.
Κατηγορία KTM
Παρασκευή, 05 Ιανουαρίου 2024 07:57

KTM 1390 Super Adventure – Κατασκοπευτικές φωτογραφίες φέρνουν αποκαλύψεις

Την απάντηση της στο BMW R 1300 GS φαίνεται πως δουλεύει η KTM, με το νέο 1390 Super Adventure να είναι έτοιμο μάλλον εντός του 2025.

Βασικότερη αλλαγή όλων για το Super Adventure επόμενης γενιάς πιθανότατα θα είναι εκείνη του κινητήρα, ο οποίος θα είναι όμοιος πλέον με εκείνο που συναντάμε στο 1390 Super Duke R, με κυβισμό 1350 κ.εκ. Ακόμα, οι αλλαγές σε φιλτροκούτι και βαλβίδες που υιοθετήθηκαν στο νέο Super Duke είναι επίσης πιθανό να βρουν το δρόμο τους στη νέα μοτοσυκλέτα.

Η απόδοση αναμένεται να αυξηθεί στους περίπου 170 ίππους, αν και δεν είναι επί του παρόντος σαφές το εάν ο μεταβλητός έλεγχος βαλβίδων - που παρουσιάστηκε επίσης με το 1390 Super Duke R - θα χρησιμοποιηθεί και στο 1390 Super Adventure. Σύμφωνα με το motorrad-magazin.at, φαίνεται πιθανό ότι η KTM θα αναβάλει το εν λόγω σύστημα, για να το δώσει σε κορυφαίες εκδόσεις που θα ακολουθήσουν αργότερα.

3__KTM_1290_Super_Adventure_S_0122.jpg

Επιπλέον, η KTM φαίνεται να σχεδιάζει να εισαγάγει ένα καινοτόμο κιβώτιο ταχυτήτων. Είναι πιθανό ότι πρόκειται για τη σχεδίαση ενός αυτοματοποιημένου χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων που κατοχύρωσαν οι Αυστριακοί τον Φεβρουάριο του 2023 και το οποίο βασίζεται σε ένα μηχανισμό αλλαγής ταχυτήτων, έναν αυτόματο συμπλέκτη και ένα ενσωματωμένο φρενο. Ωστόσο, αυτό είναι ίσως ένα προαιρετικό πρόσθετο που πιθανότατα θα είναι διαθέσιμο μόνο αργότερα.

Οπτικά, το KTM 1390 Super Adventure θα είναι αναγνωρίσιμο από το φέρινγκ του, το οποίο είναι συνολικά πιο ογκώδες και το οποίο θα πρέπει επίσης να αυξάνειι την προστασία από τον αέρα. Αυτό που κάνει… μπαμ στα της εικόνας βέβαια, είναι το εμπρός φωτιστικό σώμα, που παραπέμπει στην εμφάνιση του 990 Duke και του 1390 Super Duke R.

2__KTM_1290_Super_Adventure_S_0122.jpg

Στο πρωτότυπο, παρατηρείται επίσης μια διάταξη μικρών πτερυγίων με τη μορφή καλύμματος των προβολέων, τα οποία λειτουργούν ως μικρές αεροτομές για να υποστηρίζουν την προστασία από τον αέρα. Ακόμα, αυτό που ξεχωρίζει είναι μια νέα, ασυνήθιστα μεγάλη οθόνη infotainment. Οι ακριβείς διαστάσεις είναι δύσκολο να γίνουν αντιληπτές λόγω του καμουφλάζ, αλλά φαίνεται να είναι μεταξύ 11 και 13 ιντσών.

4__KTM_1290_Super_Adventure_S_0122.jpg

Η γκάμα μοντέλων αναμένεται να αυξηθεί επίσης, με την έκδοση S να είναι διαθέσιμη με μπροστινό τροχό 19 ιντσών και ημι-ενεργητική ανάρτηση, καθώς και η πιο off-road έκδοση R με μπροστινό τροχό 21 ιντσών και πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις. Επιπλέον, είχε εντοπιστεί στο παρελθόν ένα Super Adventure με μπροστινό τροχό 21 ιντσών που ήταν προφανώς κατάλληλο για πιο ακραίες εξορμήσεις. Ωστόσο, δεν είναι σαφές εάν αυτό θα βρει ακόμα το δρόμο του στην παραγωγή. Αναμένεται ότι το KTM 1390 Super Adventure θα κυκλοφορήσει την άνοιξη του 2025.

Πηγή: motorrad-magazin.at

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon