.
Κατηγορία Moto Morini
Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2022 10:16

Καινούρια adventure μοτοσυκλέτα, V-twin, 1187cc ετοιμάζει η Moto Morini

 Η καινούρια μοτοσυκλέτα θα φοράει την ανανεωμένη έκδοσης του V-twin κινητήρα. Την Moto Morini έχει εξαγοράσει η κινέζικη China’s Zhongneng Vehicle Group η οποία προετοιμάζει το λανσάρισμα μιας νέας adventure bike στη μεγάλη κατηγορία, την οποία «χτίζει» γύρω από  τη βελτιωμένη έκδοση του υπάρχοντος V-twin, 1187cc.

Ο κινητήρας Bialbero Corsa Corta V-twin, όπως είναι η πλήρης ονομασία του κινεί τα μοντέλα Granpasso, Corsaro, Milano και Scrabler. Το μοτέρ όμως δεν έχει περάσει τα ευρωπαϊκά όρια ρύπων γι’ αυτό η Moto Morini αναβάθμισε τη γραμμή παραγωγής για τα  μοντέλα X-Cape και Seimezzo , τα οποία φορούν τον σε σειρά δικίλυνδρο κινητήρα των 650cc, που χρησιμοποιεί και η CFMOTO
 
Η εταιρεία έχει ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της, ενδιαφέρεται για την παραγωγή μεγαλύτερου κυβισμού μοτοσυκλετών και ο κινητήρας των 1187 κυβικών εκατοστών με δύο κυλίνδρους σε διάταξη V επανέρχεται σε πιο «καθαρή» μορφή. Η διάσημη ιταλική μάρκα, λόγω ρύπων, απουσιάζει από την αμερικάνικη αγορά εδώ και χρόνια αλλά όπως δείχνουν τα πράγματα θα επανέλθει. 
Η νέα μοτοσυκλέτα έχει ρίζες στην μικρότερη X-Cape. Αν και υπάρχει ήδη μεγάλο adventure μοντέλο, η Granpasso, η οποία χρησιμοποιεί τον μεγάλο V-twin κινητήρα, η Moto Morini σχεδιάζει την κατασκευή ενός εντελώς καινούριου μοντέλου που θα κινείται με τον ανανεωμένο v-twin κινητήρα και όχι να επαναφέρει με αλλαγές το Granpasso. 
 C5O3POFAB5A6LNSSFPKDKOBYY4.jpg
Οι αναλογίες της νέας μοτοσυκλέτας είναι πιο «βατές» και αναμενόμενες σχεδιαστικά από αυτές του  Granpasso. Θα υπάρχει ένας σχεδόν κάθετος ανεμοθώρακας και πολύ μεγάλο μέρος μάζας, σχεδιαστικά στο εμπρός μέρος της μοτοσυκλέτας, κάτι που συνηθίζουμε να βλέπουμε στις μοτοσυκλέτες που βασίζονται στην Dakar αισθητική. Το ρεζερβουάρ είναι πολύ φαρδύ τονίζοντας την μυτερή κατάληξη του φαίρινγκ και το εμπρός φωτιστικο σώμα σχήματος U.  
 
Εξ’ όψεως φαίνεται ότι ο κινητήρας βασίζεται σε αλουμινένιο πλαίσιο αλλά η πραγματικότητα είναι ότι εδράζεται σε ατσάλινο πλαίσιο ακολουθώντας την πρακτική της Granpasso, αλλά το πλαίσιο δεν θα είναι αυτοφερόμενο όπως σε προηγούμενα μοντέλα. Η πίσω ανάρτηση είναι μονή, όπως φαίνεται στα σχέδια και η εμπρός ανάποδο πιρούνι  και  τα φρένα της Brembo. Αλλά μάλλον θα πρόκειται για ένα πιο ασφάλτινο μοντέλο αφού έχει 19 ίντσες τροχό, αντί για 21 που συνηθίζεται και το εμπρός φτερό δεν είναι αρκούντως «χωματερά» ψηλό.
Ο ανεμοθώρακας θα είναι από τους ψηλούς αφού ο αναβάτης θα κοιτάει από μέσα και όχι από πάνω, εκτός αν σηκωθεί όρθιος. Επίσης στα σχέδια υπάρχει TFT οθόνη. Δεν γνωρίζουμε ακόμη επιδόσεις, αλλά ο κινητήρας αυτός σε προηγούμενα μοντέλα αποδίδει 132 ίππους.  
 7OUZMPTI3VCAXFCWIW54F6ODCE.jpg
Η κατηγορία στην οποία σκοπεύει να μπει η Moto Morini έχει πολύ υψηλό ανταγωνισμό. Επίσης  δεν είναι γνωστό αν η μοτοσυκλέτα θα κατασκευάζεται στην Ιταλία ή στην Κίνα. Στην πρώτη περίπτωση θα συγκαταλέγεται στις κατασκευές με «άρωμα» Ευρώπης αλλά στη δεύτερη το κόστος θα κρατηθεί πολύ πιο χαμηλά. 
 
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τρύφωνας Καραβούλιας Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2022 12:42

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon