.
Κατηγορία Διάφορα
Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2019 16:40

E-Racer Edge και Rugged – Καστομαρισμένες ηλεκτρικές Zero με ήχο και κραδασμούς!

Η Ιταλική E-Racer παρουσιάζει δύο σπέσιαλ ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες που βασίζονται σε ισάριθμα μοντέλα της Αμερικάνικης Zero.

Επί της ουσίας, αυτό που κάνει η E-Racer είναι να προσφέρει δύο καλοφτιαγμένα body kits που κουμπώνουν κατευθείαν πάνω στις μοτοσυκλέτες της Zero, αλλάζοντας ολοκληρωτικά τη θέση οδήγησης και φυσικά την εμφάνιση.

Θυμίζουμε πως η πρώτη εμφάνιση αυτής της εταιρείας στο προσκήνιο είχε γίνει στην EICMA 2016, όταν και παρουσίασε ένα body kit για την ηλεκτρική supermoto Tacita Diabolica, με το πρωτότυπο να ονομάζεται Aero E-Racer.edge 3 4 front

Edge

Χτίζεται πάνω στη Zero SR/F και συνιστά μια άσκηση στη βασική σχεδιαστή γραμμή μιας cafe racer μοτοσυκλέτας, αλλάζοντας την ουρά, τον προβολέα και τα πλαϊνά του κεντρικού χώρου που στις συμβατικές μοτοσυκλέτες βρίσκεται το ρεζερβουάρ.

Το αποτέλεσμα είναι αρκετά εντυπωσιακό, με τα κλιπόν του, τη χειροποίητη σέλα και τη billet τιμονόπλακα, ενώ το μινιμαλιστικό LED φως μπροστά φέρνει μια δόση μοντέρνου σχεδιασμού.

Η μοτοσυκλέτα φορά τον ηλεκτροκινητήρα Z-Force 75-10 της Ζερο με απόδοση 110 hp, ροπή 19 kg.m, τελική ταχύτητα 200 km/h και βάρος 220 kg. Η μπαταρία του είναι η μεγάλη της Zero με χωρητικότητα 14.4 kWh που μπορεί να χαρίσει αυτονομία ως 260 km, απαιτώντας χρόνο φόρτισης που με ταχυφορτιστή μπορεί να περιοριστεί σε 1 ώρα (για το 95% της μπαταρίας).

rugged 3 4 frontRugged

Εδώ έχουμε μια διπλής χρήσης λογική βασισμένη στη Zero FXS, με έναν αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σέλα που φιλοξενεί δύο παροχές USB για φόρτιση συσκευών και χώρο για αδιάβροχο και καλώδιο φόρτισης.

Το ενδιαφέρον είναι πως στο δελτίο Τύπου η Rugged έκδοση σχεδιάστηκε λέει ως “επίγειο tender για μεγάλα σκάφη, έτσι η ιδέα της μεταφοράς 3-4 ατόμων είναι μέρος του σχεδίου.” Μέχρι κάποιος να τους πει ότι δεν γνωρίζουμε σε ποιο μέρος του κόσμου είναι νόμιμο μια μοτοσυκλέτα να έχει πάνω από δύο επιβαίνοντες.

Στα τεχνικά της η Rugged αποδίδει 46 hp και 11 kg.m, ζυγίζει 136 kg και τη τελική της ταχύτητα φτάνει ως τα 137 kh/m, με αυτονομία ως 161 km.rugged saddle openΈνα άλλο, ιδιαίτερα ενδιαφέρον στοιχείο των δύο μοντέλων είναι η ηχητική τεχνολογία που τα συνοδεύει. Το σύστημα περιλαμβάνει ενσωματωμένα στη μοτοσυκλέτα εξαρτήματα που παράγουν ήχο σε χαμηλές και υψηλές συχνότητες με διττό ρόλο.

Πρώτον χρησιμεύουν στο να προειδοποιούν τον περίγυρο για την παρουσία της, κατά τ’ άλλα αθόρυβης, μοτοσυκλέτας με τις χαμηλές συχνότητες να καλύπτουν τις μακρινότερες αποστάσεις και τις υψηλές τους πιο κοντινούς παρατηρητές.

Επιπλέον ένα ηχείο στη μοτοσυκλέτα παράγει υποήχους, δηλαδή ήχους πολύ χαμηλής συχνότητας (κάτω των 20 Hz) που δε γίνονται άμεσα αντιληπτοί από το αυτί. Αυτός ο ήχος μεταβάλλεται με την ταχύτητα της μοτοσυκλέτας και υποτίθεται πως μεταδίδει κραδασμό στο σώμα του αναβάτη για να προσφέρει μια απτή αίσθηση της κίνησης.

Τα κιτ της Ε-Racer κουμπώνουν χωρίς μετατροπές στις ανάλογες μοτοσυκλέτες της Zero, αλλά δε θα σας έρθουν καθόλου φτηνά. Κοστίζουν στην Ιταλία €6,000 επιπλέον της τιμής της SR/F ή FXS και σε αυτά δεν υπολογίζουμε το ηχοσύστημα E-RAF που χρεώνεται χωριστά σε τιμή που δεν αναφέρεται στο δελτίο Τύπου.

Αμφότερα τα κιτ θα είναι διαθέσιμα από την Άνοιξη του 2020 και ο κάθε πελάτης θα έχει τη δυνατότητα να το παραγγείλει απολύτως στο γούστο του.

Ιστοσελίδα e-Racer

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2019 16:48

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon