.
Κατηγορία Honda
Τρίτη, 26 Ιουλίου 2022 11:53

Honda CB350 Brigade – Νέα έκδοση στην Ινδία

Η οικογένεια των CB350 ετοιμάζεται να υποδεχτεί ένα νέο μέλος.

Το Φθινόπωρο του 2020 η Honda παρουσίασε στην Ινδία το CB350 H’ness, ένα γυμνό σχέδιο που σαφέστατα βασίζεται στο – παλαί ποτέ – CB1100 και κινείται από έναν πολύ ήπιο αερόψυκτο μονοκύλινδρο κινητήρα 348.36 cc με απόδοση 21 hp στις 5,500 rpm και 3 κιλά ροπής στις 3,000 rpm.

Ακολούθησαν διάφορες εκδόσεις, όπως η RS και η Scrambler, ενώ τώρα φαίνεται πως ετοιμάζεται άλλη μια με το όνομα Brigade. Κατά το Rushlane, όπου αποκαλύπτεται η είδηση, η Honda κατοχύρωσε το όνομα στην Ινδία και πλέον έχουν αρχίσει να το συνδέουν με μια επικείμενη παρουσίαση που έχει προαναγγείλει η Honda για τις 8 Αυγούστου στη χώρα αυτή.

honda cb350 brigade india launch price 2 600x370

Το γεγονός πως η Ινδία έχει την εθνική της γιορτή στις 15 Αυγούστου και πως όλες οι εταιρείες συνηθίζουν να παρουσιάζουν εκδόσεις μοντέλων τους αφιερωμένες στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο και το CB350 Brigade να ακολουθεί αυτήν την παράδοση.

Αν η τι άλλο πάντως, είναι ξεκάθαρο πως αυτή η οικογένεια μοντέλων από τη Honda στην Ινδία έχεις ως πρωταρχικό στόχο να τα βάλει στην αγορά με τη νέα γενιά Royal Enfield 350.

Για μας το ατυχές της υπόθεσης είναι πως ουδέποτε το CB350 εξάχθηκε προς τη Δύση, και οι προδιαγραφές δεν αποτελούν δικαιολογία εδώ, καθώς οι ινδικές BS6 σχεδιάστηκαν ακριβώς για να είναι άμεσα συγκρίσιμες με τις Euro 5 ώστε να διευκολυνθεί η παραγωγή εξαγώγιμων μοτοσυκλετών της Ινδίας.

Ας περιμένουμε πρώτα να το δούμε πάντως να υλοποιείται και, ποιος ξέρει, ίσως και στο μέλλον να δούμε αυτήν την πανέμορφη νεορετρό σειρά να πατάει και τα εδάφη της Γηραιάς Ηπείρου.

Πηγή: Rushlane

[Στην κεντρική φωτογραφία απεικονίζεται η βασική έκδοση CB350 H'ness όπως παρουσιάστηκε στην Ινδία το 2020]

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 26 Ιουλίου 2022 11:59

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon