.
Κατηγορία Διάφορα
Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2023 12:44

Vinto 525: Ένα GS που... δεν είναι GS!

H «μοντελοποίηση» είναι τακτική επιτυχίας, όπως θα έλεγαν κάποιοι ειδικοί της αυτοβελτίωσης. Έχει όμως και όρια πριν καταντήσει… αντιγραφή.

Η επιτυχία της BMW GS σειράς μοτοσυκλετών είναι τόσο μεγάλη, στην κατηγορία τους και όχι μόνο, που δεν χρειάζεται καν να αναφερθούμε στο πόσες εταιρείες έχουν… ξεπατικώσει στοιχεία τους, για τα δικά τους μοντέλα. Στην περίπτωση της Vinto 525 GS, η ξεπατικωτούρα φτάνει μέχρι και στο όνομα!

Τι έχουμε εδώ λοιπόν; Πρόκειται για μία ακόμη 500άρα Adventure, πάρτε για παράδειγμα τις Daytona Maverick 500, Voge 500DS και ούτω καθεξής. Η Vinto είναι μια κινεζική εταιρεία, που ανήκει στον όμιλο Chongqing Sokon και θα κάνει σύντομα το ντεμπούτο της στις αγορές. Η μοτοσυκλέτα που βλέπουμε εδώ, είναι η GS 525, που φέρει τον γνωστό πλέον δικύλινδρο κινητήρα της Loncin, με ισχύ 54 ίππων. Αυτό που προκαλεί εντύπωση, είναι ότι η εταιρεία έχει επιλέξει ένα… μονόμπρατσο ψαλίδι για την πίσω ανάρτηση, το οποίο σε συνδυασμό με την σχεδίαση των ακτινωτών τροχών, παραπέμπει άμεσα στο Βαυαρικό Adventure μοντέλο. Ακόμα και το τριβάλιτσο αλουμινίου, θυμίζει άμεσα GS της BMW.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν κοινοποιηθεί, η μοτοσυκλέτα έχει ένα ρεζερβουάρ 21 λίτρων για πάνω από 500 χιλιόμετρα αυτονομία, ενώ ο εξοπλισμός της περιλαμβάνει ρυθμιζόμενη ζελατίνα, ρυθμιζόμενες αναρτήσεις, ποδιά προστασίας κινητήρα, τιμόνι αλουμινίου, TFT οθόνη με πλήρες πακέτο συνδεσιμότητας με smartphone και πολλά ακόμα.

Η Vinto GS 525 είναι ήδη διαθέσιμη στην Κίνα, μάλιστα σε μία τιμή 35.980 Yuan, που αντιστοιχεί σε… μόλις 4.900 ευρώ! Πριν έρθει στην Ευρώπη, πάντως, εμεί δεν αποκλείουμε το ενδεχόμενο η Vinto να έχει… ραντεβού με τους δικηγόρους της BMW Motorrad…  

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2023 13:46

Έκθεση εικόνων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon