.
Κατηγορία Ducati
Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου 2014 10:59

Ducati Multistrada 1200 DVT 2015

Πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες!

 

Οι πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες του νέου Ducati Multistrada 1200 με το σύστημα μεταβλητής κίνησης βαλβίδων, DVT – Ducati Variable Timing, κυκλοφόρησαν! Η νέα μοτοσυκλέτα εθεάθη σε δοκιμές όπου φαίνονται και οι εξωτερικές αλλαγές που θα έχει το νέο μοντέλο.
Στο μπροστινό τμήμα, φαίνεται το μακρύτερο fairing και το άνοιγμα ανάμεσα στους δύο προβολείς, το οποίο προσπαθεί να μοιάσει περισσότερο σε Adventure μοτοσυκλέτα παρά σε δρόμου με μεγαλύτερες διαδρομές αναρτήσεων. Η υπόλοιπη μοτοσυκλέτα δείχνει ίδια τόσο στο πίσω τμήμα, αν και διαθέτει νέο υποπλαίσιο, χαμηλότερο από το προηγούμενο μοντέλο. Οι πληροφορίες μας μιλάνε για ρυθμιζόμενη σέλα ώστε η μοτοσυκλέτα να είναι προσιτή από μέτριου ύψους αναβάτες, και συνολικά χαμηλότερο ύψος σέλας και θέσης οδήγησης. Το μπροστινό σύστημα διαθέτει χρυσή ανωδίοση ενώ είναι άγνωστο αν προέρχεται από την Ohlins, σύμφωνα και με το χρώμα του αμορτισέρ – ίσως η “καλή” έκδοση να χρησιμοποιεί τις ακριβές αναρτήσεις. Επίσης, θα υπάρχουν νέες ακτινικής στήριξης δαγκάνες τεσσάρων εμβόλων της Brembo.

Το σημαντικότερο νέο όμως είναι ο κινητήρας ο οποίος με το σύστημα DVT θα αλλάζει τον χρονισμό ταυτόχρονα στις βαλβίδες εισαγωγής και εξαγωγής, βασιζόμενο σε ένα ρυθμιστή που θα βρίσκεται στο άκρο κάθε εκκεντροφόρου. Στις ψηλές στροφές θα βελτιώνει την απόδοση που θα φτάσει στους 160 ίππους στις 9.500σ.α.λ. ενώ στις χαμηλές στροφές περιστροφής του κινητήρα, θα βελτιώνει τον χρονισμό ανάλογα, για να προσθέτει ροπή εκεί που χρειάζεται – η Ducati μιλάει για επιπλέον 9 λιμπρόποδα ροπής στις 7.500 σ.α.λ.
Στην έκθεση EICMA στο Μιλάνο, σε λίγες μέρες, θα έχουμε όλες τις πληροφορίες.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου 2014 11:17

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon