.
Κατηγορία Διάφορα
Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2019 13:49

Norton Superlight SS - Τρελά τεχνικά χαρακτηριστικά και τιμή για λίγους

Μετά την «απλή» Superlight, η Norton παρουσίασε και μια έξτρα σπέσιαλ υπέρ-εξωτική Superlight SS, με carbon πλαίσιο και τροχούς, υπερσυμπιεστή και άλλα καλούδια που ανεβάζουν ιπποδύναμη, επιδόσεις και τιμή σε δυσθεώρητα ύψη, ενώ κρατούν και το βάρος στα επίπεδα της Superlight χωρίς τον υπερσυμπιεστή!

Το SS χρησιμοποιεί τον δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα των 650 κ.εκ. της «απλής »Superlight, με τον στρόφαλο των 270 μοιρών. Όμως με την προσθήκη υπερσυμπιεστή της Rotrex με Intercooler, η συμπίεση έπεσε από το 12:1 στο 9:1, ενώ οι 105 hp της απλής έκδοσης εκτοξεύτηκαν στους 175+ hp / 12.000 rpm (με το boost στο 1.2 bar), ενώ η ροπή από τα 7,6 κιλά ανέβηκε στα 12,75!

Και αν τα 158 στεγνά κιλά της Superlight ήταν ήδη λίγα, τότε παρά την προσθήκη ενός υπερσυμπιεστή, το επίσημο ανακοινώσιμο βάρος ανέβηκε μόλις κατά 1 κιλό, στα 159 στεγνά κιλά.

Υπαίτιοι για την παραμονή του βάρους σε αυτά τα εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα είναι το νέο πλαίσιο, το νέο ψαλίδι και οι νέοι τροχοί, όλα από ανθρακονήματα! Η Norton αναφέρει πως το πλαίσιο είναι 47% ελαφρύτερο από το αντίστοιχο αλουμινένιο πλαίσιο του απλού Superlight, ενώ το ψαλίδι είναι 20% ελαφρύτερο από εκείνο του Superlight.

Στις αναρτήσεις βρίσκουμε την Αγία Τριάδα της Ohlins για τις κορυφαίες sport μοτοσυκλέτες παραγωγής, δηλαδή Ohlins NIX30 πλήρως ρυθμιζόμενο πιρούνι, Ohlins TTXGP πλήρως ρυθμιζόμενο πίσω αμορτισέρ, και Ohlins ρυθμιζόμενο σταμπιλιζατέρ. Ε καλά βρε Norton, χάθηκαν οι ηλεκτρονικές αναρτήσεις; Τέλος πάντων, θα το δεχθούμε.

Στα φρένα το όνομα της Brembo παίζει παντού, κι έτσι έχουμε 2 δίσκους 330 mm μπροστά (της Brembo), 2 ακτινικές τετραπίστονες monoblock δαγκάνες (της Brembo), και τρόμπα (της Brembo). Αντίστοιχα πίσω έχουμε δίσκο 245 mm (ε, ποιας άλλης), και δαγκάνα 2 εμβόλων της ίδιας εταιρείας. Η μοτοσυκλέτα έρχεται με δικάναλο ABS, ενώ στα ηλεκτρονικά βοηθήματα βρίσκουμε Traction Control, Wheelie Control, και Launch Control, ενώ όλα τα βοηθήματα χρησιμοποιούν τα δεδομένα από μια IMU 6 αξόνων.

Ο κινητήρας έχει και τρία Engine Modes (Wet, Road, Sport), ενώ σε κάποιο άλλο σημείο του press kit αναφέρονται τρία… διαφορετικά Engine Modes (Road, Track, και Pro-Race)!

Η εκκίνηση γίνεται με keyless σύστημα, ενώ η μοτοσυκλέτα έρχεται με shifter και με blipper.

Η οθόνη οργάνων είναι ψηφιακή TFT 7 ιντσών, ενώ φώτα / φλας είναι full LED.

Το μεταξόνιο ανακοινώνεται στα λίγα 1.399 mm, ενώ δεν υπάρχει επιλογή σέλας για δύο άτομα, παρά μόνο μονόσελο.

Τέλος, όσον αφορά στην τιμή, από τα 22.500 ευρώ της απλής Superlight, η Superlight SS ανέβηκε στα... 58.270 ευρώ, και θα κατασκευαστεί σε μόλις 50 αντίτυπα!

Όσο κι αν ακούγεται τσουχτερή η τιμή, δεν μπορούμε να μην αναλογιστούμε πως μιλάμε για μοτοσυκλέτα 175 ίππων και 159 στεγνών κιλών , δηλαδή με γεμάτο το ρεζερβουάρ θα έχουμε αναλογία κιλών ανά ίππο κοντά στο 1:1, κι όλα αυτά με μόλις 650 κυβικά εκατοστά!

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2019 13:57

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon