.
Κατηγορία Διάφορα
Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2022 11:34

Η Matter Startup Electric Vehicle παρουσιάζει την πρώτη της ηλεκτρική μοτοσυκλέτα με ταχύτητες

Σχεδόν όλες οι ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες —είτε ως πρωτότυπα είτε ως μοντέλα παραγωγής— διαθέτουν σύστημα μετάδοσης κίνησης μίας ταχύτητας.
Αυτή η λειτουργία twist-and-go, απευθύνεται σε αρχάριους, αλλά από την άλλη, πολλοί σκληροπυρηνικοί μοτοσυκλετιστές δεν θέλουν να αποχωριστούν το ποδοκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, αφού είναι αυτό που έχει την ικανότητα κατεβάζοντας μία ταχύτητα να σε βγάλει από την δύσκολη κατάσταση σε dt.  Η ινδική startup ηλεκτρικών οχημάτων και τεχνολογίας Matter κατανοεί πλήρως αυτές τις ανάγκες και το τετρατάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων της φέρνει μια παλιά αίσθηση στην ολοκαίνουργια ιδέα της ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας.
 
matter-electric-motorcycle-concept---tft-dash.jpg
 
Αυτό το σύστημα μετάδοσης κίνησης μεταφέρει τη ροπή των 589Nm του ηλεκτροκινητήρα και των 10,5 kW (14,1 ίππων) στον πίσω τροχό με τον παλιό καλό τρόπο. Η μπαταρία είναι υγρόψυκτη 5 kWh. Για να διατηρηθεί όλο το σύστημα στη βέλτιστη απόδοσή του είναι υγρόψυκτο. Συγκεκριμένα ψύχεται τόσο η μπαταρία όσο και το ηλεκτρικό μοτέρ. Η μοτοσυκλέτα της Matter χρειάζεται 5 ώρες για μία πλήρη φόρτιση σε απλή πρίζα.
Θα υπάρξει και ταχυφορτιστής, αλλά ακόμη δεν έχουν ανακοινωθεί λεπτομέρειες. Ο πίνακας οργάνων είναι μία οθόνη TFT, 7 ιντσών, μέσω της οποίας ο αναβάτης μπορεί να λαμβάνει πληροφορίες για τη φόρτιση και την αυτονομία. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα σύνδεσης με smartphone, η αναπαραγωγή μουσικής και η πλοήγηση. 
 
Motor.jpg
 
Εκτός από τις τέσσερις ταχύτητες διαθέτει και όπισθεν που διευκολύνει το παρκάρισμα και είναι δοκιμασμένη σε λειτουργία κάτω από ακραίες θερμοκρασίες, -10 μέχρι +55 βαθμούς Κελσίου. Τέλος η μοτοσυκλέτα διαθέτει 3 mode οδήγησης και ABS. Αν και η Matter δεν έχει ανακοινώσει όνομα για την ηλεκτρική ιδέα της, η μάρκα σχεδιάζει να κατασκευάσει την πρώτη σειρά του μοντέλου παραγωγής στο εργοστάσιό της στο Changodar, στο Ahmedabad. Η δυναμική της εγκατάστασης βρίσκεται επί του παρόντος στην παραγωγή 60.000 μονάδων κατ’ έτος και η εταιρεία σχεδιάζει να επεκτείνει αυτόν τον αριθμό σε 200.000 μονάδες στο εγγύς μέλλον.
 
Design_direction.jpg
 
«Από ta δίτροχα που πωλούνται ετησίως στη χώρα (Ινδία), το 75% περίπου αφορά μοτοσυκλέτες. Αφού οι περισσότερες start ups επικεντρώνονται κυρίως στην κατασκευή ηλεκτρικών σκούτερ, δηλώνει ο  ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Matter, Mohal Lalbhai. «Αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μια ηλεκτρική μοτοσυκλέτα με ταχύτητες. Χωρίς κανέναν άλλο σημαντικό παίκτη στην κατηγορία αυτή τη στιγμή, οι δυνατότητες ανάπτυξης στον είναι τεράστιες».
 
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΒΙΚΕΙΤ! Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2022 11:46

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon