.
Κατηγορία Indian
Πέμπτη, 09 Ιουνίου 2022 10:07

Indian Challenger Elite & Chieftain Elite 2022

Δύο νέες συλλεκτικές Elite εκδόσεις βασισμένες στα μοντέλα Challenger και Chieftain παρουσίασε η Indian Motorcycle.

Challenger Elite

629f198ef0da4

Το Challenger Elite θα κατασκευαστεί σε μόλις 200 κομμάτια παγκοσμίως, εκ των οποίων μόνο 25 θα έρθουν στην Ευρώπη.

Το μυώδες σουλούπι της μοτοσυκλέτας αναδεικνύεται στην έκδοση Elite με χρωματισμό Stealth Gray (γκρι) και Black Metallic (μαύρο) διανθισμένο με πινελιές Indy Red (κόκκινο), εικόνα που ολοκληρώνεται με τις κόκκινες ραφές στη σέλα και τα ασορτί σήματα Indian.

Στην καρδιά του Challenger Elite συναντάμε τον υγρόψυκτο V2 των 1,768 cc PowerPlus που αποδίδει 122 hp και 18 kgm ροπής. Καθοδηγούμενος από ηλεκτρονική διαχείριση με cornering ικανότητες, διαθέτει τρεις ride modes (Rain, Standard, Sport) όπου σε καθεμιά επιλέγονται προκαθορισμένες τιμές για τη χαρτογράφηση της απόδοσης αλλά και τη λειτουργία του traction control.

Στη συλλεκτική αυτή έκδοση θα συναντήσουμε ακόμη ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη πίσω ανάρτηση της Fox που συνεργάζεται με την κεντρική μονάδα σύμφωνα με την τεχνολογία Smart Lean Technology για να εξασφαλίσει τη σωστή ρύθμιση στις υδραυλικές λειτουργίες της ανάρτησης ανάλογα με την κλίση της μοτοσυκλέτας.

Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει ακόμη ABS, φωτιζόμενους διακόπτες στο τιμόνι, LED προβολέα που προσαρμόζεται με την κλίση (φώτα στροφής), LED φωτιστικά σώματα παντού, ρυθμιζόμενο ανεμοθώρακα, θερμαινόμενα γκριπ, keyless χειρισμό, αισθητήρες πίεσης ελαστικών και δύο αδιάβροχες πλαϊνές βαλίτσες συνολικής χωρητικότητας 68 λίτρων.

Επιπλέον, το ενσωματωμένο ηχοσύστημα 400W PowerBand περιλαμβάνει ηχεία στις πίσω πλαϊνές βαλίτσες, ενώ η διεπαφή του αναβάτη είναι μια οθόνη αφής 7 ιντσών εξοπλισμένη με το λογισμικό RIDE COMMAND που ενσωματώνει συνδεσιμότητα Apple CarPlay και σύστημα πλοήγησης (GPS).

Chieftain Elite

629f1a89de27c

Η δεύτερη έκδοση περιορισμένης παραγωγής της Indian θα κατασκευαστεί σε 150 κομμάτια για όλον τον κόσμο, με 20 μόλις από αυτά να έρχονται προς Ευρώπη.

Το χρώμα της σπάνιας έκδοσης Elite είναι το Heavy Metal Smoke με μπρονζέ φινίρισμα σε πολλά σημεία όπως η κεντρική κονσόλα των οργάνων και καπάκια του κινητήρα.

Το Chieftain κινείται από τον αερόψυκτο κινητήρα Thunderstroke 116 που διακρίνεται για την άνω των 17 kgm ροπή του, ενώ διαθέτει και σύστημα απενεργοποίησης του πίσω κυλίνδρου όταν είναι σταματημένο ή κινείται πολύ αργά στην κίνηση, καθώς και τρεις επιλέξιμες ride modes (Tour, Standard, Sport).

Ο εξοπλισμός του συμπεριλαμβάνει τον LED προβολέα Pathfinder, ρυθμιζόμενο φιμέ ανεμοθώρακα, φωτιζόμενους διακόπτες τιμονιού, αλουμινένια μαρσπιέ-πατώματα, LED φώτα στις πίσω βαλίτσες, ABS, αισθητήρες πίεσης ελαστικών, πίσω βαλίτσες 68 συνολικών λίτρων και ενσωματωμένο το ηχοσύστημα PowerBand 400W.

Όπως και το Challenger Elite, το Chieftain Elite έχει την οθόνη αφής 7 ιντσών στα όργανά του εξοπλισμένη με RIDE COMMAND, δηλαδή συμβατότητα με Apple CarPlay και δικό του GPS.

Αμφότερες οι περιορισμένης παραγωγής Indian Challenger Elite και Chieftain Elite θα είναι διαθέσιμες αποκλειστικά σε επιλεγμένες χώρες του κόσμου. Για τιμές και διαθεσιμότητα επικοινωνήστε με το δίκτυο της Indian Motorcycle.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 09 Ιουνίου 2022 10:14

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon