.
Κατηγορία KTM
Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2023 12:17

KTM SX-E 2 2024 – Νέα σκαλί προς τους αυριανούς πρωταθλητές

Μετά τα SX-E 5 και SX-E 3, το ολοκαίνουργιο και πλήρως ηλεκτρικό SX-E 2 γεφυρώνει το κενό μεταξύ mini-cycle και μοτοσυκλέτας.

Η KTM σχεδίασε το SX-E 2 με βάση την πλατφόρμα πλαισίου Aluminum Extrusion Frame με ένα συνθετικό υποπλαίσιο ενισχυμένο με υαλόνημα, ελαφρύ και ανθεκτικό..

Η δύναμη παρέχεται από έναν ελαφρύ ηλεκτροκινητήρα στο κέντρο του πίσω τροχού με μέγιστη ισχύ 1.8 kW (2.4 hp), ο οποίος τροφοδοτείται από μια μπαταρία ιόντων λιθίου BLi300, ίδιου τύπου με αυτές που χρησιμοποιούνται σε εργαλεία (power tools) και αποδίδει μέγιστη ροπή 50 Nm (5.1 kgm), έχοντας μηδενικές απαιτήσεις συντήρησης.

KTM SX E2 6

Ένα σημαντικό προσόν για το SX-E 2 είναι η δυνατότητα άμεσης αλλαγής της μπαταρίας με μια έτοιμη φορτισμένη, γεγονός που πολλαπλασιάζει την αυτονομία οδήγησης και επιτρέπει την εύκολη αντικατάστασή της σε περίπτωση ζημιάς. Επιπλέον, αφαιρώντας τη μπαταρία όταν η μοτοσυκλέτα δε χρησιμοποιείται εξασφαλίζει πως κανείς δε θα την καβαλήσει εν αγνοία των γονιών.

Η φόρτιση της μπαταρίας επιτυγχάνεται με εξωτερικό φορτιστή ισχύος 500 W που συνδέεται σε οποιαδήποτε οικιακή παροχή, απαιτώντας περίπου μια ώρα για να γεμίσει τη μπαταρία στο 100%.

Στις αναρτήσεις του SX-E 2 βρίσκουμε ένα υδραυλικό πιρούνι WP με 90 mm διαδρομής, ενώ πίσω το monoshock αμορτισέρ διαθέτει και ρύθμιση προφόρτισης ελατηρίου, με διαδρομή 70 mm.

Η σέλα μπορεί να ρυθμιστεί σε δύο ύψη, 470 και 500 mm, μέσω μιας διαδικασίας όπου αφαιρείται η σέλα και τα πίσω πλαστικά για να αλλάξει η πάνω έδραση του αμορτισέρ στην ανάλογη υποδοχή.

KTM SX E2 3

Η δυνατότητα αυτή συνοδεύεται από ανάλογες ρυθμίσεις ύψους στις τιμονόπλακες και στα μαρσπιέ, με στόχο η μοτοσυκλέτα να είναι προσαρμόσιμη στο παιδί καθώς μεγαλώνει μαζί της.

Οι αλουμινένιοι τροχοί του KTM SX-E 2 μετρούν 10 ίντσες διάμετρο και ντύνονται με λάστιχα της KENDA, ενώ το σύστημα πέδησης περιλαμβάνει δύο υδραυλικά δισκόφρενα 140 mm μπροστά και πίσω – φορούν μάλιστα συμβατά τακάκια με τις μεγάλες μοτοσυκλέτες ώστε να είναι εύκολη η εύρεσή τους στην αγορά.

Για την ασφάλειά του το SX E-2 εξοπλίζεται με διακόπτη roll-over που κόβει την παροχή ηλεκτρικής ισχύος σε περίπτωση πτώσης, ενώ ο αναβάτης φορά το χέρι κορδόνι που επίσης διακόπτει τη λειτουργία του ηλεκτροκινητήρα στην περίπτωση που αυτό αποσυνδεθεί.

Ως ένα επιπλέον μέτρο ασφαλείας για την αποφυγή ακούσιας εκκίνησης του SX-E 2, ο κινητήρας του ενεργοποιείται αφότου πρώτα το γκάζι περιστραφεί προς τα μπροστά. Μόλις συμβεί αυτό μια δόνηση στα γκριπ ενημερώνει πως η μοτοσυκλέτα είναι έτοιμη για δράση.

KTM SX E2 5

Τέλος, ένα ενδεικτικό φως δίπλα στη γκαζιέρα αλλάζει χρώματα για να είναι μονίμως ενήμερος ο αναβάτης για την επιλεγμένη ride mode και τη στάθμη της μπαταρίας.

Προς το παρόν η ΚΤΜ δεν ανακοινώνει χρόνους άφιξης του νέου SX-E 2 στις αγορές.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2023 12:24

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon