.
Κατηγορία Διάφορα
Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021 17:58

Alrendo Motorcycles TS Bravo 2021 – Νέα ηλεκτρική μοτοσυκλέτα με Ευρωπαϊκές βλέψεις

Ιδρύθηκε μόλις το 2019 και έχει σχεδόν έτοιμη την πρώτη της ηλεκτρική μοτοσυκλέτα με ρεαλιστικές επιδόσεις και προσγειωμένη τιμή.

Στο άκουσμα το όνομα Alrendo μας στέλνει καρφωτούς στην Ιταλία, ωστόσο η συγκεκριμένη εταιρεία δεν έχει την παραμικρή σχέση με τη γειτονική μας χώρα. Απεναντίας, πρόκειται για μια αμιγώς Κινέζικη νεοφυή εταιρεία (startup) που στήθηκε το 2019 στην πόλη Wuxi, δυτικά της Σαγκάης.

Το TS Bravo αποτελεί το πρώτο μοντέλο της εταιρείας, κινείται από έναν κεντρικά τοποθετημένο υγρόψυκτο ηλεκτροκινητήρα με μέγιστη απόδοση 75 hp και 12 kgm που μεταδίδεται στον πίσω τροχό μέσω ιμάντα για να κινήσει ένα σύνολο 200 κιλών.

Τροφοδοτείται από μια μπαταρία 14.3 kWh, η οποία ωστόσο έχει το εξής σημαντικό χαρακτηριστικό. Σύμφωνα με την Alrendo, έχει ενσωματωμένη τη δυνατότητα ταχείας φόρτισης ακόμη και σε οικιακή παροχή χάρη στον ενσωματωμένο φορτιστή 3.8 kW που το εξοπλίζει, έτσι μπορεί να γεμίσει σε λιγότερο από 4 ώρες.

Η τελική του ταχύτητα είναι 135 km/h – πιθανότατα ηλεκτρονικά περιορισμένη, μιας και έχει δύναμη για πολλά παραπάνω – και η αυτονομία του ορίζεται ονομαστικά έως 419 χιλιόμετρα με μέση ταχύτητα 50 km/h ή 150 χιλιόμετρα στον αυτοκινητόδρομο με 120 km/h.

Στον εξοπλισμό της ακόμη ξεχωρίζουν οι ακτινικές τετραπίστονες δαγκάνες μπροστά σε δίσκους 300 mm, καθώς και η μεγάλη οθόνη TFT 7 ιντσών.

Προς το παρόν αυτά είναι τα τεχνικά χαρακτηριστικά που είναι διαθέσιμα, καθώς η Alrendo εδώ και μερικές μέρες άνοιξε τις προπαραγγελίες για το TS Bravo. Έχοντας ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες για Ευρωπαϊκό προπύργιο ως Alrendo Motorcycles Europe, το πρώτο της αυτό μοντέλο είναι διαθέσιμο για προπαραγγελία μόνο στην Ευρωζώνη (ούτε στην Κίνα!) προς €9995 με το κλειδί στο χέρι.

Οι πρώτες παραδόσεις έχουν προγραμματιστεί για το τέλος Μαΐου 2021 και η διαδικασία έχει ως εξής: Πηγαίνετε στη σχετική ενότητα της ιστοσελίδας της Alrendo, συμπληρώνετε τη φόρμα προπαραγγελίας και πληρώνετε μια (επιστρέψιμη) προκαταβολή €300 ως τα τέλη Γενάρη 2021. Στη συνέχεια καταβάλετε το 65% της τιμής της μοτοσυκλέτας ως τα τέλη Μαρτίου 2021 και κλείνετε τον λογαριασμό με την παράδοση τον Μάη.

Στο μεταξύ, η εταιρεία έχει ήδη ανακοινώσει τη δεύτερη μοτοσυκλέτα της, TS Alpha, η οποία στη μία και μοναδική της φωτογραφία αποκαλύπτει μια φεριγκάτη σπορ κατασκευή. Η λογική λέει ένα TS Bravo με φέρινγκ και κλιπόν, η Alrendo λέει Coming Soon (Έρχεται Σύντομα) και τίποτε άλλο.

Alrendo Motorcycles

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021 18:14

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon