.
Κατηγορία Διάφορα
Παρασκευή, 21 Απριλίου 2023 16:10

Jialing CoCo Cross 125X – Κλώνος με μυδράλιο

Εκ πρώτης όψεως είναι απλά ένας κινέζικος κλώνος του Honda CT125 με περίεργο όνομα, αλλά υπονοεί αρκετά περισσότερα σε επίπεδο ικανοτήτων εκτός δρόμου. Και έχει και μυδράλιο.

Τον Ιούνιο του 2022 η Jialing ίδρυσε στην Κίνα μια νέα θυγατρική με όνομα που είμαστε βέβαιοι πως θα έκανε θραύση στην Ελλάδα, την CoCo. Αυτή έκανε το ντεμπούτο της με μια γκάμα τεσσάρων μοντέλων 125 κυβικών, όλα αντίγραφα γνωστών μοντέλων άλλων κατασκευαστών.

Ένα εξ αυτών είναι το Pony 150F που γνωρίσαμε πέρυσι το καλοκαίρι και συνιστά ξεδιάντροπο αντίγραφο του Ducati Scrambler, αλλά τα άλλα τρία μοντέλα της γκάμας μιμούνται όλα μοντέλα της Honda – με την οποία η Jialing συνεργάζεται σε διάφορα πεδία (λ.χ. γεννήτριες Jialing-Honda) και είχε επίσημα άδεια να παράγει κάποια αντίγραφα Super Cub στην Κίνα.

jialing coco

Το Cross 125X λοιπόν παρουσιάστηκε πρόσφατα στην τελική μορφή παραγωγής του και είναι αρκετά βασισμένο στο Honda CT125 Hunter Cub. Στην περίπτωση αυτή η ακριβέστερη περιγραφή θα ήταν “εμπνευσμένο” από αυτό, μιας και η Jialing σχεδίασε τη δική της εκδοχή με μερικά δωράκια για το χώμα.

Το πλαίσιο του Cross 125X είναι ένα θρεφτάρι με δύο χοντρούς κεντρικούς σωλήνες που δείχνει σημαντικά ισχυρότερο από τα συνήθη παπιά και είναι σχεδιασμένο για κακουχίες, ενώ εκτίθεται σε κοινή θέα. Η δεύτερη σημαντική διαφορά εντοπίζεται στους τροχούς, όπου το δίδυμο των 17ιντσων αντικαθίσταται εδώ από 18 μπροστά και 16 πίσω με φαρδιά τρακτερωτά λάστιχα.

jialing cross 125x 5

Οι διαδρομές των αναρτήσεων δεν είναι γνωστές, πάντως τα δεδομένα στοιχεία αναφέρουν 185 mm απόσταση από το έδαφος, ύψος σέλας στα 750 mm και υγρό βάρος 106 κιλά, αρκετά λιγότερα από τα 120 του Honda.

Ο οριζόντιος μονοκύλινδρος κινητήρας είναι της Jialing και είναι το βασικό εργαλείο της γκάμας της CoCo, με 125 cc και παραδοσιακό παπίσιο ημιαυτόματο κιβώτιο τεσσάρων σχέσεων για απόδοση 10 hp και 1 kgm.

jialing cross 125x 11

Η Jialing μας λέει πως το κύκλωμα εισαγωγής αέρα είναι μελετημένο για να βγαίνει αρκετά ψηλά ώστε το Cross 125X να μπορεί να μπει άφοβα σε νερό βάθους έως μισό μέτρο.

Η τεράστια σχάρα πίσω είναι μόνιμο αξεσουάρ του παπιού, αλλά η ικανότητα μεταφοράς συνεπιβάτη δεν πλήττεται αφού υπάρχει σέλα που κουμπώνει κατευθείαν πάνω στη σχάρα.

jialing cross 125x 8

Το Cross 125X διαθέτει επίσης μεγάλο ρεζερβουάρ καυσίμου 9 λίτρων κάτω από τη σέλα, με το οποίο υπόσχεται αυτονομία κοντά στα 400 χιλιόμετρα.

Χρωστάμε, τέλος, μια εξήγηση για το μυδράλιο που αναφέραμε στην αρχή. Το παπί αυτό φορά ένα τελικό εξάτμισης που στο άκρο του έχει μια συστοιχία έξι λεπτών σωλήνων κυκλικά διατεταγμένη πάνω σε μια περιστρεφόμενη βάση.

Η ροή των καυσαερίων προκαλεί την περιστροφή των σωλήνων για ένα οπτικό εφέ που θυμίζει μυδραλιοβόλο όπλο, σε μια τσαχπινιά των Κινέζων χωρίς πρακτική αξία, η οποία όμως σίγουρα δίνει στο Cross 125X κάτι που το διαφοροποιεί. Δείτε τη σε δράση στο βίντεο που ακολουθεί παρακάτω, μετά το τέλος του κειμένου.

jialing cross 125x 4

Το Cross 125X κοστίζει στην Κίνα 8,980 γιουάν, δηλαδή κάτι λιγότερο από τα απίστευτα €1,200 (ισοτιμία 21/4/23). Αν ερχόταν στην Ελλάδα με αυτήν την τιμή, θα είχαμε όλοι από ένα.

Φωτογραφίες: Sohu, Mega China Motor, QQ

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 21 Απριλίου 2023 16:39

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon