.
Κατηγορία Διάφορα
Τρίτη, 02 Φεβρουαρίου 2021 12:47

RGNT Motorcycles – Ηλεκτρική startup από τη Σουηδία

Νέα κατασκευάστρια ηλεκτρικών μοτοσυκλετών, μπαίνει στην Ευρωπαϊκή αγορά δυναμικά με το RGNT One.

Με έδρα στη Σουηδική πόλη Kungsbacka, κοντά στο Gothenburg, η RGNT Motorcycles έκανε το 2020 τα πρώτα της βήματα στην κατασκευή ηλεκτρικών μοτοσυκλετών. Το ντεμπούτο της στην παραγωγή έγινε με τη μοτοσυκλέτα One, μια γυμνή roadster με κλασικές γραμμές και απόδοση προδιαγραφών Α1 (κατηγορία L3e).

Συγκεκριμένα, το RGNT One κινείται από έναν ηλεκτροκινητήρα στο κέντρο του πίσω τροχού με απόδοση που φτάνει ως τους 15 hp. Τροφοδοτείται από μια μπαταρία 7.7 kWh η οποία απαιτεί περίπου 8 ώρες για πλήρη φόρτιση σε μια τυπική οικιακή παροχή, κινώντας τα 165 κιλά του One με μέγιστη αυτονομία έως 120 χιλιόμετρα και τελική ταχύτητα 120 km/h.

Η μοτοσυκλέτα εξοπλίζεται με μια μεγάλη έγχρωμη TFT οθόνη 7 ιντσών, φώτα LED της Motogadget, δισκόφρενα και δαγκάνες της ISR, ενώ κυλά πάνω σε 18άρες ζάντες Excel Τakasago ντυμένες με λάστιχα Avon Roadrider.

Η επιλογή για ρετρό εμφάνιση έφερε μερικές νοστιμότατες λεπτομέρειες, όπως το πιρούνι που είναι αντιγραφή των κλασικών Ceriani στην όψη - αν και η μεγάλη ταμπλέτα στη θέση των οργάνων κάνει ό,τι μπορεί για να "σπάσει" την κλασική όψη.

Η RGNT One είναι ήδη διαθέσιμη για προπαραγγελία με αρχική τιμή €10,500, ωστόσο ο πελάτης μπορεί να προσθέσει κάποιες δικές του πινελιές στο χρώμα του ρεζερβουάρ, στη σέλα και στα περιφερειακά, ανεβάζοντας κατά μερικές εκατοντάδες ευρώ την τελική λιανική τιμή.

Σύμφωνα με την RGNT οι πρώτες παραδόσεις εκτιμώνται για τον Μάρτιο 2021, καθώς ήδη ετοιμάζεται μια δεύτερη εκδοσή του One, αυτή τη φορά σε Scrambler αισθητική, πάνω στην ίδια τεχνική βάση.

RGNT Motorcycles

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 02 Φεβρουαρίου 2021 12:54

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon