.
Κατηγορία Ducati
Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2018 11:32

Ducati Panigale V4 R – Έρχεται η έκδοση για το WorldSBK

Αποκαλυπτικές κατασκοπευτικές φωτογραφίες

Το γνωρίζαμε από καιρό πως η Ducati ετοιμάζεται να κατεβάσει το Panigale V4 του χρόνου στο WorldSBK και έχει ήδη φτιάξει μια πολύ δυνατή ομάδα με τον Chaz Davies και τον Alvaro Bautista που άφησε τα MotoGP για χάρη της Ιταλικής εταιρείας.

Σε πρόσφατο αγώνα στο Brands Hatch για το Αγγλικό πρωτάθλημα BSB, ο αναβάτης δοκιμών της Ducati (και πρωταθλητής 2018 των Ιταλικών Superbikes, CIV), Michele Pirro, έκανε μερικούς γύρους με την αγωνιστική έκδοση του V4. Αυτή ήταν ουσιαστικά η πρώτη δημόσια εμφάνιση του αναμενόμενου Panigale V4 R.

B 01af689dfa18bab2f03ecd81fb940e1f

Μιλάμε για την έκδοση που θα ομολογκαριστεί για το WorldSBK, άρα ο κινητήρας του θα πρέπει να μικρύνει από τα 1,100 στα 1,000 cc, σύμφωνα με τους κανονισμούς για τα τετρακύλινδρα, και θα πρέπει να προκύψει και μια ανάλογη έκδοση παραγωγής ώστε να τηρηθούν οι κανόνες της ομολογκασιόν. Αμφότερα αναμένουμε να τα δούμε για πρώτη φορά στην επερχόμενη EICMA στις αρχές του Νοέμβρη στο Μιλάνο.

Τεχνικά στοιχεία δεν έχουμε για το V4 R, παρά μόνο ό,τι βλέπουμε στις φωτογραφίες. Αυτό περιλαμβάνει ένα εντελώς διαφορετικό φέρινγκ με μεγαλύτερα και περισσότερα ανοίγματα για απαγωγή του ζεστού αέρα μακριά από το μοτέρ, καθώς και μια υποψία ξηροκάμπανου συμπλέκτη.

B dc79540f280bee90f6ab3cafb27d76f4

Παράλληλα, εκτός από την εμφάνιση του Brands Hatch, το Αμερικανικό Motorcycle.com δημοσιεύει και μια σειρά φωτογραφιών που μοιάζουν να προέρχονται από δοκιμές στον δρόμο και πιθανότατα αφορούν στην έκδοση δρόμου για την ομολογκασιόν – παρότι και εδώ το φέρινγκ μοιάζει αγωνιστικό, χωρίς φώτα και λοιπές πολυτέλειες.

Σε αμφότερες περιπτώσεις δε γινόμαστε και πολύ σοφότεροι, αλλά απλά παίρνουμε μια γεύση από τα μελλούμενα, που δείχνουν πως θα είναι πολύ ενδιαφέροντα, ειδικά όταν θα ξεκινήσει το WorldSBK 2019.

101218 2019 Ducati Panigale V4 R WSBK 002

Αυτό καθώς θυμόμαστε πρόσφατες δηλώσεις του κυρίου Paolo Ciabatti, αγωνιστικού διευθυντή της Ducati, μετά τη δοκιμή που έκανε η ομάδα με τη V4 R και αναβάτη τον Pirro στην Aragon στις αρχές του Σεπτέμβρη. Ο Ciabatti λοιπόν δεν είχε κανέναν ενδοιασμό να αποκαλύψει πως, «το τεστ ήταν πολύ θετικό. Υπάρχουν ακόμη πολλές λεπτομέρειες πάνω στις οποίες δουλεύουμε, μα αφορούν όλες δευτερογενή θέματα. Η Panigale V4 είναι αποφασιστικά πιο γρήγορη από τη δικύλινδρη. Το επίπεδό μας είναι ήδη αρκετά ικανοποιητικό.»

Κοινώς, η έλευση του Panigale V4 R στο WorldSBK 2019 ίσως επιτέλους να προσφέρει τον ανταγωνισμό που θα ταρακουνήσει την Kawasaki και τον μόνιμο δυνάστη της κατηγορίας εδώ και τέσσερα χρόνια, Jonathan Rea.

Πηγές: Motociclismo (φωτό πίστας) - BMH Images μέσω Motorcycle.com (φωτογραφίες δρόμου)

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2018 11:37

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ducati Multistrada 1260 Enduro 2019 Ducati – Ανανέωση του Multistrada 950 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon