.
Κατηγορία NIU
Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2024 16:08

Niu TQi – Τρίτροχο με «καμπίνα» για εναλλακτικές μετακινήσεις

Σαν να λέμε, ένα Piaggio MP3 με... οροφή.

Η ευρηματικότητα των κατασκευαστών, στην προσπάθεια τους να διασταυρώσουν τα δίκυκλα και τα αυτοκίνητα, δεν έχει όρια, όπως αποδεικνύεται ξανά και ξανά. Μία νέα ιδέα παρουσίασε (πριν αρκετό καιρό, αξίζει να σημειώσουμε) η γνωστή από τα ηλεκτρικά scooters της Niu, με το TQi, το οποίο είναι σαν μια διασταύρωση της φιλοσοφίας του Piaggio MP3, με το θρυλικό για τους... δικούς του λόγους, BMW C1.

Δείτε το όχημα και μόνοι σας, στις εικόνες. Το όχημα χρησιμοποιεί δύο τροχούς εμπρός και μπορεί να γείρει στις στροφές, όπως και τα συμβατικά δίκυκλα και τρίτροχα με δυνατότητα κλίσης, οδηγούμενο έτσι με βάση τις απαιτήσεις των διτρόχων. Φυσικά και το όχημα είναι ηλεκροκίνητο, με το μοτέρ στο κέντρο του πίσω τροχού και απόδοση 13,5 ίππων. Η αυτονομία που υπόσχεται το TQi, ανέρχεται στα εντυπωσιακά 241 χιλιόμετρα, με την χρήση δύο αφαιρούμενων μπαταριών, ενώ η τελική του ταχύτητα μπορεί να φτάνει και τα 80 χιλιόμετρα την ώρα.

Το πρόβλημα; Το ότι το μοντέλο αυτό έχει παραμείνει... concept, καθώς παρουσιάστηκε για πρώτη φορά πριν 4 χρόνια, αλλά φαίνεται ότι δεν έφτασε ποτέ στην αγορά. Γιατί άραγε, πιστεύετε; Θα το δούμε αργότερα στην αγορά; Αυτό θα το μάθουμε.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2024 16:12

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon