.
Κατηγορία Διάφορα
Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2023 17:08

EICMA 2023 - Zeeho C!TY Sport, Cross & Motard Concepts

Η ηλεκτρική πτέρυγα της CFMOTO παρουσίασε τρεις νοστιμότατες πρωτότυπες ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες πόλης.

Η Zeeho δημιουργήθηκε το 2020 από τη CFMOTO για να αναλάβει τον τομέα της ηλεκτροκίνησης και στη φετινή EICMA είχε αρκετά μοντέλα στο περίπτερό της, ξεκινώντας από αυτά που είχε παρουσιάσει και πέρυσι στην ίδια έκθεση, δηλαδή τα ΑΕ6 και ΑΕ8, καθώς και το Magnet Concept που και φέτος παραμένει πρωτότυπο.

Η επικαιρότητα της Zeeho αφορά τρεις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες, τις C!TY SPORT, C!TY CROSS και C!TY MOTARD, που επίσης παρουσιάστηκαν σε πρωτότυπη μορφή.

eicma23 zeeho city 6

Με τον ηλεκτρικό τους κινητήρα τοποθετημένο στο κέντρο του πλαισίου και τελική μετάδοση με αλυσίδα, διαθέτουν ρυθμιζόμενο ανεστραμμένο πιρούνι και monoshock αμορτισέρ με ρύθμιση προφόρτισης, φρενάρουν με διπίστονες δαγκάνες σε κυματιστούς δίσκους διαμέτρου 240 χιλιοστών μπροστά και 200 πίσω.

Χτίζονται γύρω από ένα αλουμινένιο πλαίσιο δύο δοκών που, όμως ενημερώνει η Zeeho, έχει περάσει από τεστ αντοχής που περιλαμβάνουν θερμοκρασίες έως -20℃ και έντονη καταπόνηση για πάνω από 6,000 συνεχόμενα χιλιόμετρα.

eicma23 zeeho city 4

Η Zeeho δεν αποκαλύπτει πολλά τεχνικά στοιχεία για τις πρωτότυπες μοτοσυκλέτες της, έτσι δε γνωρίζουμε σε ποια κατηγορία διπλωμάτων κατατάσσονται βάσει της ισχύος των κινητήρων τους. Αυτό που μας λέει είναι πως τροφοδοτούνται από μια μπαταρία ιόντων λιθίου 60V-32Ah (1.92kW) που βγάζει μέγιστη αυτονομία 80 χιλιομέτρων με μέση ταχύτητα 25 km/h και φορτίζεται στο 80% της σε λιγότερο από τρεις ώρες με τον φορτιστή 700W που διαθέτει, ενώ διαθέτει δύο power modes, Eco και Sport, με διαφορετική απόδοση ισχύος και ροπής.

Το σύστημα διαχείρισης της μπαταρίας (BMS) διαθέτει πάνω από 30 λειτουργίες που σχετίζονται με την ασφάλεια και την ανάλυση της λειτουργίας της.

eicma23 zeeho city 5

Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει λειτουργία χωρίς κλειδί (keyless), κύκλωμα ανάκτησης ενέργειας και οθόνη LCD με τις απαραίτητες πληροφορίες και συνδεσιμότητα με την εφαρμογή Zeeho Ride App, μέσω της οποίας μπορούν να γίνουν ρυθμίσεις των παραμέτρων λειτουργίας της μοτοσυκλέτας.

Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο που αναφέρει η Zeeho ωστόσο παραμένει προκλητικά κρυπτικό, μας λέει πως η ψηφιακή τεχνολογία των C!TY, "ενισχύει την εμπειρία χρήσης με έξυπνη αλληλεπίδραση ανθρώπου-οχήματος", κάτι που επαναλαμβάνεται και στο BMS, το οποίο διαθέτει ικανότητα "αυτο-μάθησης".

Μυρίζει τεχνητή νοημοσύνη; Θα το μάθουμε όταν με το καλό η οικογένεια C!TY φτάσει στην παραγωγή.

eicma23 zeeho city 1

Μιλώντας για οικογένεια, η βασική έκδοση είναι η SPORT, με τα χαρακτηριστικά που γνωρίζουμε και αναφέραμε ως τώρα, ενώ μια παραλλαγή της είναι η C!TY CROSS.

Εδώ η Zeeho σχεδίασε έναν πιο περιπετειώδη χαρακτήρα για την πόλη με ξεχωριστά χρώματα, ζάντες με ακτίνες και λάστιχα διπλής χρήσης. Το CROSS φορά αρκετά διαφορετικά περιφερειακά όπως καπάκια δοχείων υγρών κατασκευασμένα σε CNC, μπροστινή σχάρα πάνω από τον προβολέα, προστατευτικό κινητήρα και ανετότερη σέλα comfort, καθώς και κάμποσες κοσμητικές λεπτομέρειες, όπως τα πλαστικά εκατέρωθεν του προβολέα.

eicma23 zeeho city 8

Μια δεύτερη παραλλαγή είναι η C!TY MOTARD, όπου με βάση το SPORT η Zeeho σχεδίασε έντονα γραφικά και ανώτερο εξοπλισμό.

Συγκεκριμένα, έχουμε διαφορετικές αλουμινένιες ζάντες, ανεστραμμένο πιρούνι 37mm, ακτινική monoblock δαγκάνα φρένο, ανθρακονημάτινο κάλυμμα για τη δισκόπλακα και χαμηλότερο, πιο ίσιο τιμόνι.

eicma23 zeeho city 7

Λόγος για παραγωγή δε γίνεται ακόμη, αλλά ελπίζουμε πολύ σε δύο πράγματα: πρώτον, πως δε θα μείνουν πρωτότυπα και του χρόνου όπως το Magnet και, δεύτερον, πως θα μας έρθουν τουλάχιστον σε μια έκδοση Α1 που να πλησιάζει την κατοστάρα στο κοντέρ. Πολλά ζητάμε;

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « EICMA 2023 - UM Motorcycles Renegade 125/300 ST 2024 EICMA 2023 - Ultraviolette F99 2025 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon