.
Κατηγορία KTM
Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2023 19:18

KTM 1290 Super Duke RR 2023 – 180 τα κιλά, 180 και οι ίπποι!

Το γυμνό υπερόπλο των Αυστριακών με την αναλογία ισχύος/ίππων στο 1:1 θα παραχθεί σε μόλις 500 μοτοσυκλέτες.

Βασισμένο στο 1290 Super Duke R, το RR αδερφάκι του έχει το γνωστό κινητήρα των 1.301 κ.εκ. με την απόδοση τους 180 ίππους και τα 14 και πλέον κιλά ροπής. Υπέστη όμως αυστηρότατη δίαιτα που οδήγησε σε απώλεια 11 κιλών χάρη στην εκτεταμένη χρήση ανθρακονημάτων, όπως στο υποπλαίσιο με το υποχρεωτικό μονόσελο. Α, προσθέστε και τα εξαρτήματα τα οποία είναι κατεργασμένα μέσω CNC. Στην όλη απώλεια κιλών συμβάλλει βέβαια η μπαταρία που είναι λιθίου αλλά και οι υπερελαφροί, σφυρήλατοι τροχοί, που «κόβουν» 2,5 και 1,5 κιλά, αντίστοιχα. Κάπως έτσι φτάνουμε στα 180 κιλά της μοτοσυκλέτας στο σύνολο και στο ακραίο 1:1.

 SDRR2B.jpg

Στα του εξοπλισμού πέραν των ποικίλων, εξειδικευμένων powerparts και τα λάστιχα Power Cup2 της Michelin, συναντάμε και κορυφαία περιφερειακά, όπως τις Apex Pro αναρτήσεις της συνήθους ύποπτης, WP. Ακόμα, το βλέμμα οπωσδήποτε θα πέσει στο με carbon φινίρισμα τελικό της Akrapovic, το οποίο μπορεί να αντικατασταθεί με το πλήρες σύστημα εξάτμισης της σειράς Evolution. Δουλίτσα έχει γίνει ακόμα και στον τομέα των ηλεκτρονικών, με «άπειρες» επιλογές ρύθμισης και παραμετροποίησης των Track και Performance Modes της μοτοσυκλέτας.

 SDRR3B.jpg

Το άκρως αιχμηρό 1290 Super Duke RR με το ακόμα πιο ακραίο, carbon design σε CTG μαύρο χρωματισμό, θα ξεκινήσει να διατίθεται από σήμερα, 13 Μαρτίου σε επιλεγμένες αντιπροσωπείες της KTM.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2023 23:30

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon