.
Κατηγορία Διάφορα
Τετάρτη, 08 Ιανουαρίου 2020 12:25

NIU TQi-GT - Ηλεκτρικό τρίκυκλο scooter, με αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 2!

Στο τεχνολογικό σαλόνι CES 2020 στο Las Vegas, δίπλα στην ηλεκτρική μοτοσυκλέτα RQi-GT η NIU παρουσίασε ένα εντυπωσιακό τρίκυκλο scooter με την ονομασία TQi-GT, το οποίο ισορροπεί μόνο του, διαθέτοντας χαρακτηριστικά αυτόνομης οδήγησης!

Το TQi-GT είναι το πιο προηγμένο τεχνολογικά όχημα που έχει κατασκευάσει μέχρι σήμερα η NIU, και περιλαμβάνει χαρακτηριστικά αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2, χαρακτηριστικά όπως το… αυτόματο παρκάρισμα (self-parking), η ανίχνευση πιθανών συγκρούσεων (collision detection), σύστημα Adaptive Cruise Control, και αυτόματη ισορροπία. Σημειώστε επίσης πως είναι σχεδιασμένο αποκλειστικά για έναν αναβάτη.

NIU TQi GT 5

Η NIU δεν έχει δώσει ακόμα λεπτομέρειες για το πώς λειτουργεί το αυτόματο παρκάρισμα ή η αυτόματη ισορροπία, ενώ το ACC και η ανίχνευση πιθανών συγκρούσεων είναι πιο εύκολα κατανοητές. Άλλωστε θυμίζουμε πως ΚΤΜ και Ducati ετοιμάζουν ACC για το 2020-2021, ενώ collision detection έχει παρουσιαστεί και από τη BMW ως έξτρα εξοπλισμός στα scooter της.

Σε εμφάνιση το TQi-GT θυμίζει φυσικά το θρυλικό BMW C-1, απλώς με έναν ακόμα τροχό μπροστά. Διαθέτει οροφή και τεράστιο παρμπρίζ, αν και από ότι βλέπουμε δεν έχει υαλοκαθαριστήρα, κάτι που θα πρέπει να αλλάξει από τη NIU, καθώς σε δυνατή βροχή, λόγω της κλίσης του τζαμιού οι σταγόνες θα ανεβαίνουν προς τα επάνω, και ο αναβάτης δεν θα μπορεί να δει καθαρά μπροστά του.

Το TQi-GT διαθέτει κινητήρα 10kW (13,4 hp) δύο μπαταρίες συνολικής χωρητικότητας 7kW που παρέχουν στο scooter αυτονομία 200 χιλιομέτρων υπό ιδανικές συνθήκες, ενώ επίσημα η τελική ταχύτητα φτάνει τα 80 χλμ/ώρα.

NIU TQi GT 1

Στα δυνατά σημεία του TQi-GT περιλαμβάνονται τα εξής:

  • Συνδεσιμότητα 5G
  • Κινητήρας 10kW στη μέση του οχήματος, με σχέδιο και κατασκευή NIU
  • Μπαταρίες της Panasonic με συνδεσιμότητα IoT
  • TFT όργανα
  • Bluetooth ready
  • ABS
  • Traction Control
  • Collision Detection με Electronic Braking EBS
  • SRS Airbag
  • Adaptive Cruise Control
  • Self Parking
  • GPS τόσο για πλοήγηση, όσο και ως αντικλεπτικό σύστημα

Η συνδεσιμότητα 5G προσφέρει πολύ μεγαλύτερες ταχύτητες σύνδεσης σε σχέση με το παρελθόν, συνδέοντας αστραπιαία smartphone, scooter και διαδίκτυο.

NIU TQi GT 7

Οι χρήστες μπορούν να κλειδώσουν, ξεκλειδώσουν και εκκινήσουν το scooter από το smartphone τους, και να επιτηρούν τη θέση του οχήματος μέσω του GPS.

Παράλληλα το ΤQi-GT έρχεται εφοδιασμένη με 24/7 5G IoT συνδεσιμότητα στο NIU Cloud και στην εφαρμογή του scooter.

Το ΤQi-GT αναμένεται να βγει σε μαζική παραγωγή το δεύτερο μισό του 2020, και θα φτάσει στους πρώτους πελάτες μερικούς μήνες μετά.

Για την ώρα δεν γνωρίζουμε λεπτομερή τεχνικά χαρακτηριστικά ή την τιμή του.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 08 Ιανουαρίου 2020 13:02

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon