.
Κατηγορία Διάφορα
Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2024 07:46

Motowatt W1X - Ηλεκτρικό και... 2Χ2

Η Motowatt είναι μια γαλλική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων και με την πρώτη της μοτοσυκλέτα επιχειρεί κάτι ομολογουμένως πρωτότυπο.

Αρχικά να πούμε πως είναι εξοπλισμένο με δυο ηλεκτροκινητήρες οι οποίοι είναι ικανοί να παράγουν έως 25 kW ισχύος που ισοδυναμεί με 34 ίππους. Ωστόσο, στο όνομα των περιορισμών της άδειας Α1, είναι πολύ πιθανό η ονομαστική του απόδοση να είναι 11 kW, δηλαδή 15 ίπποι. Το πιο ενδιαφέρον ωστόσο, είναι πως οι δύο ηλεκτροκινητήρες λειτουργούν σε έναν τροχό ο καθένας. Η ύπαρξη ενός ηλεκτροκινητήρα μπροστά και ενός άλλου πίσω είναι ένας συνηθισμένος τρόπος, στον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας για την επίτευξη τετρακίνησης και αυτός ήταν ο στόχος της Motowatt με το W1X, το οποίο είναι ουσιαστικά μια μοτοσυκλέτα με κίνηση και στους δύο τροχούς. 

motowatt2.jpg

Κάπως έτσι, η εν λόγω μοτοσυκλέτα χρησιμοποιεί μονόμπρατσο ψαλίδι και μονό αμορτισέρ τόσο πίσω όσο και μπροστά, αντί για πιρούνι στην τελευταία περίπτωση. Με τους ηλεκτροκινητήρες τοποθετήμενους στη θέση της... ζάντας, δημιουργείται ένα ιδιαίτερο σύνολο με hubless χαρακτήρα αλλά και ερωτηματικά. Όπως π.χ. το βάρος της μπαταρίας για τα δυο μοτέρ, το οποίο θα είναι δύσκολο να αγνοηθεί. Στο αισθητικό κομμάτι που όλα είναι... σχετικά, η μοτοσυκλέτα της Motowatt έχει κλασικές γραμμές θυμίζοντας... Harley, με έντονα ωστόσο τα φουτουριστικά στοιχεία που σχεδόν επιβάλλει η παρουσία ηλεκτροκίνησης.

motowatt3.jpg

Δεν είναι ακόμη διαθέσιμες όλες οι τεχνικές πληροφορίες του W1X, μιας και η μοτοσυκλέτα έχει μόλις ανακοινωθεί, αλλά οι παραδόσεις αναμένονται τον Ιανουάριο του 2025 και οι προπαραγγελίες θα ανοίξουν από το Μάρτιο του 2024. Στο πολύ γενικά ωστόσο, η Motowatt υπόσχεται αυτονομία έως και 130 χλμ. από μία φόρτιση, ενώ η φόρτιση από το 20% έως το 80% θα διαρκεί 5,5 ώρες.

Πηγή: visordown.com

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon