.
Κατηγορία Ducati
Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2019 13:02

Ducati Streetfighter V4 – Αυτή θα είναι η έκδοση δρόμου

O πάντα αδιάκριτος φωτογραφικός φακός συνέλαβε το γυμνό V4 της Ducati να δοκιμάζεται στον δρόμο, καμουφλαρισμένο μεν, αποκαλυπτικό δε.

Δεν είναι πια μυστικό. Πάνε μερικοί μήνες από τότε που ο Claudio Domenicalli, CEO της Ducati, επιβεβαίωσε τις επίμονες φήμες πως ετοιμάζεται ένα νέο Streetfighter με τον V4 κινητήρα της νέας Panigale, ενώ λίγο αργότερα δόθηκαν στη δημοσιότητα μερικές φωτογραφίες της εν λόγω μοτοσυκλέτας σε πρωτότυπη μορφή, ενόψει του αγώνα όπου θα έκανε το ντεμπούτο της.

Το Pikes Peak Inetrnational Hill Climb 2019 (PPIHC) αποδείχθηκε σημαδιακό για τη νέα Streetfighter V4 για δύο λόγους. Αφενός γιατί στα χέρια του Carlin Dunne έγραφε το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο κάθε φορά που έκανε τη διαδρομή με χρονόμετρο, αλλά πρωτίστως όταν ο Αμερικανός αναβάτης έχασε τη ζωή του λίγο πριν τερματίσει τον αγώνα και ενώ ετοιμαζόταν να γράψει ένα ιστορικό ρεκόρ χρόνου στην ετήσια ανάβαση.

2019 ducati streetfighter v4 pikes peak

Πέραν της ατυχέστατης κατάληξης που είχε η πρώτη εμφάνιση της πρωτότυπης μοτοσυκλέτας, η ουσία είναι πως όλοι πια ξέρουμε ότι το νέο γυμνό V4 έρχεται επίσημα στην EICMA 2019, οπότε εύλογα περιμένουμε πως κάπου εκεί έξω κυκλοφορούν τα “μουλάρια” δοκιμών, δηλαδή οι μοτοσυκλέτες που οδηγούνται από τους αναβάτες εξέλιξης της εταιρείας για να οριστικοποιηθούν όλες οι τεχνικές παράμετροί της πριν καταλήξει στο τελικό μοντέλο παραγωγής.

Μια τέτοια μοτοσυκλέτα συνέλαβε ο φακός κάποιου παρατηρητικού μοτοσυκλετιστή, ο οποίος και την απαθανάτισε, για να τη δημοσιεύσει σε αποκλειστικότητα Αγγλική ιστοσελίδα.

Σε αυτή βλέπουμε την καμουφλαρισμένη μοτοσυκλέτα με φορτωμένα κάμποσα ηλεκτρονικά στην ουρά της, αλλά ήδη μας επιτρέπει να βγάλουμε μερικά πρώτα συμπεράσματα. Το πρώτο αφορά στον εξοπλισμό της, καθώς εδώ βλέπουμε άλλες αναρτήσεις από τις Öhlins που φορούσε το πρωτότυπο του PPIHC και το γεγονός μας υποψιάζει πως η Ducati θα παρουσιάσει το Streetfighter V4 σε δύο εκδόσεις, μια βασική και μια S.

Στην εικονιζόμενη μοτοσυκλέτα το μπροστινό πρέπει να είναι ένα Showa Big Piston Fork (BPF), ενώ πίσω παρατηρούμε ένα αμορτισέρ ZF Sachs, το ίδιο που φορά η βασική έκδοση Stradale της Panigale V4.

Από την ίδια, βασική έκδοση προέρχονται και οι ζάντες αλλά και η εξάτμιση της υπό εξέλιξη μοτοσυκλέτας που φωτογραφήθηκε.

Στα πλαστικά της προσέχουμε μικρές διαφορές στα πλαϊνά κομμάτια και στη μάσκα συγκριτικά με το πρωτότυπο του Pikes Peak. Η υπόλοιπη μοτοσυκλέτα δείχνει να είναι αυτούσια η Panigale V4 Stradale.

Η λογική λέει πως η Ducati μπορεί να προσφέρει και ένα Streetfighter V4S που θα φορά τις αναρτήσεις της Öhlins – πιρούνι NIX-30 και αμορτισέρ TTX36 – που συναντάμε στις ακριβότερες εκδόσεις της Panigale V4, όπως δηλαδή το πρωτότυπο του PPIHC.

Είναι μια πάγια τακτική της Ιταλικής εταιρείας και δε βλέπουμε τον λόγο να μην την ακολουθήσει και στην περίπτωση της μοτοσυκλέτας που φιλοδοξεί να γίνει η ισχυρότερη streetfighter παραγωγής, κάτι που είπε αυτολεξεί ο Domenicalli.

Πηγή

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2019 13:14

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon