.
Κατηγορία Ducati
Δευτέρα, 06 Ιουλίου 2020 10:40

Ducati Monster 950 2021 – Νέα σελίδα με αλουμινένιο πλαίσιο!

Η επόμενη μέρα των θρυλικών Monster έρχεται με έναν γνώριμο κινητήρα αλλά και μια κατακλυσμιαία αλλαγή στο πλαίσιό του.

Στις φωτογραφίες που δημοσιεύει το Γερμανικό Motorrad απεικονίζεται ένα υπό δοκιμή νέο Ducati Monster, το οποίο αποκαλύπτει ένα νέο μέλλον για την ιστορική αυτή σειρά μοντέλων.

Οι πληροφορίες που συνοδεύουν την είδηση φαίνονται να επιβεβαιώνουν την προϋπάρχουσα σχετική φημολογία που έφερνε στη φαμίλια τον Testastretta L2 κινητήρα των 950 cc, γνωστό μας από τα αντίστοιχα Multistrada και Hypermotard.

Ωστόσο η σημαντική είδηση δεν είναι τόσο αυτή, όσο η αλλαγή στρατηγικής σε ένα δομικό στοιχείο της μοτοσυκλέτας. Ο λόγος για το πλαίσιο, το οποίο για πρώτη φορά από τη δημιουργία της σειράς Monster το μακρινό 1993 (διά χειρός Miguel Galluzzi) αποχωρίζεται το παραδοσιακό ατσάλινο χωροδικτύωμα για ένα αλουμινένιο σχέδιο!

Αν και οι φωτογραφίες δεν είναι ευκρινείς αρκετά για να εστιάσουμε σε λεπτομέρειες, είναι σαφές πως πλαίσιο και υποπλαίσιο είναι χυτά αλουμινένια κομμάτια.

Ήδη οι προδιαγραφές Euro 5 είχαν κάνει σχεδόν αναγκαστική τη χρήση υγρόψυξης στη γκάμα των Monster, όπου πρακτικά μόνο το εισαγωγικό 797 παραμένει αερόψυκτο.

Η λογική εκτίμηση είναι πως το νέο 950 έρχεται να αντικαταστήσει το 821 στη γκάμα της Ducati. Καλώς εχόντων των πραγμάτων η μοτοσυκλέτα προορίζεται για το 2021, οπότε ως το τέλος του χρόνου θα το δούμε σε online παρουσίαση – μιας και πλέον τις διεθνείς εκθέσεις τις έχουμε και επισήμως ξεγράψει.

Πηγή φωτογραφιών: Motorrad / Stefan Baldauf

Ducati Monster 950 2

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon