.
Κατηγορία KTM
Τρίτη, 09 Ιανουαρίου 2024 14:30

KTM 1390 SMT – Έρχεται ο αντίπαλος των Multistrada V4 και BMW M 1000 XR;

Θα είναι το πιο «κολασμένο» hyper adventure sports tourer της κατηγορίας;

Ήταν αναμενόμενο, ότι η παρουσίαση του KTM 1390 Superduke R 2024 θα συνδεόταν άμεσα, με την επικείμενη παρουσίαση της νέας σειράς των «μεγάλων» μοντέλων από το Mattighofen. Μετά από τις κατασκοπευτικές φωτογραφίες των νέων 1390 Super Adventure (δείτε το ανάλογο μας άρθρο με ένα κλικ εδώ), την επικαιρότητα απασχολεί και το φημολογούμενο, νέο KTM 1390 SMT.

Και γιατί όχι, άλλωστε; Τα mega adventure με τροχούς 17 ιντσών δεν είναι εντελώς νέα ιδέα, με μοτοσυκλέτες όπως το Kawasaki Versys 1000 και, φυσικά, η Ducati Multistrada 1200/1260. Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια η ισχύς και οι δυνατότητες τους αυξάνονται διαρκώς, με την πλέον extreme πρόταση της κατηγορία να ανήκει, πιθανόν, στην BMW με την M 1000 XR. Όμως η KTM δεν πτοείται και ετοιμάζει την δική της πρόταση, αν ισχύουν τα κατασκοπευτικά δεδομένα.

Πιο συγκεκριμένα, λοιπόν, ετοιμάζεται το 1390 SMT, που θα φέρει τον νέο κινητήρα των 1.350 κ.εκ., με απόδοση 190 ίππων, όπως τον γνωρίσαμε στο Superduke 2024. Η μοτοσυκλέτα, παρά την Adventure διάπλαση της, θα έχει τροχούς 17 ιντσών εμπρός και πίσω, πιθανότατα ηλεκτρονικές αναρτήσεις από την WP που φαίνονται και στις εικόνες (τα μπλε δαχτυλίδια στο εμπρός πιρούνι), και θα χαρακτηρίζεται από την... extreme σχεδίαση KTM των τελευταίων ετών. Φυσικά, το μοντέλο αναμένεται να εξοπλιστεί με την αιχμή της τεχνολογίας όσον αφορά τον εξοπλισμό, ενώ δεν θα μας ξαφνιάσει η ύπαρξη περισσότερων από μία εκδόσεων, όταν και αν το μοντέλο φτάσει στις αγορές.

 

Πηγές: Inmoto/Motorrad-bmh Images

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 09 Ιανουαρίου 2024 14:41

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon