 21/18 ιντσών με tubeless χωμάτιν ελαστικά της Pirelli, Scorpion STR, που καθορίζουν και τον χωμάτινο χαρακτήρα. Πρόκειται σαφώς για μία μοτοσυκλέτας με off road χαρακτηριστικά με μεγάλες διαδρομές αναρτήσεων, ανεστραμμένο μπροστινό σύστημα, ακτινικά τοποθετημένες δαγκάνες Brembo Stylema στο μπροστά σύστημα, τεραστίων διαστάσεων τελικό στο δεξί μέρος, αλλά και σχεδίαση που παραπέμπει στο μικρότερο X-Cape 649. moto_morini_x-cape_1200__2-web.jpg

Το μεγάλο ξεχωρίζει και για το τεράστιο X που φέρει στα πλαϊνά του καθώς και την αναφορά στο V-Twin κινητήρα, καθώς και τον όγκο που έχει τόσο στο μπροστινό σύστημα, όσο και στο πίσω. Μεγάλο fering με κάθετη μικρή ζελατίνα η οποία όμως βρίσκεται αρκετά ψηλά για να προστατεύει σωστά, σμιλεμένο ρεζερβουάρ στο σημείο που ακουμπούν τα γόνατα, στενά πλαστικά στα πόδια του αναβάτη και συνεπιβάτη, μεγάλες χειρολαβές συγκράτησης και ένα πλαίσιο αλουμινίου κατασκευασμένο από χυτές πλάκες και σωλήνες στρογγυλής διατομής, ανοιχτό κάτω από τον κινητήρα.

Αλουμινένια προστατευτική ποδιά, ακτινική τρόμπα μπροστινού φρένου αλλά και συμπλέκτη, άνετες και μεγάλες σέλες και για τους δύο επιβαίνοντες, ιδιαίτερα στενή σχεδίαση στο μπροστινό τμήμα, αλλά και γενικά, αρκετός όγκο σε πλαϊνά και πίσω τμήματα, συνθέτουν την νέα αυτή μοτοσυκλέτα.

Αναμένουμε με ενδιαφέρον περισσότερες πληροφορίες!

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2022 11:39

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon