.
Κατηγορία Ducati
Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2019 09:28

Panigale V4 25°Anniversario 916 - Παρουσιάστηκε στη Laguna Seca

Στον αγώνα WorldSBK της Laguna Seca παρουσίασε η Ducati τη νέα Panigale V4 25°Anniversario 916, μια έκδοση περιορισμένης παραγωγής που θα παραχθεί σε μόλις 500 αντίτυπα, με μοναδική βαφή και πολλά έξτρα εξαρτήματα από το Panigale V4 R.

Το Panigale V4 25°Anniversario 916 αποτίει φόρο τιμής στον “King” Carl Fogarty, με τον Βρετανό πολυπρωταθλητή να δίνει φυσικά το παρών στην αποκάλυψη της μοτοσυκλέτας στην αμερικάνικη πίστα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η μοτοσυκλέτα με τον αύξοντα αριθμό 5 θα δημοπρατηθεί και τα έσοδα της δημοπρασίας θα πάνε στην οικογένεια του αδικοχαμένου Carlin Dunne που έχασε τη ζωή του στον αγώνα ανάβασης του Pikes Peak 2019.

Παράλληλα, στον αγώνα της Laguna Seca, οι αναβάτες της εργοστασιακής Ducati έλαβαν μέρος με ειδική βαφή, παρόμοια με το Panigale V4 25° Anniversario 916.

Το 2019 κλείνουν 25 χρόνια από όταν εμφανίστηκε για πρώτη φορά το εμβληματικό Ducati 916, γεννημένο από το χέρι του μεγάλου Massimo Tamburini. Το 916 άλλαξε τα δεδομένα στον κόσμο των Superbikes, χαρίζοντας πάμπολλες νίκες και πρωταθλήματα στην Ducati και κάνοντας όλους τους φαν της ταχύτητας να το ερωτευτούν.

Ελαφρύ, λεπτό, με διαχρονικό design, πρωτοπόρο για την εποχή του, έφερε στο εργοστάσιο του Borgo Panigale 120 νίκες, 8 πρωταθλήματα κατασκευαστών και 6 αναβατών, 4 εκ των οποίων με τον Carl Fogarty.

Κάπως έτσι η Ducati αποφάσισε να δημιουργήσει το Anniversario 916, πάνω στην πλατφόρμα του Panigale V4 S.

Πέρα από την βαφή με τον άσσο στο λευκό numberplate, η μοτοσυκλέτα δέχθηκε αρκετά αγωνιστικά εξαρτήματα απο το Panigale V4 R, όπως το μπροστινό πλαίσιο, σφυρήλατες ζάντες μαγνησίου, ενώ το Anniversario φοράει και εξάτμιση τιτανίου της Akrapovic, μαζί με μια μεγάλη λίστα κορυφαίων εξαρτημάτων και αξεσουάρ της Ducati Performance.

Αυτά μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν αγωνιστική ζελατίνα, carbon φτερά, μοναδική μασίφ τιμονόπλακα με τον αριθμό της μοτοσυκλέτας, ειδική σέλα, αγωνιστικά γκριπ, ρυθμιζόμενα μαρσπιέ, carbon προστατευτικά στις φτέρνες, carbon προστατευτικό ψαλιδιού, προστατευτικά στις μανέτες, ανοιχτό carbon κάλυμμα συμπλέκτη, κιτ αφαίρεσης πινακίδας, Ducati Data Analyser+ με GPS, αγωνιστική τάπα ρεζερβουάρ, κουκούλα, κ.α.

Η Ducati ανακοινώνει επίσημο τελικό βάρος για το Anniversario τα 194 γεμάτα κιλά, και στις επιδόσεις 214hp/13.000rpm και ροπή 12,65kgm/10.000rpm.

Η μοτοσυκλέτα θα φτάσει στους dealers τον Οκτώβριο του 2019, με τιμή γύρω στα 41.900 ευρώ -θα σας έχουμε περισσότερα νέα για την αντιστοιχία της στην Ελλάδα, μόλις αυτή ανακοινωθεί από την αντιπροσωπεία.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2019 09:32

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon