.
Κατηγορία Διάφορα
Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2019 14:49

Ultraviolette F77 – H ηλεκτρική μοτοσυκλέτα συναντά τον ρεαλισμό 45 κιλών ροπής

Ναι, σωστά διαβάσατε, με 45 kg.m μέγιστης ροπής μας έρχεται από την Ινδία μια νέα ηλεκτρική roadster, γαρνιρισμένη με πρακτικότητα και άφθονη υψηλή τεχνολογία.

Ενόψει της σημερινής (13/11) παγκόσμιας online αποκάλυψης της F77, η Ινδική εταιρεία Ultraviolette είχε κυκλοφορήσει πριν περίπου έναν μήνα ένα teaser για να βρει δημοσιότητα και εκτός Ινδίας. Αφού το κατάφερε (το διαβάσατε στο Bikeit.gr, στην άλλη άκρη του κόσμου!), ήρθε και η ώρα να σηκωθεί το σεντόνι και να αποκαλυφθεί το ποιόν της νέας μοτοσυκλέτας.

Η F77 είναι μια γυμνή μοτοσυκλέτα κυρίως πόλης, σε σπορ λογική που θα διατεθεί σε τρεις επιλογές, Lightning, Shadow και Laser καιοι οποίες θα διαφέρουν σε εμφανισιακά σημεία μόνο.

Στην καρδιά της μοτοσυκλέτας κρύβεται μια τριπλέτα μπαταριών με συνολική χωρητικότητα 4.2 kWh που τροφοδοτεί ένα κεντρικά τοποθετημένο μοτέρ 33.5 hp, ωστόσο το νούμερο που βγάζει μάτια είναι στη ροπή: μέγιστη τιμή στον τροχό 45 kg.m!

Με αυτό η F77 είναι ικανή για τελική ταχύτητα 147 km/h απαιτώντας μόλις 2.9 δευτερόλεπτα για επιτάχυνση από 0 ως 60 km/h και 7.2 για 0-100. Αυτό δείχνει ξεκάθαρα και τη στόχευση της Ultraviolette: αστική χρήση, με τα καλύτερα των επιδόσεων να επικεντρώνουν στις ταχύτητες πόλης, εκεί που η ροπή αμαξοστοιχίας θα κάνει τις επιταχύνσεις και προσπεράσεις να μοιάζουν με ασκήσεις συγκράτησης απ’ το τιμόνι.

Η αυτονομία της κυμαίνεται μεταξύ 130-150 χιλιομέτρων, με χρόνο φόρτισης στις 5 ώρες με απλή παροχή ή 1.5 ώρα με ταχεία φόρτιση. Η τιμές αυτές προφανώς εξαρτώνται από την επιλογή απόδοσης, με τρεις διαθέσιμες modes: Eco, Sports και Insane. Ναι, έχει Insane mode, η οποία μας ιντριγκάρει εξόχως με αυτά τα 45 κιλά ροπής που στοιχειώνουν την περιέργειά μας.

Στα παραδοσιακά περιφερειακά της μοτοσυκλέτας, προσέχουμε πως το σύνολο βασίζεται σε ένα ατσάλινο χωροδικτύωμα και αναρτάται σε ανεστραμμένο πιρούνι μπροστά και ένα αμορτισέρ πίσω με ρύθμιση προφόρτισης ελατηρίου. Στο μπροστινό φρένο έχουμε μια τετραπίστονη ακτινική δαγκάνα σε δίσκο 320 mm με dual channel ABS.

Στα ατού της F77 συμπεριλαμβάνουμε το ηλεκτρονικό οπλοστάσιό της, με αδρανειακή μονάδα 9 αξόνων με εξελιγμένους αισθητήρες για σχεδόν τα πάντα.

Παράλληλα εξοπλίζεται με άφθονες επιλογές συνδεσιμότητας, έχοντας ενσωματωμένο GPS και δέκτη LTE (3G και 2G) στα όργανά της. Οι μπαταρίες της μοτοσυκλέτας υπόσχονται μεγάλη απόδοση σε μικρό βάρος και, διά του λόγου το αληθές, το πλήρες βάρος ανακοινώνεται στα 158 κιλά, καθόλου άσχημα για μια μοτοσυκλέτα με αξιοπρεπή απόδοση και αυτονομία.

Σε κάθε περίπτωση, η F77 διαθέτει και όπισθεν (pask assist) για να σου κάνει τη ζωή εύκολη όπου κι αν παρκάρεις.

Οι μπαταρίες καθαυτές είναι ένα από τα πιο προηγμένα σημεία της Ultraviolette, καθώς διαθέτουν δικούς τους πομποδέκτες για επικοινωνία με την κεντρική μονάδα της μοτοσυκλέτας, καθώς και έναν σκασμό πατενταρισμένα προγράμματα εποπτείας και προστασίας τους.

Για τα δεδομένα της τιμής της μοτοσυκλέτας, η Ultraviolette δεν κάνει εκπτώσεις: ψηφιακή οθόνη στα όργανα με αισθητήρα φωτός για αυτόματη ρύθμιση φωτεινότητας, ευρείες δυνατότητες ελέγχου από smartphone (Android και iOS), Bluetooth και NFC συνδεσιμότητα, over the air updates (ενημερώσεις συστήματος ασύρματα), LED φώτα που ελέγχονται αυτόματα από αισθητήρα, πλήρη διαγνωστικά σε πραγματικό χρόνο και λειτουργίες προειδοποίησηςγια συντήρηση και ενδεχόμενες βλάβες.

Το πλούσιο αυτό πακέτο θα διατίθεται στην Ινδία σε τιμή μεταξύ €3,800-4,000, με τη διαθεσιμότητα να προβλέπεται στο τελευταίο τέταρτο του 2020.

Ως τότε, η Ultraviolette δέχεται προπαραγγελίες της μοτοσυκλέτας της και περιμένουμε με ενδιαφέρον αν θα βρει τον δρόμο της προς την Ευρώπη, όπου φαντάζει άκρως ανταγωνιστική.

Μπορείτε να δείτε μαγνητοσκοπημένη όλη την τελετή παρουσίασης της μοτοσυκλέτας στο παρακάτω βίντεο που έτρεξε ζωντανά στο YouTube πριν μερικές ώρες.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2019 15:02

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon