.
Κατηγορία NIU
Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2024 12:30

Niu XQi 3 – Έρχεται και στην Ευρώπη η νέα ηλεκτροκίνητη off-road

Σχεδιασμένη για εύκολη οδήγηση, ακόμα και αν έχεις δίπλωμα Α1 ή αυτοκινήτου, σε εντός και εκτός δρόμου περιπέτειες.

Στα πλαίσια της EICMA 2023, η κατασκευάστρια ηλεκτρικών δικύκλων NIU παρουσίασε και την νέα XQi 3, μια ηλεκτρική μοτοσυκλέτα με εμφανείς τις off-road βλέψεις, αλλά και την φιλικότητα ως προς μεγάλη μερίδα αναβατών και οδηγών. Η μοτοσυκλέτα θα γίνει διαθέσιμη σε δύο εκδόσεις, την Street, που θα είναι περιορισμένη στα 45 χλμ/ώρα τελικής ταχύτητας, αλλά και στην Wild, η οποία δεν θα έχει έγκριση για χρήση στο δρόμο (μωρέ μπράβο...) και θα μπορεί να φτάσει έως και τα 75 χιλιόμετρα την ώρα, με την NIU να την προορίζει αποκλειστικά για εκτός δρόμου χρήση. Όπως γίνεται προφανές, την έκδοση Street θα μπορεί να οδηγήσει, οποιοσδήποτε έχει δίπλωμα αυτοκινήτου ή/και οποιοδήποτε δίπλωμα δικύκλου, με βάση την τρέχουσα νομοθεσία. 

Ο ηλεκτροκινητήρας της XQi 3 βρίσκεται στο κέντρο και τοποθετημένος χαμηλά για καλύτερη κατανομή βάρους, αποδίδοντας έως 10,7 ίππους, ενώ η μπαταρία είναι αφαιρούμενη και υπόσχεται αυτονομία 80-90 χιλιόμετρα, με μία φόρτιση. Η μοτοσυκλέτα εξοπλίζεται με τροχούς 19 και 20 ιντσών εμπρός και πίσω αντίστοιχα, δίσκους φρένων 220 και 203 χιλιοστών εμπρός και πίσω αντίστοιχα, ενώ οι αναρτήσεις του ρυθμίζονται ως προς την προφόρτιση και την απόσβεση επαναφοράς, εμπρός και πίσω. Όπως γίνεται σαφές τόσο από τις φωτογραφίες, όσο και από τα βίντεο του μοντέλου,  το XQi ακροβατεί μεταξύ μίας μικρής μοτοσυκλέτας και ενός ποδηλάτου βουνού. Το βάρος της αγγίζει μόλις τα 76 κιλά.

Τα καλά του εξοπλισμού δεν σταματούν εδώ, όμως, μιας και το XQi έχει πρόβλεψη για σύνδεση με κινητό τηλέφωνο, ξεκλείδωμα με τεχνολογία NFC, θύρα παροχής ρεύματος USB, αλλά και δυνατότητα πλοήγησης GPS, μέσω της TFT οθόνης. Η έκδοση Street, φυσικά, θα φέρει και τα απαραίτητα για νόμιμη κυκλοφορία στο δρόμο, όπως φλας, καθρέπτες και τα συναφή. Η τιμή του μοντέλου έχει ανακοινωθεί στα 5.999 ευρώ, και για τις δύο εκδόσεις, ωστόσο δεν έχουμε ακόμα σαφή εικόνα, για το πότε και πως ακριβώς θα έρθει στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2024 12:46

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon