.
Κατηγορία Διάφορα
Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2020 15:35

Ural Concept 2025 – Ρωσικά όνειρα

Η πτυχιακή εργασία ενός Ρώσου σχεδιαστή κάνει τον γύρο του κόσμου μέσω των επίσημων δικτύων της Ural.

Η Ural είναι μια από αυτές τις ξεχωριστές εταιρείες που συνεχίζουν να κατασκευάζουν μοτοσυκλέτες όπως κάποτε, εξελίσσοντας και εκσυγχρονίζοντας διαρκώς ένα μοτίβο που στη βάση του δεν έχει αλλάξει εδώ και πολλές δεκαετίες.

Τα μελλοντικά σχέδια της ρωσικής εταιρείας έχουν κατά καιρούς εμπλουτιστεί με ενδιαφέροντα πρωτότυπα, όπως λ.χ. ένα ηλεκτρικό μοντέλο που δοκιμάστηκε το 2017 με βάση το ηλεκτρικό πακέτο της αμερικανικής Zero, ωστόσο η επίσημη γραμμή του εργοστασίου παρέμενε σταθερή στις παραδοσιακές αξίες: δοκιμάζουμε μεν, δεν έχουμε κανένα άμεσο πλάνο για ηλεκτρικά δε.

Ej5doT qUkw

Αυτή τη φορά η είδηση δεν ξεκινά από τα ενδότερα της Ural, με αφορά ένα σχέδιο ενός Ρώσου φοιτητή που στην πτυχιακή του εργασία σχεδίασε το πώς φαντάζεται την Ural του κοντινού μέλλοντος.

Στην ουσία ο Dmitry Kolyadin διατηρεί τον κλασικό boxer των 750 cc που κινεί όλη τη γκάμα της εταιρείας και χτίζει γύρω του ένα σύγχρονο – αν όχι φουτουριστικό – σύνολο, με πρακτικές πινελιές όπως το πολυμορφικό καλάθι που μπορεί να μετατρέπεται από κάθισμα σε αποθηκευτικό χώρο, ή τα έξυπνα ντουλαπάκια σε διάφορα σημεία της μοτοσυκλέτας.

Ενδιαφέρον έχει και το εναλλακτικό μπροστινό που θυμίζει κάτι σαν Telelever με δίδυμα αμορτισέρ, κάτι που ενδεχομένως να κουμπώνει αρμονικά σε μια μοτοσυκλέτα με καλάθι.

Η όλη είδηση δεν θα είχε περισσότερη αξία από κάθε άλλο φανταστικό πόνημα σχεδιαστών ανά τον κόσμο, μόνο που αυτό φαίνεται πως συγκίνησε τους ιθύνοντες της Ural που φρόντισαν να το κοινοποιήσουν μέσα από κοινωνικά δίκτυα της εταιρείας, όπως το Instagram και το VK (ρωσικός κλώνος του Facebook), συνοδεύοντας τις δύο φωτογραφίες και ένα βίντεο του ψηφιακού concept με την ερώτηση “Πώς σας φαίνεται;”

Ποιος ξέρει, ίσως τελικά ένα τέτοιο τολμηρό σχέδιο να έχει όντως θέση στο κοντινό μέλλον της Ural.

Δείτε το στη συνέχεια στο βίντεο που ακολουθεί.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon