.
Κατηγορία Ducati
Τρίτη, 23 Ιουνίου 2020 09:55

Scrambler Ducati Club Italia 1100 – Σπεσιαλάκι για λίγους και εγκεκριμένους

Επαναλαμβάνοντας μια κίνηση που είχε γίνει το 1995, η Ducati έφτιαξε μια μοτοσυκλέτα περιορισμένης παραγωγής για το Scuderia Club Italia.

Το 1995 ήταν ένα Monster 900 Club Italia, φέτος είναι ένα Scrambler Ducati 1100 Sport Pro. Κοινός παρονομαστής και στις δύο περιπτώσεις είναι η λέσχη Scuderia Club Italia, ένα κλειστό κλαμπ φίλων του αυτοκινήτου που ιδρύθηκε το 1989 και διατηρεί έναν σχετικά μικρό αριθμό επίλεκτων μελών.

Η νέα εκδοχή της custom δημιουργίας με το όνομα της λέσχης βασίζεται στο μοντέλο παραγωγής Scrambler 1100 Sport Pro με μια μοναδική βαφή και άφθονο έξτρα εξοπλισμό.

Ξεκινάμε λοιπόν από τα χρώματα της μοτοσυκλέτας που φυσικά αντανακλούν αυτά της Ιταλικής σημαίας, με μια κόκκινη δερμάτινη σέλα της Poltrona Frau με ραμμένο το έμβλημα του Club Italia, καθώς και το σήμα της εταιρείας στο ρεζερβουάρ διά χειρός Giugiaro. Αναφορές στην Ιταλική σημαία θα βρούμε και στα φτερά με τις tricolor ρίγες.

Συνεχίζουμε με ένα ζευγάρι τελικών Termignioni από τιτάνιο, αλουμινένια billet τάπα ρεζερβουάρ που φέρει το σήμα της τιμώμενης λέσχης στο κάτω μέρος του, καθώς και κάμποσα άλλα μικρά αλουμινένια εξαρτήματα όπως οι βάσεις των LED φλας, οι μανέτες, τα δοχεία υγρών φρένου και συμπλέκτη ή τα μαρσπιέ.

Αυτή η συλλεκτική έκδοση ωστόσο δεν προορίζεται για το ευρύ κοινό, αλλά αποκλειστικά και μόνο για τα μέλη του Scuderia Club Italia, τα οποία είχαν την ευκαιρία να πάρουν μια πρώτη γεύση από τη μοτοσυκλέτα στις 20 Ιουνίου σε μια κλειστή τελετή.

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου που ακολούθησε, οι πρώτες παραδόσεις αναμένονται τον Σεπτέμβριο 2020 και κάθε νέος ιδιοκτήτης θα παραλάβει μαζί μια προσωποποιημένη κουκούλα για το Scrambler του, πιστοποιητικό γνησιότητας και ένα κράνος Bell με χειροποίητα custom γραφικά στα χρώματα της μοτοσυκλέτας.

Η τιμή της δεν αποκαλύπτεται στο σχετικό κείμενο που δίνει στη δημοσιότητα η Ducati, αλλά αυτό δεν πρέπει να πειράζει και πολύ – εκτός αν είστε ήδη μέλος της Scuderia, οπότε απέχετε ένα τηλεφωνηματάκι στη λέσχη από αυτήν την πληροφορία.

Όσα και να κάνει πάντως, €500 από το αντίτιμο κάθε μιας μοτοσυκλέτας που θα πουληθεί θα οδεύσουν προς υποστήριξη του νοσοκομείου αναφοράς για τον κορωνοϊό στην Ιταλία, S. Orsola στην πατρίδα της Ducati, Μπολόνια.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 23 Ιουνίου 2020 09:58

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon