.
Κατηγορία Διάφορα
Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2024 16:22

Aveta Ranger Max Explorer – Όταν μία καλή ιδέα εξαπλώνεται

Μετά από την παρουσίαση των «Adventure παπιών» από την Honda και την Yamaha, έρχονται και οι «ακόλουθοι» - To next big thing είναιν θέμα χρόνου;

Το στοιχείο της περιπέτειας έχει εισβάλλει για τα καλά στην μοτοσυκλέτα, ακόμα και στην κατηγορία των παπιών – ήδη, έχουμε δει τα Honda Hunter Cub, Cross Cub και το Yamaha PG-1. Τώρα, σειρά έχει η εταιρεία από την Μαλαισία με το όνομα Aveta, που παρουσίασε το Ranger Max Explorer.

Σε πρώτη ματιά, το μοντέλο μοιάζει... ξεπατικωτούρα των αντίστοιχων μοντέλων της Honda και Yamaha, αλλά με μια πιο λεπτομερή ματιά, προφανώς δεν είναι. Η μορφή του ακροβατεί μεταξύ μοτοσυκλέτας και παπιού, με τις Adventure πινελιές να είναι εμφανείς και την σκληροπυρηνική σχεδίαση... κυρίαρχη και λαχταριστή. Ο κινητήρας, είναι ένας τυπικός κινητήρας παπιού, με κυβισμό στα 127 κυβικά (ούπς...) που αποδίδει 10 ίππους, ενώ το κιβώτιο είναι 4τάχυτο ημιαυτόματο με φυγοκεντρικό συμπλέκτη.

Το ρεζερβουάρ, που βρίσκεται κάτω από την σέλα του αναβάτη, έχει χωρητικότητα 8 λίτρων και, σε συνδυασμό με την σίγουρα μικρή κατανάλωση του μοτέρ, ανοίγει τον δρόμο για πολύ περισσότερα χιλιόμετρα, από ότι με το μέσο «παπί». Το πλαίσιο είναι ατσάλινο, οι αναρτήσεις φέρουν τηλεσκοπικό πιρούνι εμπρός και δύο αμορτισέρ με δοχείο λαδιού πίσω, ενώ την πέδηση αναλαμβάνουν ένας δίσκος και ένα ταμπούρο, εμπρός και πίσω αντίστοιχα. Στο «πακέτο» προσφέρονται σχάρες μεταφοράς αντικειμένων εμπρός, στη μέση και πίσω, με το βάρος του μοντέλου να ανακοινώνεται στα 115 κιλά. Και η τιμή; «Σκότωμα» στα 6.988 ρινγκίτ Μαλαισίας, περίπου 1.400 ευρώ σε άμεση ισοτιμία (τι καλά να έχεις παραγωγή...) Έλα, τι περιμένετε, ας το αντιπροσωπεύσει κάποιος για την Ελλάδα!

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2024 16:35

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon