.
Κατηγορία Moto Morini
Τετάρτη, 09 Νοεμβρίου 2022 17:38

EICMA 2022 - Moto Morini X-Cape ADV-R – Σχεδιαστική σπουδή στην περιπέτεια

Το On/Off μοντέλο της Moto Morini δέχθηκε ιδιαίτερες φροντίδες για να βρεθεί στα σαλόνια της EICMA, βολιδοσκοπώντας την απήχηση της πιθανής αγριότερης εκδοχής του.

Το στήσιμο της R έκδοσης, συνίσταται από μια σειρά αλλαγών που δεν έχουν αλλάξει το είναι της αρχικής μοτοσυκλέτας, όπως είναι η ανυψωμένη σέλα για την εκτός δρόμου οδήγηση, το προστατευτικό για το κάρτερ, η καλύτερη αεροδυναμική προστασία για τον αναβάτη και το σύστημα πλοήγησης της Garmin και πάλι εστιασμένο για χρήση εκτός δρόμου.

xcp3.jpg

Από την άλλη, ο εν σειρά δικύλινδρος κινητήρας των 649 κ.εκ. έμεινε ανέγγιχτος, με το X-Cape ADV-R να είναι κατά βάση η μοτοσυκλέτα παραγωγής. Η έκδοση «R» βέβαια σημαίνει «Racing», με μια τέτοια χροιά να δίνει αγωνιστική εξάτμιση SC Project (με την οποία έχει συνάψει συνεργασία η Moto Morini).

xcp2.jpg

 

Η εν λόγω παραλλαγή έχει σχεδιαστεί για περιπέτειες και εκτός δρόμου αγωνιστικές εκδηλώσεις, όπως μαρτυρά η ταμπέλα έμπροσθεν της μοτοσυκλέτας, αλλά προς το παρόν δεν έχει αποφασιστεί ακόμη πού και πώς θα χρησιμοποιηθεί το πρωτότυπο.

xcp4.jpg

Όπως χαρακτηριστικά εξήγησε ο εξήγησε ο Alberto Monni, Γενικός Διευθυντής της Moto Morini, «Η πρόταση στοχεύει να είναι μια άσκηση στο στυλ, με στόχο να δείξει στους λάτρεις πόσο μακριά μπορεί να φτάσει ένα αξιόπιστο μοντέλο όπως το X-Cape. Είχαμε ήδη την ευκαιρία να δοκιμάσουμε το X-Cape σε διάφορα περιπετειώδη γεγονότα τα τελευταία δύο χρόνια και με το X-Cape ADV-R είμαστε έτοιμοι να πάμε ακόμα λίγο παραπέρα. Το ημερολόγιο των πρωτοβουλιών μας θα είναι ακόμα πιο γεμάτο το επόμενο έτος και αυτή η έκδοση θα μπορεί να γίνει θαυμαστή κατά τις διάφορες συμμετοχές στο πρόγραμμα».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 09 Νοεμβρίου 2022 17:54

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon